Așa cum scriam în alte ediții ale prezentei rubrici, pe care le puteți urmări pe site-ul romaniantimes.com, strâmtorarea creată de COVID-19 este un SEMN al vremurilor din urmă, încadrat la Nenorociri Noi. De ce e Nouă Nenorocire? Pentru că a creat un blocaj mondial nemaiîntâlnit și este unică prin originea și manifestarea ei de la început și prin variantele noi care au apărut și ni se spune că vor mai apărea.
Scriam în aprilie 2020 că pandemia COVID-19 a produs strâmtorare între neamuri, și-i găsim locul în Sfânta Scriptură (Luca 21:23,25), unde, strâmtorarea este „o apăsare comună”, „îngustare a locului”, „o limitare a posibilităților de mișcare”. Ideea fundamentală este presiunea de a sta izolat într-un loc restrâns sau durere prin tortură fizică (boală) sau psihică. Nu cred că e cazul să mai detaliez. Strâmtoarea din anii 2020 – 2021 e la un nivel mult mai mic decât strâmtorarea care va veni în timpul Necazului Unic din istoria lumii. De aceea am scris și scriu că Strâmtorarea sau Nenorocirea COVID-19 este un SEMN, o săgeată direcțională îndreptată spre vremuri cumplite care vor veni peste omenire.
Pandemia COVID-19 a limitat posibilitatea de mișcare a celor peste 7 miliarde de suflete ale planetei. A apărut „vaccinele” cu repercusiunile fiecăruia și care sunt îndreptate spre creșterea imunității individului. Pentru o mai multă înțelegere a procesului imunității individului, și astfel rezultatul injectării serului COVID-19, am extras un material de pe site-ul Centers for Disease Control and Prevention (CDC), unde la capitolul „Tipuri de imunitate” găsim scris: Imunitatea la o boală se obține prin prezența anticorpilor împotriva bolii respective în sistemul unei persoane. Anticorpii sunt proteine produse de organism pentru a neutraliza sau distruge toxinele sau organismele purtătoare de boli. Anticorpii sunt specifici bolii. De exemplu, anticorpul împotriva rujeolei va proteja o persoană care este expusă bolii rujeolei, dar nu va avea niciun efect dacă este expusă la altă boală.
Există două tipuri de imunitate: activă și pasivă.
Imunitate activă rezultă atunci când expunerea bolii la un organism declanșează sistemul imunitar propriu să producă anticorpi împotriva bolii respective. Imunitatea activă poate fi dobândită prin imunitate naturală sau imunitate indusă de vaccin.
Imunitatea naturală se dobândește din expunerea la boală a organismului printr-o luptă directă a corpului cu boala propriu-zisă. (n.e. Pentru un corp sănătos este cea mai bună soluție de a lupta împotriva unei boli, incluzând COVID-19. Ajută-ți propriul organism, acționează preventiv, să lupte împotriva oricărui simptom de anormalitate înainte de a fi prea grea lupta cu bolile.)
Imunitatea indusă de vaccin se dobândește prin introducerea unei forme ucise sau slăbite a bolii în organismul prin vaccinare, care are posibilitatea să ajute corpul să se lupte cu boala respectivă.
Oricum, dacă o persoană imună intră în contact cu acea boală în viitor, sistemul său imunitar o va recunoaște și va produce imediat anticorpii necesari pentru combaterea acesteia. Imunitatea activă este de așteptat să fie de lungă durată (luni de zile) dar depinde de corpul fiecăruia poate fi chiar de-a lungul vieții.
Imunitate pasivă este asigurată atunci când unei persoane i se administrează anticorpi împotriva unei boli, mai degrabă decât să îi producă prin propriul său sistem imunitar.
Oamenii pot obține, de asemenea, imunitate pasivă prin produse din sânge care conțin anticorpi, cum ar fi imunoglobulina, care poate fi administrată atunci când este necesară protecția imediată împotriva unei boli specifice.
Avantajul major al imunității pasive este că protecția este imediată, în timp ce imunitatea activă necesită timp (de obicei câteva săptămâni) pentru a se dezvolta. Cu toate acestea, imunitatea pasivă durează doar câteva săptămâni sau luni. Numai imunitatea activă este de lungă durată.
Situații dramatice mondiale ca rezultat al Strâmtorării COVID
Revenind la strâmtorarea COVID-19 după aproape 2 ani de zile constatăm că se accentuează. Căutând pe TheEconomicCollapseBlog.com am găsit câteva situații dramatice unde s-a ajuns ca urmare a strâmtorării create de molima SARS-CoV-2
S-a ajuns la o acută lipsă de personal de lucru de la agricultură, industrie, sănătate, învățământ. Nu sunt destui oameni pentru a crește, prelucra și transporta mâncarea de care avem nevoie, produsele necesare vieții și aceasta este o problemă masivă cu care ne confruntăm în toamna anului 2021.
În Vietnam, din lipsă de personal, armata ajută la recoltarea orezului. În Marea Britanie, fermierii aruncă lapte deoarece nu există camioane care să-l colecteze. Boabele de cafea robustă din Brazilia au avut nevoie de 120 de zile pentru a culege anul acesta, în loc de 90 ca de obicei.
