"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență scripturală care ne direcționează spre vremurile din urmă.
Prezentarea unor Semne ale vremurilor din urmă necesită revelarea unui scop bine precis, atenționarea venirii vremurilor din urmă și ca să fie autentice, consider că, trebuie să treacă cel puțin cinci teste: Focalizarea atenției trebuie să fie în Cuvântul lui Dumnezeu;

Urmărind evenimente actuale cu corespondență Scripturală pe parcursul mai multor ediții voi prezenta aspecte ale folosirii tehnologiilor moderne în atacul direct asupra individului, intrându-se în viața personală fără obținerea unei aprobări prealabile. Ca să pot fi cât se poate de explicit, pe scurt, în ediția prezentă vreau să vă familiarizez cu progresul tehnologic ai ultimilor ani. Tehnologia de producere a bunurilor de consum și mijloacelor de comunicare ale omenirii au progresat foarte mult în ultimele 4 secole și au fost categorisite în patru revoluții industriale.


Prima Revoluție Industrială

Prima revoluție industrială a început în secolul al XVIII-lea prin utilizarea energiei cu abur și mecanizarea proceselor de producție. Astfel versiunea mecanizată a proceselor de producție a atins de opt ori mai mult productivitatea. Puterea aburului era deja cunoscută. Utilizarea acestuia în scopuri industriale a fost cea mai mare descoperire pentru creșterea productivității umane. Evoluții precum nava cu aburi sau (aproximativ 100 de ani mai târziu) locomotiva cu abur au adus și alte schimbări masive, deoarece oamenii și mărfurile se puteau deplasa distanțe mari în mai puține ore. Prima revoluție industrială a adus avantaje mari economiei și chiar relațiilor sociale.


A Doua Revoluție Industrială

A doua revoluție industrială a început în secolul al XIX-lea prin descoperirea energiei electrice și s-a extins în secolul al XX-lea prin apariția automobilelor și primelor avioane. S-au modernizat liniile de producție și asamblare pe linie. Se spune că Henry Ford (1863-1947) a preluat ideea producției de masă dintr-un abator din Chicago: porcii atârnau de benzi transportoare și fiecare măcelar îndeplinea doar o parte din sarcina de măcelărire a animalului. Henry Ford a transferat aceste principii în producția de automobile și le-a modificat drastic în acest proces. În timp ce înainte o stație asambla un automobil întreg, acum vehiculele erau produse în etape parțiale pe bandă transportoare - semnificativ mai rapid și la costuri mai mici.

A doua revoluție industrială a fost caracterizată și de dezvoltarea industriei de prelucrare a oțelului, industria chimică a dat naștere la primele fibre sintetice, au apărut vopselele și tehnologia de fertilizare organică a solului. Apariția telefonului și telegrafului au revoluționat mijloacele de cuminicare sociale.    

A doua revoluție industrială deși a adus avantaje considerabile economiei, la nivelul calificărilor profesionale a apărut noțiunea de specializare pe un anume domeniu  ceea ce a determinat îngustarea capacității de gândire a individului.
 

A Treia revoluție industrială

A treia revoluție industrială a început în anii ’70, în secolul al XX-lea, prin inventarea componentelor electronice și a microprocesorului. Tot acum a avut loc dezvoltarea proceselor de automatizare folosind computere programabile în memorie ajungându-se în scurt timp la automatizarea unui întreg proces de producție - fără asistență umană. Exemple cunoscute în acest sens sunt roboții care execută secvențe programate fără intervenția umană. S-au creat domenii de cercetare spațială, biotehnologie, noi surse de energie incluzând energia nucleară.

Fără nici un dubiu pe plan economic a fost un pas enorm. Pe plan social a început să apară categorii sociale bazate pe abilitățile și calificările indivizilor. Concurența forței de muncă a creat diferențe sociale. Forța de muncă umană a ajuns să fie înlocuită cu echipamente automate incluzând roboți.     


