"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Atmosferă incendiară luna trecută pe Sears Arena, unde, sportivii Cătălin Moroşanu şi Benny Adegbuyi au reuşit două victorii, româneşti, spectaculoase, în cadrul galei de kickboxing Glory 38 Chicago.

Moroşanu a învins prin K.O. pe americanul de culoare Maurice Green, iar Benny Adegbuyi a învins la puncte, după o rundă suplimentară, pe brazilianul Anderson Silva.

 

Sute de români au împânzit arena cu steaguri şi tricouri cu România, aceştia făcând o atmosferă superbă. Momentul culminant a fost când, după victoria lui Cătălin Moroşanu, românii au început să cânte “Deşteaptă-te române” iar Moroşanu a cântat, de pe scenă, împreună cu ei. Cei doi sportivi au fost vădit impresionaţi de numărul mare de români veniţi să îi susţină, lucru pe care l-au sublinitat şi după eveniment, în interviuri. Atât Moroşanu cât şi Adegbuyi au făcut, după meci, o baie de mulţime, cu fanii prezenţi.

Galeria românească a continuat spectacolul şi după ieşirea din sală, pe holurile arenei, acestia au dansat şi cântat melodii patriotice, şi-au scandat celebrul dicton “şi-altă dată, şi-altă dată o s-o facem şi mai lată”.

Vădit impresionat şi emoţionat, Moroşanu ne-a declarat, după meci: “Credeţi-mă, înainte de meci când erau toţi românii acolo şi strigau numele meu, îmi venea să plâng. Aşa de multă emoţie mi-aţi transmis când am intrat în ring, încât mă făcea responsabil. Nu-mi era frică că îmi iau K.O., mi-era frică să nu pierd meciul. Deci, vă daţi seama a fost o presiune foarte mare şi primirea a fost extraordinară.”

Moroşanu a afirmat că a fost cea mai frumoasă primire pe care a avut-o în cariera sa, din partea românilor care trăiesc în străinatate. “A fost un vibe foarte frumos în America, în Chicago, am simţit toată energia pozitivă. Toţi erau îmbrăcaţi în galben, şi eu mi-am luat echipament galben şi-am zis că tre să merg şi eu să fiu cu ei, acolo. Deci gândiţi-vă că după meciul meu şi-al lui Benny jumăte din sala s-a golit. A fost atmosferă şi oameni cu bun simţ, şi altă educaţie. Vă spun sincer, am întâlnit fel şi fel de oameni (n.r. în cariera sa) da aicea’s oameni care au reuşit în viaţă, au plecat din România şi au reuşit, aici, în America, şi într-adevar, visul american este un vis frumos, pe care mulţi români şi l-au împlinit aici. Şi vreau să îi felicit pentru tot ceea ce au realizat ei, aici, în ţara asta. Felicitari dragi români, vă mulţumesc pentru primirea care mi-aţi făcut-o şi vreau să mai revin.

Deci eu cred că nu contează în ce ţară te afli, dacă spiritul e acolo asta este cel mai important. Şi felicitări pentru comunitatea care aţi creeat-o aici. Sunteţi un exemplu de comunitate pentru toţi românii din toată lumea.”

Legat de adversarul său, Maurice Green, acesta spune că l-a impresionat în mod pozitiv, i-a fost un adversar redutabil, mai ales că acesta are un loc obişnuit de muncă şi nu prea îi rămâne timp de antrenamente: “L-am subestimat foarte mult. El lucrează. A zis “man, if I’m training I’m good , but I have to work every day and I don’t have time for training.” Credeţi-mă, eu, numai asta fac în fiecare zi, mă antrenez. A fost o surpriză frumoasă şi i-am spus că îl respect pentru ceea ce a făcut şi a fost o onoare să mă lupt cu el.”

La final, Moroşanu a mai mulţumit încă o dată pentru primirea extraordinară care i-au făcut-o românii, promiţând că reveni cu siguranţă, în vizită, la Chicago “pentru că spiritul României se află aici. Vă mulţumesc pentru că l-aţi păstrat şi vă felicit pentru tot ceea ce aţi realizat.”

La rândul lui Benny Adegbuyi ne-a declarat: “Sunt bucuros în primul rând pentru victorie, iar în al doilea rând că am văzut atâţia români alături de noi, chiar şi pe tărâm străin, aici la Chicago.” Legat de adversarul său, Benny, a afirmat că: “Se ştia că este un adversar puternic, care s-a bătut cu toată lumea, mi-a pus ceva probleme, dar, am reuşit să-l stăpânesc şi să câştig.”

În ciuda staturii sale impunătoare,(198cm înăţime, 121 de kilograme) pe lângă numele său întreg, Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi, acesta mai este poreclit şi Mr. Gentleman. Acest lucru aveam să îl constatăm şi noi în zilele petrecute cu el la antrenamente şi la întâlnirile cu fanii, calmul şi jovialitatea sa ieşind de fiecare dată în evidenţă,

Benny are 32 de ani, s-a născut la Cluj Napoca, dintr-o mamă româncă şi tată nigerian, iar, în prezent, este numărul unu mondial, la categoria grea, din circuitul Glory.


Un reportaj de Dan Cosma şi Marian Petruţa