"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În general, publicațiile au un motto, care ar trebui să dea tonul materialului din conținut. Romanian Times, ca și revistă comunitară, este printre puținele publicații a căror motto este inspirat din Scriptură: ”Cercetați toate lucrurile și păstrați ce este bun” - citat al apostolului Pavel. Și aceasta dorim, ca materialele ce le selectăm în fiecare ediție să fie material de studiu, de cercetare pentru cititori și fiecare să rămână cu ceva bun pentru ei și cei din jur. Suntem căutați, on line de peste 7000 de cititori în medie pe zi, pe care nu îi chemăm noi, ci ei caută materialele publicate, și avem convingerea că găsesc ceva bun, căutându-ne în fiecare zi în acest număr frumos.

            Publicația virtuală ”JewsNews.co.il”, are un motto interesant: ”It’s not news … unless it’s jews news” - ”Nu este știre … dacă nu este știre evreiască”. E puțin exagerat, dar are un sâmbure de adevăr. Istoria lumii se mișcă, fără să realizăm prea mult asta, în jurul centrului scoarței terestre, a Ierusalimului.

            Pe data de 15 septembrie 2017 în publicația ”JewsNews.co.il”, la rubrica Diaspora, Sean Martin, aduce în relief o profeție scrisă de un rabin în anul 1894, cu privire la lunile august - septembrie 2017. S-au făcut multe referiri la aceste vremuri, pe care le trăim și s-au extins la nivelul unei erezii destul de mare și, anume că pe data de 23 septembrie 2017 va avea lor Răpirea Bisericii. Scriu și public articolul de față cu câteva zile înaintea acestei zile, și la sfârșitul lunii profețite de rabinul Benjamin. Câteva aspecte care merită atenția, pentru că au fost mult mediate în sfera escatologică și le voi lua pe rând.

            Rabinul Benjamin a prezis că atunci când luna evreiască Elul - care are loc în jurul lunii august / septembrie și durează 29 de zile - începe cu o eclipsă totală de soare, atunci se vor petrece evenimente specifice fiind un semn al timpurilor de sfârșit. O eclipsă totală a soarelui a avut loc pe 21 august 2017 și a fost vizibilă în Statele Unite, de la vest la est. Ceva și mai interesant a fost că rabinul Benjamin, a prezis, că în luna Elul, care începe cu eclipsa totală de soare, în aceiași parte a lumii vor avea loc dezastre naturale. Anul acesta luna Elul a început pe data de 21 august.

            Suntem martori că, în ultimele câteva săptămâni, uraganele Jose și Irma au provocat un dezastru asupra Americii, în timp ce au avut loc mai multe cutremure, în special puternicul cutremur 8.2 care a lovit Mexic pe 7 septembrie 2017, ceea ce adaugă combustibil la profeția rabinului.

            La nivel mondial scrie comentariul despre profeția rabinului vor ave loc amenințări de distrugere în masă din partea răsăritului. Amenințarea cu războiul nuclear continuă să apară asupra populației globului, deoarece Coreea de Nord, se laudă și continuă să își construiască arsenalul nuclear. La începutul acestei săptămâni, luni 11 septembrie 2017, Pyongyang a testat o bombă cu hidrogen în cel mai puternic test nuclear până în prezent.

            În lucrarea sa din 1894, rabinul Benjamin a scris că atunci când luna Elul începe cu o eclipsă solare: “Este un semn rău pentru celelalte națiuni, datorită daunelor provocate de împărații din Est, și aducerea unor mari uragane și moarte a animalelor”.

            Cumularea și împlinirea celor trei profeții într-o lună este demn de cercetat și trebuie să ne dea de gândit. În același timp trebuie să evităm speculațiile.

            În primul rând eclipsa totală, am scris și în ediția din luna august 2017, a fost un eveniment ciclic care s-a întâmplat prin înțelepciunea Creatorului ce ne-a arătat cu câtă exactitate a creat El universul care-l ascultă întru-totul. În același timp, universul nostru, în timpul eclipsei, fiind lipsit de lumina soarelui, în timpul zilei, a produs perturbări ale mersului normal al evenimentelor seismice. Uragane, în partea de sud ale Statelor Unite ale Americii se petrec, în fiecare an, dar Irma a fost unic, în istorie.        

