"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

La mijlocul lunii iunie 2021 au avut câteva întâlniri ale marilor puteri, care m-au determinat să revin la un subiect pe care l-am tratat și altădată, la această rubrică, Împărații Răsăritului, pentru că ținta comună la toate aceste întâlniri a fost China și Rusia.


Pandemia – profitabilă pentru China

Prin anii 2000, spuneam despre China că va deveni o putere care se va ridica ca un semn al vremurilor din urmă. Asta o spuneam bazat pe Sfânta Scriptură și privind harta Asiei, poziționând Israelul și țările din partea de răsărit. Pe vremea aceea China investea în afara granițelor sale sub 30 miliarde dolari.
    
Anul pandemiei chineze COVID-19 a fost unul foarte profitabil pentru China devenind cel mare beneficiar de investiții străine directe ale anului 2020. În timp ce focare de coronavirus s-au răspândit în întreaga lume în cursul anului, economia chineză a adus intrări de 163 miliarde de dolari, comparativ cu 134 miliarde dolari atrase de Statele Unite, a declarat Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) într-un raport publicat la începutul lunii iunie 2021. De menționat că în 2019, Statele Unite au primit intrări de 251 miliarde de dolari, iar China a primit 140 de miliarde de dolari.
    
Economia Chinei a crescut rapid în al patrulea trimestru, al anului 2020, când America era frământată cu alegerile prezidențiale. Creșterea economiei Chinei a  depășit așteptările, întrucât a pus capăt unui atac dur de coronavirus 2020 într-o formă remarcabil de bună și a rămas pregătită să se extindă și mai mult în acest an.  

    

Summit-ul G7 focalizat pe expansiunea Chinei

    
Summit-ul G7 s-a încheiat duminică, 13 iunie, la Cornwall, Marea Britanie, cu o declarație comună, făcându-se pregătiri pentru summit-ul din iulie a celor 20 de mari puteri ale lumii. Unul din aspectele interesante ale îngrijorării marilor puteri ale lumii este expansiunea Chinei și a Rusiei. Grupul G7 format din SUA, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie dețin 70% din bogăția lumii, însă doar 30% din producție. China comunistă care ne-a dat virusul pandemic al anului 2020, SARS-COV-2, care-și înfometează și terorizează propriul popor, nu acceptă să fie criticată și răspund pe măsură. Aliată cu Rusia pe plan politic, economic, social și militar pregătesc multe acțiuni comune, fără a fi deranjate de ce zic alții. Nu scriu prea multe despre summit-ul G7. Vom asista în iulie la summit-ul G20 unde vor participa și China și Rusia la atacurile directe împotriva celor ce acum îi critică.

    
NATO și UE – îngrijorate de extinderea Chinei

Luni, 14 iunie, a avut loc summit-ul NATO, urmat de summit-ul SUA-Uniunea Europeană, încheiat marți, 15 iunie, la Bruxelles. Miercuri, 16 iunie, a avut loc summit-ul SUA -Rusia.
    
Summit-ul NATO s-a încheiat cu o declarație comună, exprimându-și îngrijorarea față de China. Organismul a cerut națiunilor membre să conteste poziția politică, militară și economică a Chinei. Comunicatul spunea: „Ambițiile declarate ale Chinei și comportamentul asertiv prezintă provocări sistematice pentru ordinea internațională și îndreptată spre domeniile relevante ale securitatea alianței”. Documentul în 79 de puncte a avertizat China că „își extinde rapid arsenalul nuclear” și este „opacă în implementarea modernizării sale militare”.  „Solicităm Chinei să își respecte angajamentele internaționale și să acționeze responsabil în relațiile internaționale, inclusiv în domeniile spațial, cibernetic și maritim, în concordanță cu rolul său de putere majoră”. Exercițiile militare ale Beijingului cu Moscova și planurile de a înființa baze în Africa au stârnit îngrijorări în rândul liderilor occidentali.
    
Claudia Major, analist al apărării la Institutul German pentru Afaceri Internaționale și de Securitate, a declarat: „Nu este vorba despre „ NATO că pleacă în China ”. „Este vorba despre „China care vine în Europa și trebuie să facem ceva în acest sens ”.
    