A Patra Revoluție Industrială

A Patra revoluție Industrială se bazează pe evoluțiile celei de-a treia revoluții industriale și se continuă în zilele noastre (2022) și nu se știe cât va dura. S-a lansat cu apariția internetului și nu a apărut ca urmare a descoperirii unei forme noi de energie. Fiecare dintre noi vrând nevrând implementăm a patra revoluție industrială. Aceasta se caracterizează prin aplicarea tehnologiilor informației și comunicațiilor în industrie. Sistemele de producție care au deja tehnologie informatică sunt extinse printr-o conexiune la rețea și au un corespondent digital pe internet, cu comunicare la distanță. Aceasta permite comunicarea cu alte facilități și obținerea unor schimburi de informații, creând astfel un pas mare în automatizarea producției. Conectarea în rețea a tuturor sistemelor duce la așa zise fabrici inteligente, în care sistemele de producție, componentele și oamenii comunică printr-o rețea, și mai puțin social, fără afecțiune, fără chiar să le pese unii de alții.

Dacă Prima Revoluție Industrială a folosit apă și abur pentru a mecaniza producția; A Doua Revoluție a folosit energia electrică pentru a crea producție de masă; A Treia Revoluție a folosit electronica și tehnologia informației pentru a automatiza producția; A Patra Revoluție Industrială se bazează pe a treia, prin revoluția digitală de pe la mijlocul secolului trecut și se caracterizează printr-o fuziune a tehnologiilor care umbrește liniile dintre sferele fizice, digitale, biologice și sociale. Am vrut să ajung la acest punct unde experimentăm lipsa comunicării umane directe. Experimentăm comunicarea umană prin dispozitive care nu au suflet, nu au simțuri.

A Patra Revoluție Industrială schimbă fundamental modul în care trăim, lucrăm și ne relaționăm unii cu alții. În cele din urmă, a patra revoluție industrială va schimba nu numai ceea ce facem, ci va încerca să ne schimbe identitatea și astfel va afecta toate problemele asociate cu aceasta: de unde venim, cu ce scop trăim și încotro mergem; sentimentul nostru de intimitate; noțiunile noastre de proprietate; modelele noastre de consum; timpul pe care îl dedicăm muncii și petrecerii timpului liber și modul în care ne dezvoltăm cariera, ne cultivăm abilitățile, cunoaștem oameni și relaționăm unii cu alții.

A Patra Revoluție Industrială (4IR) este o fuziune a progreselor în Inteligența Artificială (AI), Robotică, Internetul lucrurilor (Internet of Things (IoT)), Inginerie Genetică, Calcul Cuantic și multe altele.
Aș putea scrie multe, dar, mă opresc aici cu informații despre A Patra Revoluție Industrială și să intru mai adânc la noi, oamenii de rând, și să observăm cât de mult aceste perioade istorice ne-au afectat.

Mă voi referi doar la un domeniu: Timpul. Dintotdeauna, Creatorul ne-a lăsat să trăim ziua de astăzi egală în timp pentru toți pământenii (aprox. 24 ore). Până la și în perioada Primei Revoluții nu au fost mijloace de transport mecanizate însă oamenii au avut suficient timp pentru ei și pentru alții. În perioada celei de-a Doua Revoluții Industriale a fost posibilitatea de transport mai rapidă oamenii au experimentat o separare funcție de oportunitățile avute apărând un individualism specific perioadei reducând timpul necesar relațiilor sociale. În perioada celei de-a Treia Revoluție Industrială egoismul uman se manifestă tot mai profund și încep să dispară relații de afecțiune dintre oameni. În perioada în care trăim, perioada celei de-a Patra Revoluții Industriale digitalizarea a ocupat timpul la maxim și nu mai este timp de socializare. Nu se mai spune nici măcar mulțumesc la un serviciu online ci se transmite un semn, fără viață. 

