"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Am început anul 2022 în plin război spiritual al molimei SARS, care a produs boala COVID-19, pretextul atacurilor la libertatea individului, a familiei, a bisericii, a comunităților și a societății. A fost un test pentru creștini și biserică în războiul cu boala COVID. Acest război spiritual, a distrus vieți, a creat neînțelegeri între membrii de familie, familii, prieteni și membri ai bisericilor, război care va continua mult timp, pentru că a creat mai multă durere decât liniște.

Am început anul 2022 în plin război al apărării vieții. Sunt cel puțin două evenimente de scos în relief. Apărarea nevinovaților în America și Apărarea nevinovaților în Ucraina.

America nu mai este centrul de apărarea a nevinovaților

Senatul Congresului SUA, luni 28 februarie 2022, a blocat proiectul de lege prin care se legifera omorârea unui copil nevinovat înainte de a se naște. Senatorul democrat Joe Manchin din Virginia de Vest a votat cu republicanii în opoziție. Votul a fost 46-48. S-a demonstrat că PARTIDUL REPUBLICAN în America este PENTRU VIAȚĂ și PARTIDUL DEMOCRAT este ÎMPOTRIVA VIEȚII. Doamne, dă minte americanilor să voteze, la conducere oameni pentru viață!

Proiectul de lege, denumit Actul pentru Protecția Sănătății Femeii, urmărea „să protejeze capacitatea unei persoane de a determina dacă să continue sau să pună capăt sarcinii și să protejeze capacitatea furnizorului de asistență medicală de a oferi servicii de avort”. Camera Reprezentanților, având majoritate oameni împotriva vieții individului într-un vot la sfârșitul lunii septembrie a aprobat această lege.  Eșecul proiectului de lege de a avansa în Senat vine pe măsură ce statele conduse de republicani au introdus și au avansat proiecte de lege în întreaga națiune care îngreunează accesul femeilor la avorturi și amenință furnizorii de servicii medicale care efectuează procedura.
Am început anul 2022 prin lansarea unui război mondial. Ipocrizia administrației democrate americane se vede și în războiul din Ucraina, care prin intrarea Belarusului cu trupe în Ucraina, chiar în timpul convorbirilor de o posibilă înțelegere ruso-ucraineană, pe care Belarusul le organizează, a devenit război mondial ((Dex: Război mondial = luptă armată la care participă, direct sau indirect, numeroase state ale lumii). SUA a spus, dar până acum nu a oprit blocarea accesului SWIFT a băncilor Rusiei. A făcut-o Uniunea Europeană.

SUA se declară împotriva războiului din Ucraina, dar finanțează Rusia, prin importarea de petrol de la ei, iar noi americanii ținem petrolul neexplorat fiind mai „deștepți” ca să luptăm împotriva poluării, la noi acasă și plătim alte țări să polueze. S-ar putea reduce din poluarea atmosferei pământului prin extracțiile petrolifere moderne, decât cele rusești, pe care le plătim prin import. Recent am primit această informație: „Potrivit US Energy Information Administration (EIA), America a importat în medie 266 de milioane de barili de țiței pe lună în cele șase luni încheiate în noiembrie 2021 (ultima lună pentru care au fost publicate date).

Aproape jumătate din acest petrol, sau 132 de milioane de barili, au venit din Canada, un aliat al SUA și membru al Alianței Five Eyes de partajare a informațiilor (împreună cu Marea Britanie), care explorează cantități mari de hidrocarburi din nisipurile bituminoase de sub Alberta.

Aproximativ nouă la sută din importurile americane au venit din țările din Golful Persic (numai Arabia Saudită reprezintă aproape șase la sută din aceste importuri), Mexicul oferind încă nouă la sută și o listă lungă de țări, din Brazilia prin Irak și până în Norvegia, oferind mai puțin de peste două procente fiecare.

Cu toate acestea, opt la sută din importuri au provenit încă din Rusia – o medie de 22 de milioane de barili pe lună (733.333 de barili pe zi) – și această pondere a crescut și crește constant.
Am afirmat de multe ori că invazia rusă în Ucraina nu va avea loc înainte de terminarea jocurilor olimpice de iarnă de la Beijing. Președintele rus Vladimir Putin a fost prezent la Beijing pentru Jocurile Olimpice de iarnă și desigur a avut întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping, aducând cu el un acord pentru creșterea livrărilor de gaze naturale către China, pe fondul tensiunilor crescânde cu Occidentul. Într-o demonstrație de solidaritate, Putin a vizitat Beijingul pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 4 februarie 2022, declarând împreună cu omologul chinez Xi Jinping un parteneriat strategic „fără limite”. Presa de stat chineză a declarat că cele două țări au stat „umăr la umăr în susținerea dreptății în lume”. E foarte interesant care este rezultatul testului relațiilor ruso-chineze în circumstanțele invadării Ucrainei.