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că Alianța Nord-Atlantică trebuie să răspundă la ascensiunea economică, politică și militară a Chinei și că declarația finală a summit-ului de luni cimentează o nouă strategie față de Beijing. „China se apropie de noi. Îi vedem în spațiul cibernetic. Vedem China în Africa, dar și cum investește masiv în infrastructura noastră esențială ”, a declarat el presei la sediul NATO de la Bruxelles „ Știm că China nu își împărtășește valorile. Trebuie să răspundem împreună, ca alianță ”, a spus Stoltenberg, „China nu este adversarul nostru, inamicul nostru. Nu va exista un război rece cu China. Dar trebuie să facem față provocărilor pe care le ridică China la adresa securității noastre ”, a mai declarat secretarul NATO. Ca o paranteză, un alt subiect la summit-ul NATO a fost aderarea Ucrainei la alianță. Într-un interviu acordat televiziunii de stat rusești, Putin a emis un puternic avertisment potrivit căruia perspectiva aderării Ucrainei la NATO este inacceptabilă pentru Rusia. El a menționat că aderarea va permite rachetelor alianței să ajungă la Moscova și la alte ținte cheie din vestul Rusiei în doar șapte minute, o situație destabilizantă despre care a spus că este comparabilă cu Rusia care ș-ar instala rachete în Mexic sau Canada.
    
Și summit-ul SUA – UE a fost unul al îngrijorărilor pătrunderii Chinei în Europa. Germania, este autoarea unui recent Acord de Investiții UE-China, semnat la sfârșitul anului 2020, dar a cărui ratificare este blocată în prezent, pe fondul disputelor legate de drepturile omului și al sancțiunilor reciproce. Germania vrea să-și extindă și forța de producție, și forța comercială, în timp ce China vrea să facă comerț cu toată Europa și restul lumii. Pe de altă parte Italia face parte din marele proiect al Noului Drum al Mătăsii, însă, pentru moment, guvernul tehnocrat condus de Mario Draghi este garantul blocării investițiilor chineze strategice.
 
    
Atacuri cibernetice din China și Rusia
    
Un alt aspect al îngrijorării față de China și Rusia este domeniu securității informațiilor deținute de computerele industriale și private. Când Departamentul pentru Apă și Putere din Los Angeles a fost piratat în 2018, a durat doar șase ore. La începutul acestui an, un intrus a pătruns  în sute de computere legate de sistemele de apă din SUA, pentru a controla concentrația ingredientelor de tratarea apei potabile. În Portland, Oregon, spărgătorii au intervenit pe o rețea care furniza apa unei părți din nord-vest. Amenințarea cu apa a fost reală, dar a putut fi remediată.
    
Hackerii care lucrează pentru profit și spionaj au amenințat mult timp sistemele informatice americane. Dar în ultimele șase luni, au vizat companiile care gestionează rețele operaționale precum sistemul de alimentare cu combustibil Colonial Pipeline.
    
Atacurile sunt îndreptate spre sistemele în care apa poate fi contaminată, conducte de combustibile (lichid sau gazos). Sistemul de distribuirea a energiei poate fi perturbat sau chiar blocat. Ce s-a întâmplat până acum sunt avertizări la ce e posibil să fie controlat la nivel mondial în perioada necazului unic din istoria lumii.
    
„Dacă mâine am avea un nou război mondial și trebuie să ne facem griji cu privire la protejarea infrastructurii împotriva unui atac cibernetic din Rusia sau China, atunci nu, nu cred că suntem acolo unde ne-am dori să fim”, a spus Andrea Carcano, co-fondator al Nozomi Networks, o companie de securitate a sistemului de control cibernetic. Deși se știe de toată lumea că atacurile cibernetice sunt produsul Chinei și Rusiei, liderii acestor puteri neagă acest lucru.
    

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcționare spre vremurile și soroacele sfârșitului, spre ziua și ceasul pe care nu-L știe nimeni ci numai Tatăl, direcții captate în acrostihul SEMNE: Semințiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împărații Răsăritului). Esticii, Împărații Răsăritului se vor ridica la nivel de supremație, pentru a pregăti lupta de la Armaghedon, amintită de apostolul Ioan în Apocalipsa. Apostolul Ioan prezintă începând din capitolul 15 cele din urmă șapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ, în timpul Necazului Unic din istoria lumii, continuând în capitolul 16, după urgia a șasea, cu un amănunt: Al șaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Și apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraților, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12).