            Pentru cei care urmăriți rubrica de față, care, înainte era numită ”Mărul de Ceartă”, am prezentat de prin 2005 că între SEMNEle vremurilor sunt Erezii, Nenorociri Esticii, ridicarea Împăraților Răsăritului în vederea pregătirii Armaghedonului.  Privind harta lumii, la partea de răsărit al Ierusalimului, cu excepția Iordanului, care controlează Muntele Templului, țările Irak și Coreea încadrează zona împăraților Răsăritului, spre care se concentrează atenția lumii secolului XXI. Coreea de Nord lansează rachete foarte des, devenind un mare pericol pentru vecini, cât și pentru comunitatea internațională. Indiferent ce asigurări de apărare ne dă președintele Trump, americanii pe coasta de vest, special California sunt în stare de alertă. Sancțiunile impuse de ONU împotriva Coreei de Nord, sunt neaprobate de împărați ai Răsăritului, în special China și Rusia. Pe de altă Irakul tace, dar își dezvoltă arsenalul nuclear, devenind un mare pericol pentru viitor.  

            Ce a spus rabinul Beniamin în 1894, cu privirea la aglomerarea evenimentelor escatologice în perioada august-septembrie 2017 s-a împlinit sub ochii noștri. Ce va urma?

 

E posibil ca ziua de 23 Septembrie 2017 să fie ziua Răpirii Bisericii?

 

            De vreo zece ani circulă teoria numită ”Semnul Apocaliptic 12” (Revelation 12 Sign), care propagă ideea că necazul lui Iacov - cunoscut și ca Perioada de Necazul cel Mare - poate începe pe 23 septembrie 2017. Această teorie, promovată de un număr mare de teologi și organizații media, prezintă împlinirea literală a profeției făcute în Cartea Apocalipsa 12: 1-2, care se spune că va avea loc la această dată peste Ierusalim.

            Teoria ”Semnul Apocaliptic 12” propagă ideea că pe 23 Septembrie 2017 se vor vedea creștinii “demni” ridicați la cer de Isus, în timp ce cei rămași vor fi lăsați să se confrunte cu sfârșitul lumii. Baza științifică a teoriei este apariția unei “ o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare şi cu o cunună de douăsprezece stele pe cap “. Realitatea este că, la această dată, 23 septembrie 2017, soarele va fi în constelația Fecioara, împreună cu Luna lângă picioarele constelației Fecioarei. În același timp, planeta Jupiter va fi în Constelația Fecioara, în timp ce planetele Venus, Marte și Mercur vor fi deasupra și în dreapta Fecioarei în constelația Leu. Unii oameni de știință și teologi pretind că acest eveniment este foarte rar (presupus doar o dată la 7000 de ani) și că se presupune că este o împlinire a unui semn din Apocalipsa 12:1-2 =  În cer s-a arătat un semn mare: o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare şi cu o cunună de douăsprezece stele pe cap. Ea era însărcinată, ţipa în durerile naşterii şi avea un mare chin ca să nască.

            Teoria spune că avem aici o femeie (Fecioara) pe cer, împreună cu soarele și luna la picioarele ei. Practic, site-urile care promovează acest semn profetic afirmă că există nouă stele în Leu, dar cu adăugarea celor trei planete (care apar ca stele strălucitoare), există 12 stele. Din moment ce Leul este în partea dreaptă superioară a capului Fecioarei, s-ar putea vedea acest lucru ca o coroană de 12 stele peste capul Fecioarei.

            Fenomenul aranjării planetelor se poate întâmpla tot datorită înțelepciunii Creatorului. În primul rând, nu este nimic deosebit de neobișnuit cu privire la soare care apare în constelația Fecioară. Pe măsură ce orbităm, soarele în fiecare an, trece prin cele 12 constelații ale zodiacului, petrecând aproximativ o lună în fiecare. Luna în care soarele apare în constelația Fecioara este în jurul valorii de echinocțiul de toamnă, de la mijlocul lui septembrie până la sfârșitul lunii octombrie. Nu este ceva neobișnuit să găsim luna lângă picioarele Fecioarei. Luna timp de 27 1/3 zile se învârte pe orbita pământul. Pentru o zi sau două în fiecare septembrie sau octombrie, soarele apare în constelația Fecioara cu luna la picioarele ei, deci nu este ceva neobișnuit. Anul 2017 este deosebit, însă prin adăugarea planetei Jupiter la ecuație. Unii oameni susțin că în acest an Jupiter va fi aproape de ceea ce se presupune a fi pântecul Fecioarei, deci reprezintă copilul pe care femeia este pe cale să o nască. Jupiter are nevoie de aproape 12 ani pentru a orbita soarele, deci este perioada în care Jupiter se mișcă prin constelațiile zodiacale, petrecând aproximativ un an în fiecare din ele. Un alt factor este adăugarea celor trei planete din constelația Leu, care părtinitorii teoriei spun că are deja 9 planete și care toate 12 vor fi deasupra capului Fecioarei.