Voi veni cu detalii la impactul puternic asupra omului a celei de-a Patra Revoluție Industrială dar vreau să scot în relief unul din produsele acestei revoluții. Deși încă nu este legiferată, identificarea unei persoane prin poza digitală a feței se folosește frecvent în războiul din Ucraina folosind tehnologia Clearview AI (Artificial Intelligence)
Ucraina folosește tehnologia de recunoaștere facială Clearview AI pentru a identifica rușii, morți și vii, bazându-se pe o bază de date de miliarde de imagini ale feței pe care le-a scos de pe internet fără consimțământul nimănui.

Clearview AI este o companie americană care vinde tehnologie de recunoaștere facială. A adunat o bază de date de zece miliarde de imagini din 2020. Până la sfârșitul anului 2022 intenționează să scoată 100 de miliarde de imagini faciale de pe internet inclusiv rețelele de socializare. Este dificil de evaluat afirmațiile companiei, dar dacă luăm Clearview AI la valoarea nominală, are suficiente date pentru a identifica aproape toată lumea de pe pământ și pentru a pune capăt confidențialității și anonimatului peste tot.

Pe măsură ce citești aceste cuvinte, fața ta face bani pentru oameni pe care nu i-ai întâlnit niciodată și care nu ți-au cerut niciodată consimțământul atunci când ți-au luat amprenta din profilurile de pe rețelele sociale și din albumele foto online. Astăzi, tehnologia Clearview AI este utilizată de peste 3.100 de agenții de aplicare a legii din SUA, precum și de Serviciul Poștal din SUA. În Ucraina, este folosit ca armă de război. Compania și-a oferit instrumentele în mod gratuit guvernului ucrainean, care le folosește pentru a identifica soldații ruși morți cât și cei în viață și apoi pentru a contacta familiile special mamele și soțiile lor.

Ce ușor am renunțat voluntar la confidențialitate în momentul în care am început să distribuim fotografii online, iar milioane continuă să utilizeze site-uri web și aplicații care nu reușesc să protejeze datele, în ciuda avertismentelor din partea organizatorilor de confidențialitate și a serviciilor de securitate occidentale. Întrucât mulți dintre noi simpatizăm cu Ucraina și suntem îngroziți de brutalitatea Rusiei, este tentant să trecem cu vederea faptul că Ucraina nu folosește atât de mult Clearview AI pentru a identifica ucrainenii morți, ceea ce sugerează că asistăm la utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială pentru un război psihologic și nu pentru o identificare reală.

 ”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37). (VA URMA)

 

 

Acum, în anul 2022, când cele mai multe articole în mijloacele de informare tratează subiectul încălzirii globale bazat pe realitățile cu care ne confruntăm sunt determinat să vă prezint acest material care scoate în relief răcirea globală. 

Am început anul 2022 în plin război spiritual al molimei SARS, care a produs boala COVID-19, pretextul atacurilor la libertatea individului, a familiei, a bisericii, a comunităților și a societății. A fost un test pentru creștini și biserică în războiul cu boala COVID. Acest război spiritual, a distrus vieți, a creat neînțelegeri între membrii de familie, familii, prieteni și membri ai bisericilor, război care va continua mult timp, pentru că a creat mai multă durere decât liniște.

Molima prezentă și molima ce va veni

Desigur că molima care bântuie ziua în amiaza mare (Psalm 91:6) a avut și are un impact fără precedent în istoria lumii. Mă voi ocupa de „strâmtorarea” creată având ca și pretext la molima SARS-CoV-2 și boala COVID-19 și ce atitudine ar trebui să ia pământenii la restricțiile impuse cu forța, „de dragul” protecției sănătății populației, prin acțiuni de manipulare.

Așa cum scriam în alte ediții ale prezentei rubrici, pe care le puteți urmări pe site-ul romaniantimes.com, strâmtorarea creată de COVID-19 este un SEMN al vremurilor din urmă, încadrat la Nenorociri Noi. De ce e Nouă Nenorocire? Pentru că a creat un blocaj mondial nemaiîntâlnit și este unică prin originea și manifestarea ei de la început și prin variantele noi care au apărut și ni se spune că vor mai apărea.
           
