"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

             La prezenta rubrică escatologică vă readuc în actualitate erezia de curând apărută în America și care, noi, care am trăit-o nu avem voie să tăcem. Este EREZIA SOCIALISMULUI.

            Câteva concluzii prezentate în ediția din martie 2019. În socialism statul sau omul însuși îl înlocuiește pe Dumnezeu. Scriptura ne spune că nu există alt Dumnezeu adevărat decât Dumnezeul cerului și al pământului și noi trebuie să ne supunem numai Lui și să nu-L înlocuim cu statul sau cu nimic altceva.

            Noi, care am trăit în România pe vremea socialismului și comunismului putem spune multe din experiența noastră și vă provoc să veniți și să motivați și pe alții să dezvolte conceptul și principiile socialismului, și să le trimită spre publicare, în limba română sau engleză.

            Am prezentat în detaliu, în ediția din martie, că și astăzi luând un text din context el devine pretext, ajungându-se ca să se publice în mediile de informare americană un argument de validare a socialismului fiind aspecte din viața primei biserici din ziua Cincizecimii, și anume faptul că ei aveau “toate lucrurile în comun”. Oare așa să fie?

            Devenind o problemă extrem de importantă și ajungându-se ca Erezia Socialismului să se încerce să o justifice cu Scriptura nu pot sta indiferent și vreau să urmărim contextul în care s-au scris versetele cu referință.

            Sunt cel puțin patru aspecte al folosirii lucrurilor în comun.

            În primul rând numai cei ce credeau Evanghelia mântuirii aveau ”toate lucrurile în comun” și nu toată comunitatea. 

            În al doilea rând în acea vreme era o mare nevoie materială, dragostea primilor creștini s-a materializat prin renunțare la averile lor  și ”toate lucrurile în comun”, valorificate, au  acoperit nevoile celor din jur.

            Un al treilea aspect pentru ”toate lucrurile în comun” este că prețul lucrurilor vândute era pus la picioarele apostolilor, care reprezenta Biserica Domnului Christos, formată în ziua Cinzecimii. Valoarea ”lucrurilor în comun” nu erau date conducătorilor societății de-atunci.  

            Al patrulea aspect ce trebuie luat în calcul este că Duhul Sfânt controla inventarul la ”toate lucrurile în comun”.

            Pentru detalii la cele de mai sus puteți citi în revista din luna martie, tipărită sau ediția online: romaniantimes.com

 

             Socialismul este ateism

             Un alt pericol al acceptării socialismului este îndepărtarea omului de Domnul Dumnezeu, ajungându-se să se declare ateu.

            Așa cum am scris și în ediția din martie, Dr. Everett Piper, președintele Universității Oklahoma Wesley, spunea: “Cred că socialismul este în creștere chiar acum și cred că este o corelație directă cu pierderea unei viziuni biblice asupra lumii - care a dus la crearea unui gol, și care trebuie umplut. Când creați un gol, acesta va fi întotdeauna umplut, iar dacă-l scoateți pe Dumnezeu, acesta va fi umplut de om, sau de altceva. Trebuie să știm că Dumnezeu ne dă întotdeauna mai multă libertate și chiar mai mult decât ne-ar putea-o da oamenii.”

            De-a lungul istoriei, Domnul Dumnezeu s-a revelat și se revelează în diferite feluri. Este gata oricând să umple golul creat în ființa umană, dar ”cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cel ce-L caută”. Nu e altă cale. Pentru cei mai mulți e mai simplu să umple golul cu ceva care nu durează mult, ajungând la dezamăgire, și pun vina pe alții, inclusiv divinitatea.

            Noi, credem și mărturisim că ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în oameni, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.  S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit; şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! (Romani 1:19-25)

            Viața este mai mult decât hrana și îmbrăcămintea și nu stă în situația materială. Viața pornește din invizibil și se manifestă vizibil. Interiorul dă direcție exteriorului. Domnul Isus este viața și viața nu are sens fără El. El a fost trimis la noi ca să refacă relația personală între  om și Domnul Dumnezeu, care de fapt este adevărata religie.

            Necredința în existența lui Dumnezeu și în general a divinității se numește ateism și adepții se numesc atei.