            E extraordinar să privim măreția Creatorului.  ”Ridicaţi-vă ochii în sus şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în şir, oştirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că una nu lipseşte”. (Isaia 40:26).

            Erezia teoriei ”Semnul Apocalipsa 12” este fixarea unei date precise referitor la evenimentele escatologice.

            Urmărind evenimentele scrise în Apocalipsa, noi credem și mărturisim, că  Răpirea Bisericii va fi mult înainte de evenimentele din capitolul 12. Au fost și vor fi teorii, care de fapt sunt speculații sau așa le numesc în grupul de SEMNE ale vremurilor, EREZII. Domnul Isus a fost foarte specific și a spus, cu valabilitate pentru noi, azi: Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta, până se vor întâmpla toate aceste lucruri.  Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. (Matei 24:33-36).

            Ori de câte ori s-au făcut speculații cu privire la date precise în domeniul viitorului s-au produs erezii. Răpirea Bisericii poate avea loc azi, mâine sau pe 23 septembrie, sau altă dată, nu pentru că așa s-a spus, ci pentru că așa a hotărât Tatăl. Pe de altă parte, e posibil să mergem noi la El, care din nou, poate fi în minuta următoare, nu datorită circumstanțelor sau prezicerilor ci pentru că așa vrea Tatăl.

 

Uraganele Harvey și Irma au produs nenorociri fără precedent

 

            Aproximativ 1,5 milioane de case și locuri de afaceri din Florida și Georgia au rămas fără curent electric, vineri, 8 septembrie 2017, în urma uraganului Irma. Numai în Florida, 46 case de îngrijire a bătrânilor, au fost prinse pe nepregătite în calea furtunii mortale. Irma, care a fost considerată una dintre cele mai puternice furtuni din Atlantic înregistrate, înainte de a lovi continentul american ca un uragan de categoria 4 pe 10 septembrie, a ucis cel puțin 84 de persoane. Mai multe insule insulare din Caraibe, inclusiv Puerto Rico si Insulele Virgine Americane, au suferit mai mult de jumătate din decese. Referitor la eforturile de restaurare a situației, purtătorul de cuvânt, Rob Gould, al companiei Florida Power & Light a declarat pentru agenția de știri Reuters: “Va fi una dintre cele mai mari și mai complexe eforturi de restaurare din istorie. Acum suntem literalmente în modul de luptă din casă în casă”.

            E încurajator și emoționant cum la eforturile de restaurare a situației din zonă și-au unit forțele toate categoriile de indivizi și companii americane. Lucrând, în domeniul energetic, sunt plăcut impresionat când, ieri, vineri 15 septembrie, în mesajul săptămânal, președintele companiei, ne-a comunicat, cum angajați ai BPA sunt pe câmpul de luptă în zonele afectate de uragane, în zona de sud a SUA.

            Sezonul atlantic de uragane, din anul 2017, este un eveniment ciclic, cu formarea anuală de cicloane tropicale în bazinul Atlanticului și este cel mai distructiv și dezastruos sezon uraganian din 2005. Acesta a reprezentat primul uragan major care a lovit Statele Unite și vecinii, de la Wilma, din sezonul anului 2005, Uraganul Harvey, care a provocat 51,88 in (1318 mm) precipitații în Texas, cea mai mare valoare totală a precipitațiilor totale pentru orice ciclon tropical din Atlantic în Statele Unite și a cincea cea mai mare precipitație totală pentru un ciclon tropical din bazinul Atlanticului . De asemenea, uraganul Irma  a fost cel mai puternic uragan care s-a format vreodată în Oceanul Atlantic, în afara Golfului Mexic și a Mării Caraibilor.

            Sezonul uraganelor începe, de obicei, prin 1 iunie și se încheie pe la 30 noiembrie. Pentru al treilea an consecutiv, în 2017, sezonul uraganelor a început la începutul anului, cu formarea furtunii tropicale, Arlene pe 19 aprilie, aproape o lună și jumătate înainte de începerea oficială a sezonului. La sfârșitul lunii august, uraganul Harvey a devenit primul uragan major care a ajuns in Statele Unite de la Wilma in 2005 La începutul lunii septembrie, uraganul Irma, un uragan de tip Capul Verde, a devenit primul uragan de categoria 5 care a avut impact asupra Insulelor Leeward din nord, precum și uraganul cel mai puternic care a avut loc vreodată în bazinul Atlanticului. Sezonul de uragane din 2017 este primul sezon, care a înregistrat două uragane din categoria 4 sau mai puternice din Oceanul Atlantic, care au avut loc în Statele Unite.