Scriam în aprilie 2020 că pandemia COVID-19 a produs strâmtorare între neamuri, și-i găsim locul în Sfânta Scriptură (Luca 21:23,25), unde, strâmtorarea este „o apăsare comună”, „îngustare a locului”, „o limitare a posibilităților de mișcare”. Ideea fundamentală este presiunea de a sta izolat într-un loc restrâns sau durere prin tortură fizică (boală) sau psihică. Nu cred că e cazul să mai detaliez. Strâmtoarea din anii 2020 – 2021 e la un nivel mult mai mic decât strâmtorarea care va veni în timpul Necazului Unic din istoria lumii. De aceea am scris și scriu că Strâmtorarea sau Nenorocirea COVID-19 este un SEMN, o săgeată direcțională îndreptată spre vremuri cumplite care vor veni peste omenire.
     
Pandemia COVID-19 a limitat posibilitatea de mișcare a celor peste 7 miliarde de suflete ale planetei. A apărut „vaccinele” cu repercusiunile fiecăruia și care sunt îndreptate spre creșterea imunității individului. Pentru o mai multă înțelegere a procesului imunității individului, și astfel rezultatul injectării serului COVID-19, am extras un material de pe site-ul Centers for Disease Control and Prevention (CDC), unde la capitolul „Tipuri de imunitate” găsim scris: Imunitatea la o boală se obține prin prezența anticorpilor împotriva bolii respective în sistemul unei persoane. Anticorpii sunt proteine produse de organism pentru a neutraliza sau distruge toxinele sau organismele purtătoare de boli. Anticorpii sunt specifici bolii. De exemplu, anticorpul împotriva rujeolei va proteja o persoană care este expusă bolii rujeolei, dar nu va avea niciun efect dacă este expusă la altă boală.

Există două tipuri de imunitate: activă și pasivă.
Imunitate activă rezultă atunci când expunerea bolii la un organism declanșează sistemul imunitar propriu să producă anticorpi împotriva bolii respective. Imunitatea activă poate fi dobândită prin imunitate naturală sau imunitate indusă de vaccin.

Imunitatea naturală se dobândește din expunerea la boală a organismului printr-o luptă directă a corpului cu boala propriu-zisă. (n.e. Pentru un corp sănătos este cea mai bună soluție de a lupta împotriva unei boli, incluzând COVID-19. Ajută-ți propriul organism, acționează preventiv, să lupte împotriva oricărui simptom de anormalitate înainte de a fi prea grea lupta cu bolile.)

Imunitatea indusă de vaccin se dobândește prin introducerea unei forme ucise sau slăbite a bolii în organismul prin vaccinare, care are posibilitatea să ajute corpul să se lupte cu boala respectivă.

Oricum, dacă o persoană imună intră în contact cu acea boală în viitor, sistemul său imunitar o va recunoaște și va produce imediat anticorpii necesari pentru combaterea acesteia. Imunitatea activă este de așteptat să fie de lungă durată (luni de zile) dar depinde de corpul fiecăruia poate fi chiar de-a lungul vieții.

Imunitate pasivă este asigurată atunci când unei persoane i se administrează anticorpi împotriva unei boli, mai degrabă decât să îi producă prin propriul său sistem imunitar.
Oamenii pot obține, de asemenea, imunitate pasivă prin produse din sânge care conțin anticorpi, cum ar fi imunoglobulina, care poate fi administrată atunci când este necesară protecția imediată împotriva unei boli specifice.

Avantajul major al imunității pasive este că protecția este imediată, în timp ce imunitatea activă necesită timp (de obicei câteva săptămâni) pentru a se dezvolta. Cu toate acestea, imunitatea pasivă durează doar câteva săptămâni sau luni. Numai imunitatea activă este de lungă durată.