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Ziua în care moartea a murit (I)

on 17 Aprilie 2022

„Moartea a fost înghițită de biruință. Unde îți este biruință, moarte? Unde îți...

Răsăritul cel de Sus și ajungerea la vederea Lui p...

on 25 Decembrie 2021

„Prin milostivirea milei Dumnezeului nostru, cu care ne-a cercetat pe noi Răsări...

Miracolele Crăciunului

on 25 Decembrie 2021

„Şi, fără îndoială, mare este taina evlaviei… „Cel ce* a fost arătat în trup a f...

Adversitățile - obstacole sau oportunități

on 20 Noiembrie 2021

„În ziua fericirii, fii fericit, şi în ziua nenorocirii, gîndeşte-te că Dumnezeu...

Foc străin

on 25 Octombrie 2021

IMPORTANŢA ASCULTĂRII DEPLINE DE DUMNEZEU “Fiii lui Aaron, Nadab şi Abihu, şi-au...

Suferința umană și suveranitatea lui Dumnezeu

on 22 Iulie 2021

„Suspinurile îmi sunt hrana de toate zilele, și jalea mi se varsă ca apa.” (Iov...

Orașe SUA

Consulat itinerant la Seattle și Portland

on 17 Aprilie 2022

Vizite consulare (consulat itinerant) efectuate de echipa Consulatului General a...

Consulat itinerant în statul Georgia

on 17 Aprilie 2022

În perioada 7 – 10 aprilie 2022, o echipă a Consulatului General al României la...

Culoare și lumină - interviu cu pictorul Mihai Olt...

on 17 Aprilie 2022

“Artistul aparţine operei sale, şi nu opera artistului.”~ Novalis “Pe-un picior...

Vizite Consulare la Seattle si Portland

on 05 Martie 2022

Consulatul General al României la Los Angeles informează cetățenii români din no...

America nu mai este ce a fost

on 04 Martie 2022

Continuăm cu stupoare să asistăm la căderea liberă a civilizației umane, în spec...

Piața imobiliară la începutul anului 2022…încotro?

on 04 Martie 2022

Nimic nu dă frâu mai mult imaginației în ultima vreme în domeniul economic decât...

Politica

Cultura WOKE

on 17 Aprilie 2022

Vechiul sens al cuvântului definește “woke” (trezire) ca fiind pur și simplu „tr...

China pregătește calea Armaghedonului

on 25 Decembrie 2021

Suntem la încheierea unu alt an cu mari încercări și provocări pe plan spiritual...

COP26 – Promite dar nu rezolvă

on 20 Noiembrie 2021

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, i-a avertizat luni, 1 Noiembrie 20...

Noul Cod Moral

on 26 Octombrie 2021

Pentru cei familiarizați cu această rubrică, cred că ați observat că încerc să s...

SEMNE ale vremurilor din urmă

on 22 Iulie 2021

Evenimentele lunii iunie 2021 m-au determinat să revin la o temă foarte actuală...

Semne ale vremurilor

on 17 Iunie 2021

La mijlocul lunii iunie 2021 au avut câteva întâlniri ale marilor puteri, care m...

Cultura

Aprilie infernal, cu molime și război

on 17 Aprilie 2022

Zilele lunilor martie și aprilie, mai ales după echinocțiul de primăvară, aduc d...

Normal…! Care normal ?

on 17 Aprilie 2022

De multe ori in conversatiile cu copii mei obisnuiam sa spun “…dar nu e normal…”...

Despre patria lecturii ca așezare lăuntrică

on 04 Martie 2022

Ziua Națională a Lecturii onorează sacrificiile nevăzute făcute de-a lungul timp...

Castigand atentia lui Dumnezeu

on 04 Martie 2022

EFECTE NEFASTE INTR-UN TIMP DE BOALA Ai vrut vreodata sa-l impresionezi pe Dumne...

Înapoi la Monica Lovinescu

on 26 Ianuarie 2022

- Au murit intelectualii și scriitorii români pentru scena Binelui public? Amnis...

Să gândiți bine!

on 26 Ianuarie 2022

Asta va si imi doresc pentru noul an.Pentru a gandi bine, mintea noastra are nev...