Privind vremurile ce le trăim anormale, pentru omul de rând și cu corespondență scripturală se constată o debarasare a Chinei de Ucraina și alierea umăr la umăr cu Rusia. Vineri 25 februarie 2022 Statele Unite și Albania au introdus o rezoluție scrisă la Consiliul de Securitate ONU (15 țări) de a cere retragerea imediată ale armatei Rusiei de pe teritoriul Ucrainei. Era de așteptat să nu treacă pentru că Rusia are drept de veto. În aceste zile o rezoluție similară va merge la ONU în plen (193 țări fără a avea nimeni drept de veto). Alături de Rusia vineri împotriva rezoluției de oprire a războiului din Ucraina a votat China, India și Emiratele Arabe Unite.

La întâlnirea lunară, miercuri 23 februarie 2022, adresându-se Consiliului de Securitate al ONU privind Orientul Mijlociu, reprezentatul Federației Ruse, Dmitry Polyanskiy a declarat „Poziția neschimbată a Rusiei, conform căreia nu recunoaștem suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan”.

China, Iran, India, Rusia sunt principalele țări din răsărit care colaborează militar de mulți ani, și care de fapt pregătesc calea împăraților lumii ce vor veni din răsărit pentru bătălia de la Armaghedon. Detalii puteți citi în ediția din decembrie 2021 a prezentei rubrici (romaniantimes.com).

Alte țări din răsărit, desigur mai mici, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, Turkmenistan și Tadjikistan a fost cândva parte a Uniunii Sovietice. Vladimir Putin pare intenționat să le readucă în sfera controlului rusesc. De asemenea, fiecare dintre aceste națiuni este predominant musulmană, ceea ce poate contribui și la dorința lor de a se alătura într-o zi unei coaliții de națiuni împotriva Israelului.

Deocamdată acum la începutul anului 2022, planul lui Putin este focalizat pe Ucraina. Și-a câștigat independența față de Uniunea Sovietică în 1991. La acea vreme, Ucraina deținea o treime din armamentul nuclear al sovieticilor.

Ridicarea Rusiei la o poziție periculoasă pentru țările lumii, a generat apariția a tot felul de interpretări ale Sfintelor Scripturi ca fiind o împlinire a profețiilor despre Gog din țara lui Magog, domnul Roșului, Meșecului și Tubalului. Atenție la articole ca: Is Ukraine In The Ezekiel 38 Bible Prophecy? Are there biblically prophetic implications to Russia’s invasion of Ukraine—could it trigger War of Gog & Magog found in Ezekiel 38-39. Voi face o incursiune prin Sfânta Scriptură în două cărți care vorbesc de Gog și Magog și ne spun clar când și în ce împrejurări vor apare în istorie.

Gog din țara lui Magog se va ridica când Israelul va trăi în pace

După ce profetul Exechiel prezintă o Perioada de Pace scoate în evidență ridicarea peste Israelul care va sta liniștit, a lui Gog, domnul Roșului, Meșecului și Tubalului. Voi încheia … un legământ de pace, care va fi un legământ veșnic cu ei; îi voi sădi și-i voi înmulți, și voi pune Locașul Meu cel Sfânt în mijlocul lor pentru totdeauna.  Locuința Mea va fi între ei; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu. Și neamurile vor ști că Eu sunt Domnul care sfințește pe Israel, când Locașul Meu cel Sfânt va fi pentru totdeauna în mijlocul lor.” (Ezechiel 37:26-28)

Profetul continuă imediat și spune: Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: „Fiul omului, întoarce-te cu fața spre Gog din țara lui Magog, spre domnul Roșului, Meșecului și Tubalului, și prorocește împotriva lui! Și spune: „Așa vorbește Domnul Dumnezeu: „Iată, am necaz pe tine, Gog, domnul Roșului, Meșecului și Tubalului! Te voi târî și-ți voi pune un cârlig în fălci; te voi scoate, pe tine și toată oastea ta, cai și călăreți, toți îmbrăcați în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut și pavăză și care toți mânuiesc sabia; împreună cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia și Put, toți cu scut și coif: Gomerul cu toate oștile lui, țara Togarmei, din fundul miazănoaptei, cu oștile sale, popoare multe împreună cu tine! Pregătește-te, dar, fii gata, tu și toată mulțimea adunată în jurul tău! Fii căpetenia lor! (Ezechiel 38:1-7).