Deficitul afectează fermele, procesatorii și restaurantele. Malaiezia, producătorul mondial de ulei de palmier nr.2, a pierdut aproximativ 30% din producția potențială de ulei comestibil utilizat în orice domeniu, de la ciocolată la margarină. Producția de creveți (shrimps) din sudul Vietnamului - unul dintre principalii exportatori mondiali - a scăzut cu 60% până la 70% față de vremea dinainte de pandemie. O cincime din producția de roșii din sudul Italiei s-a pierdut anul acesta, din cauza căldurii arzătoare și a paraliziei transporturilor.
Indiferent dacă este vorba de culegători de fructe, muncitori din abatoare, camioane, operatori de depozite, bucătari sau ospătari, ecosistemul alimentar global se clatină din cauza lipsei de personal. Aprovizionările sunt afectate, iar unii angajatori sunt obligați să crească salariile ca să găsească oameni la lucru. Acest lucru amenință cu creșterea prețurilor la alimente - deja ridicate datorită creșterii mărfurilor și a costurilor de transport. Prețurile din august 2021 au crescut cu 33% față de aceeași lună a anului 2020, potrivit unui indice compilat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.
Este o situație fără precedent de la începutul istoriei umane, când întreaga lume să fi fost confruntată vreodată cu așa ceva. Înainte de pandemie, nu au existat, la nivel global, situații în care să nu avem suficienți lucrători pentru a îndeplini sarcinile de bază necesare existenței. Peste tot globul ni se spune că sunt provocate lipsuri de alimente pentru că pur și simplu nu sunt destui oameni care să lucreze la procesare și transport.
Într-un moment în care serviciile de bază se prăbușesc din cauza lipsei de lucrători, administrația Biden a decis să înrăutățească lucrurile și impunând noi mandate jignitoare pentru zeci de milioane de lucrători. Pe măsură ce aceste noi mandate intră în vigoare, am putea vedea în curând lucruri pe care nu le-am mai văzut până acum în istoria Americii cu repercusiuni pe tot globul.
Câteva exemple: se preconizează că aproape jumătate din întreaga forță de poliție din orașul San Diego ar putea fi forțată în curând să renunțe la slujbă. O situație destul de remarcabilă în San Diego pe care am putut să o vedem cu efect în restul națiunii. Sindicatul poliției, Asociația Ofițerilor de Poliție din San Diego (SDPOA), a făcut o verificare a membrilor despre mandatul de vaccinare COVID-19. 65% dintre respondenți au declarat că ar lua în considerare să accepte vaccinarea și rămânerea pe poziție. În schimb, 35 de procente alarmante au declarat că ar prefera să fie concediați decât să respecte obligativitatea vaccinării, care de fapt este un act voluntar prin lege, în America.
SDPOA are 1.971 de membri. Potrivit San Diego Union Tribune, jumătate dintre acești ofițeri nu sunt vaccinați. Dacă acea jumătate a întregului departament de poliție ar fi concediat pentru nerespectarea mandatului de vaccinare, orașul San Diego ar fi într-o poziție extrem de vulnerabilă.
În toată America, pe măsură ce zeci de muncitori calificați își părăsesc posturile, neacceptând obligativitatea vaccinului, familii întregi se mută din state cu restricții date de încălcarea legilor prin forțarea vaccinării, vom trăi vremuri nemaiîntâlnite în America visurilor noastre.
În Portland OR, la cel mai mare spital din zonă, OHSU (Oregon Health & Science University), spital universitar, s-a ajuns ca la clinici ale spitalului pentru programarea unei vizite de urgență la oricare dintre doctori (nu neapărat doctorul de familie) din lipsă de cadre medicale, durează peste 3 săptămâni.
Peste tot în lume există lipsuri alarmante de forță de muncă și ni se spune că este o criză care nu va fi rezolvată în curând.
Guvernul britanic a lui Boris Johnson s-a văzut obligat de criză, sâmbătă 25 septembrie 2021, să acorde până la 10.500 de vize de muncă provizorii - dintre care 5.000 rezervate șoferilor - un viraj neașteptat în domeniul imigrației profesioniștilor după Brexit, în contextul în care Executivul insistă neîncetat ca regatul să nu mai depindă de forța de muncă străină. Aceste permise de ședere pe o perioadă de trei luni - din octombrie în decembrie - constituie doar ”o parte” a soluției la penuria de șoferi, a apreciat duminică Grant Shapps, secretarul de stat al transporturilor din Marea Britanie. El a argumentat că ”soluția pe termen lung” nu poate fi ”intrarea într-un cerc vicios constant în care nu suntem capabili să formăm oameni aici și să-i angajăm cu salarii decente”.
Pe deasupra necazului și strâmtorării cred și mărturisesc că este Domnul Dumnezeu care e pe tron și este gata să împlinească promisiunea dată poporului Său: Domnul vă va da pâine în necaz, și apă, în strâmtorare. (Isaia 30:20).
”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).