Situații dramatice mondiale ca rezultat al Strâmtorării COVID

Revenind la strâmtorarea COVID-19 după aproape 2 ani de zile constatăm că se accentuează. Căutând pe TheEconomicCollapseBlog.com am găsit câteva situații dramatice unde s-a ajuns ca urmare a strâmtorării create de molima SARS-CoV-2  

S-a ajuns la o acută lipsă de personal de lucru de la agricultură, industrie, sănătate, învățământ. Nu sunt destui oameni pentru a crește, prelucra și transporta mâncarea de care avem nevoie, produsele necesare vieții și aceasta este o problemă masivă cu care ne confruntăm în toamna anului 2021.

În Vietnam, din lipsă de personal, armata ajută la recoltarea orezului. În Marea Britanie, fermierii aruncă lapte deoarece nu există camioane care să-l colecteze. Boabele de cafea robustă din Brazilia au avut nevoie de 120 de zile pentru a culege anul acesta, în loc de 90 ca de obicei.

Deficitul afectează fermele, procesatorii și restaurantele. Malaiezia, producătorul mondial de ulei de palmier nr.2, a pierdut aproximativ 30% din producția potențială de ulei comestibil utilizat în orice domeniu, de la ciocolată la margarină. Producția de creveți (shrimps) din sudul Vietnamului - unul dintre principalii exportatori mondiali - a scăzut cu 60% până la 70% față de vremea dinainte de pandemie. O cincime din producția de roșii din sudul Italiei s-a pierdut anul acesta, din cauza căldurii arzătoare și a paraliziei transporturilor.

Indiferent dacă este vorba de culegători de fructe, muncitori din abatoare, camioane, operatori de depozite, bucătari sau ospătari, ecosistemul alimentar global se clatină din cauza lipsei de personal. Aprovizionările sunt afectate, iar unii angajatori sunt obligați să crească salariile ca să găsească oameni la lucru. Acest lucru amenință cu creșterea prețurilor la alimente - deja ridicate datorită creșterii mărfurilor și a costurilor de transport. Prețurile din august 2021 au crescut cu 33% față de aceeași lună a anului 2020, potrivit unui indice compilat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Este o situație fără precedent de la începutul istoriei umane, când întreaga lume să fi fost confruntată vreodată cu așa ceva. Înainte de pandemie, nu au existat, la nivel global, situații în care să nu avem suficienți lucrători pentru a îndeplini sarcinile de bază necesare existenței. Peste tot globul ni se spune că sunt provocate lipsuri de alimente pentru că pur și simplu nu sunt destui oameni care să lucreze la procesare și transport.

Într-un moment în care serviciile de bază se prăbușesc din cauza lipsei de lucrători, administrația Biden a decis să înrăutățească lucrurile și impunând noi mandate jignitoare pentru zeci de milioane de lucrători. Pe măsură ce aceste noi mandate intră în vigoare, am putea vedea în curând lucruri pe care nu le-am mai văzut până acum în istoria Americii cu repercusiuni pe tot globul.

Câteva exemple: se preconizează că aproape jumătate din întreaga forță de poliție din orașul San Diego ar putea fi forțată în curând să renunțe la slujbă. O situație destul de remarcabilă în San Diego pe care am putut să o vedem cu efect în restul națiunii. Sindicatul poliției, Asociația Ofițerilor de Poliție din San Diego (SDPOA), a făcut o verificare a membrilor despre mandatul de vaccinare COVID-19. 65% dintre respondenți au declarat că ar lua în considerare să accepte vaccinarea și rămânerea pe poziție. În schimb, 35 de procente alarmante au declarat că ar prefera să fie concediați decât să respecte obligativitatea vaccinării, care de fapt este un act voluntar prin lege, în America.

SDPOA are 1.971 de membri. Potrivit San Diego Union Tribune, jumătate dintre acești ofițeri nu sunt vaccinați. Dacă acea jumătate a întregului departament de poliție ar fi concediat pentru nerespectarea mandatului de vaccinare, orașul San Diego ar fi într-o poziție extrem de vulnerabilă.

În toată America, pe măsură ce zeci de muncitori calificați își părăsesc posturile, neacceptând obligativitatea vaccinului, familii întregi se mută din state cu restricții date de încălcarea legilor prin forțarea vaccinării, vom trăi vremuri nemaiîntâlnite în America visurilor noastre.