Când? Atenție ce scrie Ezechiel: După multe zile, vei fi în fruntea lor; în vremea de apoi, vei merge împotriva țării ai cărei locuitori scăpați de sabie vor fi strânși dintre mai multe popoare pe munții lui Israel care multă vreme fuseseră pustii; dar, fiind scoși din mijlocul popoarelor, vor fi toți liniștiți în locuințele lor. Iar tu te vei sui, vei înainta ca o furtună, vei fi ca un nor negru care va acoperi țara, tu cu toate oștile tale și multe popoare cu tine.” Așa vorbește Domnul Dumnezeu: „În ziua aceea, multe gânduri îți vor veni în minte și vei urzi planuri rele.
 
Vei zice: „Mă voi sui împotriva țării acesteia deschise, voi năvăli peste oamenii aceștia liniștiți, care stau fără grijă în locuințele lor, toți în locuințe fără ziduri și neavând nici zăvoare, nici porți!  Mă voi duce să iau pradă și să mă dedau la jaf, să pun mâna pe aceste dărâmături locuite din nou, pe poporul acesta strâns din mijlocul neamurilor, care are turme și moșii și locuiește în mijlocul pământului.” Seba și Dedan, negustorii din Tars și toți puii lor de lei îți vor zice: „Vii să iei pradă? Pentru jaf ți-ai adunat oare mulțimea ta, ca să iei argint și aur, ca să iei turme și avuții și să faci o pradă mare?” De aceea prorocește, fiul omului, și spune lui Gog: „Așa vorbește Domnul Dumnezeu: „Da, în ziua când poporul Meu, Israel, va trăi în liniște, vei porni din țara ta și vei veni din fundul miazănoaptei, tu și multe popoare cu tine, toți călare pe cai, o mare mulțime și o puternică oștire! Vei înainta împotriva poporului Meu, Israel, un nor care va acoperi țara. În zilele de apoi, te voi aduce împotriva țării Mele, ca să Mă cunoască neamurile, când voi fi sfințit în tine sub ochii lor, Gog!” Așa vorbește Domnul Dumnezeu: „Nu ești tu acela despre care am vorbit odinioară prin robii Mei prorocii lui Israel, care au prorocit atunci ani de zile, că te voi aduce împotriva lor? În ziua aceea însă, în ziua când va porni Gog împotriva pământului lui Israel, zice Domnul Dumnezeu, Mi se va sui în nări mânia aprinsă. (Ezechiel 38:8-18)

Gog va fi distrus prin foc

Continuând cu cuvintele lui Ezechiel găsim: O spun în gelozia și în focul mâniei Mele: în ziua aceea, va fi un mare cutremur în țara lui Israel. Peștii mării și păsările cerului vor tremura de Mine și fiarele câmpului și toate târâtoarele care se târăsc pe pământ, și toți oamenii care sunt pe fața pământului; munții se vor răsturna, pereții stâncilor se vor prăbuși și toate zidurile vor cădea la pământ. Atunci voi chema groaza împotriva lui pe toți munții Mei, zice Domnul Dumnezeu; sabia fiecăruia se va întoarce împotriva fratelui său. Îl voi judeca prin ciumă și sânge, printr-o ploaie năprasnică și prin pietre de grindină; voi ploua foc și pucioasă peste el, peste oștile lui și peste popoarele cele multe care vor fi cu el. Îmi voi arăta astfel mărimea și sfințenia, Mă voi face cunoscut înaintea mulțimii neamurilor, și vor ști că Eu sunt Domnul. ”Fiul omului, prorocește acum împotriva lui Gog și spune: „Așa vorbește Domnul Dumnezeu: „Iată că am necaz pe tine, Gog, domnul Roșului, Meșecului și Tubalului! Te voi târî, te voi aduce, te voi sui din fundul miazănoaptei și te voi aduce pe munții lui Israel. Îți voi doborî arcul din mâna stângă și voi face să-ți cadă săgețile din mâna dreaptă. Vei cădea pe munții lui Israel, tu și toate oștile tale, și popoarele care vor fi cu tine, te voi da de mâncare păsărilor de pradă, tuturor celor ce au aripi, și fiarelor câmpului. Vei cădea pe fața câmpului, căci Eu am vorbit, zice Domnul Dumnezeu. Voi pune foc Magogului și celor ce locuiesc liniștiți în ostroave, ca să știe că Eu sunt Domnul. Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfânt în mijlocul poporului Meu, Israel, și nu-i voi mai lăsa să-Mi pângărească Numele Meu cel sfânt; ci vor ști neamurile că Eu sunt Domnul, Sfântul lui Israel! ....  ( Ezechiel 37, 38,39)