            Michael J Knowles, în revista DailyWire din 7 Aprilie 2019 a scris un articol cu titlul: Ateismul devine cea mai răspândită ”religie” în Statele Unite, din care voi spicui câteva lucruri, la subiect:

            Pentru prima dată în istorie, ateii constituie cel mai mare grup ideologic din America. Conform sondajului general social, numărul americanilor care nu au nici o religie a crescut cu 266% în ultimele trei decenii și acum reprezintă 23,1% din populație, abia depășindu-i pe catolici și evanghelici cu o credință dominantă a națiunii. Principalele biserici protestante, la nivel de națiune, au suferit cea mai mare prăbușire, în scădere cu 62,5% din 1982 ajungând la 10,8% din populația SUA.

            Înțelegerea greșită a religiei adevărate, și îndepărtarea de Dumnezeu are consecințe foarte grave. Pe măsură ce religiozitatea a scăzut, bolile sociale s-au înmulțit. Aproape unul din cinci adulți americani suferă de tulburări de anxietate, care constituie acum cea mai frecventă boală mintală din țară. Unul din șase americani ia medicamente antidepresive, cu o creștere de 65% în doar 15 ani. Problema este deosebit de acută în rândul americanilor mai tineri. Cazurile de boli diagnosticate cu depresie au crescut cu 33% din 2013 încoace. În acest grup sunt 47% dintre mileniali (millennials), născuți între anii 1981-1996 și 63% în rândul adolescenților. Nu e ceva întâmplător că ratele de sinucidere în rândul adolescenților americani au crescut cu 70% din 2006 până în 2019. Speranța de viață americană a scăzut mult datorită faptului că mulți americani continuă să se drogheze și să se sinucidă la rate record.

                Oamenii de știință socială au stabilit de mult timp legătura dintre religiozitate și satisfacția vieții. După cum observă psihologul social Sonja Lyubomirsky, persoanele care frecventează slujbele religioase de mai multe ori pe săptămână se declară mai fericite decât cele care se duc la locul de închinare o dată pe lună sau nici atât. Psihologii sociali au o explicație și anume conectarea cu divinitatea dă speranța trăirii în veșnicie și oferă curaj în lupta vieții în opoziție cu ateii, care se dau bătuți și ajung la punctul disperării și sinuciderii.

            Relația personală cu Christos Domnul creează o viață din belșug aici, pe pământ și o veșnicie cu El în slavă.

            Oamenii religioși au, de asemenea, mult mai multe șanse să experimenteze o viață reală, liniștită, cum ar fi trăirea într-o căsnicie sănătoasă și cu eficiență. Un studiu lansat în 2017 a afirmat ceea ce foarte multe persoane au arătat că: cuplurile căsătorite au raportat o satisfacție mai mare a vieții decât ”vecinii” lor care trăiesc împreună, nefiind căsătoriți sau cei divorțați sau văduvi. Această satisfacție tinde să dureze dincolo de luna de miere ajungând la adânci bătrânețe.

            Mizeria epidemică amenință nu doar viața socială, ci și vârful societății. Recent Andrew Breitbart a observat că politica este în aval de cultură, iar cultura, la rândul său, este în aval de religie. “Cultul” și “cultura” sunt legate în mod etimologic, iar cultura este definită de ceea ce individul sau grupul se preocupă. O cultură materialistă adăpostește bogăția; o cultură de lux preocupă satisfacerea poftelor; o cultură evlavioasă se preocupă de închinare lui Dumnezeu.

            Constituţia Statelor Unite ale Americii, intrată în folosinţă în prima zi de miercuri din martie 1789, a fost editată de oameni credincioşi care au crezut în revelația Scripturii, au lansat cunoscuta valoare iudeo-creştină de conduită în viaţă a individului, familiei şi guvernului. Valoarea morală a Statelor Unite ale Americii a fost bazată pe Adevărul absolut prezentat de Scripturi.

            John Adams în 1798 a scris militarilor din Massachusetts: “Constituția noastră a fost făcută pentru un popor moral și religios și este complet inadecvat existența unui guvern de altă natură”.