            Concluzionând cele prezentate, Domnul Dumnezeu face ce vrea și când vrea, orice deviere de la mersul norma al lucrurilor ne afectează pe noi pământenii. Uraganul Irma a produs aproape 100 de victime, mult mai puține decât, Katrina (peste 1000). A produs pagube materiale enorme dar oamenii au luat în serios dezastrul care vine și au fugit. Va veni o vreme când pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor (Luca 21:25).

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Camera de sus - Cina Domnului cu ucenicii Săi

on 25 Martie 2024

 „Învățătorul îți zice: „Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paște...

Recenzia cărții Birul Cezarului și dreptul lui Dum...

on 23 Februarie 2024

Așa cum mi-am format obiceiul să-mi ridic poșta din căsuța poștală a casei în ju...

Semne ale vremurilor: Israel - „Never Again!”

on 21 Ianuarie 2024

La această rubrică de peste 20 de ani am scris și scriu ori de câte ori apar eve...

Înălțimile Golan și Ispitirea Domnului

on 21 Ianuarie 2024

„Au dat fiilor lui Gherşon dintre familiile leviţilor: din cealaltă jumătate a s...

Câmpul păstorilor din Betleem

on 21 Decembrie 2023

În ținutul acela, erau niște păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de s...

Lansare de carte - BIRUL CEZARULUI și dreptul lui...

on 22 Noiembrie 2023

IntroducereStudiul de față este rezultatul dorinței de a clarifica această porun...

Orașe SUA

Vizita ambasadorului României în statele americane...

on 25 Martie 2024

Întâlniri cu comunitățile de români și întrevederi cu oficiali ai celor doua sta...

ISRAEL… Note de Drum (6)

on 24 Martie 2024

Ierusalim: Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Pârâul Chedron, Cetatea, Via...

ISRAEL… Note de Drum (5)

on 23 Februarie 2024

Haifa – Marea Galileii Pornim la drum, de la Haifa, spre Marea Galileii. Caperna...

Lumina si culoare-interviu cu pictorul Timisoarei,...

on 23 Februarie 2024

“Arta te face mai bun, iti curata spiritul si te inalta spre divinitate…” ~ Seba...

ISRAEL… Note de Drum (4)

on 21 Ianuarie 2024

De la Ierusalim la Beer Sheeva și Muntele Carmel De la Ierusalim suntem pe drumu...

Părinții Americii - Alexandru Hamilton

on 21 Ianuarie 2024

“Nu ma astept niciodata la un lucru perfect de la un om imperfect.” ~ Alexandru...

Cultura

Sosirea Regilor României la Frasin

on 25 Martie 2024

În așteptarea minunilor, prințesă în regatul copilăriei Am pășit pe urmele regil...

Idolul politicos al Bisericii

on 25 Martie 2024

In ultimii 3 ani am gandit si interactionat pe marginea intrebarii despre cum a...

Limba de cultură, ethosul și înstrăinările

on 23 Februarie 2024

I. Destinul ultimului mohicanO temă fascinantă: jocurile copilului și ethosul tr...

Marmota pare simpatică dar nu ajută sufletul

on 23 Februarie 2024

Pana sa ajung in partea asta de lume nu am stiu de Ziua Marmotei. Stiam despre a...

Geniul : între mistică, legendă și victimele mitul...

on 21 Ianuarie 2024

Evocarea lui Mihai Eminescu la Ziua Culturii Naționale invită la numeroase itine...

Crize si binecuvantari

on 21 Ianuarie 2024

Crize si binecuvantari. Acestea sunt coordonatele reale ale vietii multora dintr...

Politica

Israel - în război de apărare pe trei fronturi

on 20 Octombrie 2023

O situație fără precedent, în Israel, când cel de-al 37-lea guvern era într-o pe...

Ținta FEM: Fără carne și lactate, mai puține haine...

on 24 August 2023

Semne ale vremurilor sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență...

Semne ale vremurilor din urmă – SEMNE în SOARE

on 28 Iulie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Inteligența Artificială folosită să predice, să re...

on 23 Iunie 2023

Semne ale vremurilor din urmă Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unic...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...