Gog și Magog va apare după Împărăția de o mie de ani

Bătrânul Ioan exilat pe insula Patmos ne scrie exact același lucru. După Împărăția de o mie de ani, de pace, va apare pe scena istoriei Gog și Magog: Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat și va ieși din temnița lui, ca să înșele neamurile care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit. Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și prorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor. Apoi am văzut un scaun de domnie mare și alb, și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui și nu s-a mai găsit loc pentru ele. Și am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. (Apocalipsa 20:7-12).

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Grădina Ghetsimani - locul unde a fost câștigată v...

on 26 Mai 2023

Impresii din călătoria în Țara Sfântă - Pe urmele Mântuitorului (Partea aII-a) G...

Impresii din călătoria în Țara Sfântă - Pe urmele...

on 27 Aprilie 2023

(Partea I)Mormântul Gol Pe când ieșeau din cetate, au întâlnit pe un om din Cire...

Promisiuni, împliniri și mărturii

on 23 Martie 2023

“După ce voi învia, voi merge înaintea voastră... “ (Matei 26:32)“și dacă Duhul...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Februarie 2023

La rubrica Escatologie, revelând semne ale vremurilor din urmă vă prezint trei g...

Semne ale vremurilor din urmă

on 26 Ianuarie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Sfințenia lui Dumnezeu și păcătoșenia omului

on 26 Ianuarie 2023

In anul mortii imparatului Ozia, am vazut pe Domnul sezand pe un scaun de domnie...

Orașe SUA

Întreită aniversare - Biserica Sfinții Împărați Co...

on 26 Mai 2023

Iubiți credincioși, Hristos a Înviat! Luna Aprilie 2023 a avut o deosebită impor...

Gânduri printre rânduri…

on 27 Aprilie 2023

E primăvară, e săptămâna patimilor și parcă simți nevoia să lași fereastra sufle...

“Duşi cu trenul” - unde am fost şi unde am ajuns -...

on 23 Martie 2023

Anul 2023 a adus Americii o serie de schimbări majore pe care societatea o simte...

Paradisul, putin mai aproape ...

on 23 Martie 2023

„A cunoaşte. A iubiÎnc-o dată, iar şi iarăa cunoaşte-nseamnă iarnăa iubi e primă...

D’ale lui Caragiale…

on 23 Februarie 2023

Daca luna ianuarie este luna lui Eminescu, in februarie ne amintim cu un suras p...

Bolnavă de dor

on 22 Februarie 2023

Sunt bolnavă de dor, dorul în toate formele lui. Sunt capabilă să simt dorul ca...

Politica

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...

Schimbările climatice privite escatologic

on 27 Septembrie 2022

Sunt peste 15 ani de când, la această rubrică, în lumina Sfintelor Scripturi am...

A Patra Revoluție Industrială va încerca să schimb...

on 27 Iunie 2022

Continuăm cu impactul celei de-a Patra Revoluții Industriale (4IR) în viața fiec...

Cultura WOKE

on 17 Aprilie 2022

Vechiul sens al cuvântului definește “woke” (trezire) ca fiind pur și simplu „tr...

China pregătește calea Armaghedonului

on 25 Decembrie 2021

Suntem la încheierea unu alt an cu mari încercări și provocări pe plan spiritual...

Cultura

România lui Dennis Deletant

on 26 Mai 2023

1. Istorici britanici și situația din RomâniaExistă doi istorici și profesori br...

De la Steaua Galbenă, la Drept între Popoare

on 27 Aprilie 2023

I.Se împlinesc 60 de ani de când, în 1963, statul Israel, prin Memorialul Yad Va...

Sărutându-l pe Isus

on 27 Aprilie 2023

Spre incheiere celui de-al doilea Psalm al Bibliei autorul exprima imperitativ:...

Rănile vechi și Centenarul Monica Lovinescu

on 23 Martie 2023

Moto:La 15 ani de la plecarea Monicăi LovinescuAdevăratul curaj este cel fără s...

LEMNE PENTRU FOC

on 23 Martie 2023

Un om batran mi-a zis odata „Nu blestema intunericul, mai bine aprinde o lumanar...

Tranșeea plină de cărți

on 23 Februarie 2023

Tinerii din zilele noastre sunt nu doar fragili, ci și foarte descumpăniți. Până...