            Socialismul este ateism, prin însăși promovarea materialismului opunându-se credinței în Domnul Dumnezeu, înlocuind credința cu materia. E un mare pericol pentru America, trecerea de la principiile iudeo-creștine, la materialismul socialist. Doamne ajută! Doamne dă izbândă! (Va urma).   

 

 

Orașe SUA

Păstorul Cel Bun - The Messengers

on 22 Aprilie 2021

Anul acesta 2021, în luna Aprilie, cu ajutorul Domnului s-au împlinit 24 de ani,...

Trăiește clipa!

on 22 Aprilie 2021

In fiecare zi, ne trezim cu gandul: ce voi face astazi? Daca esti ca mine, ai un...

Anii 80’- decada care a deschis o nouă Eră

on 24 Martie 2021

Îmi place să trăiesc în prezent dar nu uit să arunc o privire fugară în trecut…n...

Uite covidu nu e covidu

on 24 Martie 2021

A trecut deja un an de când pandemia covidului s-a abătut asupra întregii lumi c...

De râsu’ lumii - Mascarada politică americană de î...

on 25 Februarie 2021

Pentru cei care termenul din titlu nu este clar, potrivit dexonline.ro, cuvântul...

“Veșnicia s-a născut la sat”

on 25 Februarie 2021

“Vesnicia s-a nascut la sat”…citatul lui Blaga imi vine adeseori in minte cand a...

Meditatii crestine

Îngerul le-a zis: Nu vă înspăimântați! A ÎNVIAT!

on 22 Aprilie 2021

„Iar el (îngerul) le-a zis: Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Iisus Nazarineanul,...

Mediator în rugăciune

on 22 Aprilie 2021

Domnul a zis: “Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-...

Sângele lui Christos - planul de mântuire a lui Du...

on 24 Martie 2021

„Și fără vărsare de sânge, nu este iertare” (Ev.9:22b) INTRODUCEREPentru noi cre...

Strâmtorarea înghețului

on 25 Februarie 2021

Conform calendarului gregorian, suntem în al doilea an, 2021, al deceniului al t...

Străinul de pe drumul Emausului

on 25 Februarie 2021

“În aceeași zi, iată, doi ucenici se duceau la un sat, numit Emaus, care era la...

Surpriza lui Zaharia

on 22 Ianuarie 2021

 „În ceasul tămâierii, toată mulţimea norodului se ruga afară. Atunci un înger a...

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Politica

Semne ale vremurilor

on 27 Aprilie 2021

Marea majoritate a cititorilor acestei publicații au constatat și pot spune că a...

Nenorociri

on 24 Martie 2021

Evenimentele lunii martie 2021 m-au determinat să revin la o temă mai veche, dar...

Un steag spre biruința Adevărului

on 22 Ianuarie 2021

Pentru cei care, încă mai au frică de Domnul, împăratul David a lui Israel, are...

Anul 2020 – anul Chinei

on 21 Decembrie 2020

Încheiem anul 2020 extrem de dificil pe plan spiritual, social, politic și econo...

Marea Resetare

on 23 Noiembrie 2020

Trăim acum, în luna noiembrie 2020, situații greu de imaginat că ar fi posibile...

Votul tău este important pentru America și România

on 17 Octombrie 2020

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...

Cultura

Profesorii mei de libertate românească

on 22 Aprilie 2021

Nu de puține ori, în ultimii ani, m-am întrebat dacă nu cumva instituția profeso...

Privind spre abisul civilizației

on 22 Aprilie 2021

Ceea ce se desfasoara acum sub ochii nostrii in lumea occidentala si America de...

Călătorind prin România și Paradis

on 24 Martie 2021

* Lumea contemporană este fascinată de scrierea apocalipselor, dar rămâne atât d...

Repere etice într-o lume contorsionată

on 24 Martie 2021

Evenimentele prin care ne derulam la pas viata provoaca spre analize etice la ni...

Psalmul absolut al lemnului

on 25 Februarie 2021

Despre Lemn, ca poem al trecerii omului prin Casa lui Dumnezeu, oriunde în lumea...

Ne-a prins pandemia cu IQ-ul jos

on 25 Februarie 2021

Una din glumele preferate ale unui prieten – vazand ce se intampla in contempora...