În Portland OR, la cel mai mare spital din zonă, OHSU (Oregon Health & Science University), spital universitar, s-a ajuns ca la clinici ale spitalului pentru programarea unei vizite de urgență la oricare dintre doctori (nu neapărat doctorul de familie) din lipsă de cadre medicale, durează peste 3 săptămâni.

Peste tot în lume există lipsuri alarmante de forță de muncă și ni se spune că este o criză care nu va fi rezolvată în curând.

Guvernul britanic a lui Boris Johnson s-a văzut obligat de criză, sâmbătă 25 septembrie 2021, să acorde până la 10.500 de vize de muncă provizorii - dintre care 5.000 rezervate șoferilor - un viraj neașteptat în domeniul imigrației profesioniștilor după Brexit, în contextul în care Executivul insistă neîncetat ca regatul să nu mai depindă de forța de muncă străină. Aceste permise de ședere pe o perioadă de trei luni - din octombrie în decembrie - constituie doar ”o parte” a soluției la penuria de șoferi, a apreciat duminică Grant Shapps, secretarul de stat al transporturilor din Marea Britanie. El a argumentat că ”soluția pe termen lung” nu poate fi ”intrarea într-un cerc vicios constant în care nu suntem capabili să formăm oameni aici și să-i angajăm cu salarii decente”.

Pe deasupra necazului și strâmtorării cred și mărturisesc că este Domnul Dumnezeu care e pe tron și este gata să împlinească promisiunea dată poporului Său: Domnul vă va da pâine în necaz, și apă, în strâmtorare. (Isaia 30:20).

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

Suntem în luna august 2021 și pe scurt putem constata fenomene naturale neînregistrate în istoria recordurilor. Incendii masive au izbucnit în Canada în iunie, iulie, august 2021. Incendii nemaiîntâlnite în vestul SUA, cel mai mare din nordul Californiei ducând la evacuarea rezidenților în masă din calea sa. La sfârșitul lunii iulie, incendii uriașe au izbucnit pe insula italiană Sardina au ars peste 27.000 de acri de pădure, deteriorând locuințele și terenurile agricole. Incendii similare au lovit recent Spania, Grecia, Iranul, Israel și Turcia.

De aproape 20 de ani scriu în publicația RomanianTimes, varianta tipărită și online, Semne ale vremurilor din urmă, ca și indicatoare de direcționare spre vremurile și soroacele din urmă, vremuri și soroace care nu sunt treaba noastră să le știm pentru că le știe numai Tatăl. Pentru ușurința în prezentare am folosit și folosesc acrostihul SEMNE: Semințiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri Noi + Esticii (Împărații Răsăritului).

De aproape 20 de ani scriu în publicația RomanianTimes, varianta tipărită și online, Semne ale vremurilor din urmă, ca și indicatoare de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, vremuri și soroace care nu sunt treaba noastră să le știm pentru că le ştie numai Tatăl. Pentru ușurința în prezentare am folosit și folosesc acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri Noi + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

Evenimentele lunilor martie-mai 2020 m-au determinat să revin la o temă mai veche, dar foarte actuală: SEMNE ale vremurilor din urmă. Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremurile din urmă ci semne detaliate prin Semințiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri Noi + Esticii (Împărații Răsăritului).

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Promisiuni, împliniri și mărturii

on 23 Martie 2023

“După ce voi învia, voi merge înaintea voastră... “ (Matei 26:32)“și dacă Duhul...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Februarie 2023

La rubrica Escatologie, revelând semne ale vremurilor din urmă vă prezint trei g...

Semne ale vremurilor din urmă

on 26 Ianuarie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Sfințenia lui Dumnezeu și păcătoșenia omului

on 26 Ianuarie 2023

In anul mortii imparatului Ozia, am vazut pe Domnul sezand pe un scaun de domnie...

Așteptări și ofertări de la noul Împărat al iudeil...

on 19 Decembrie 2022

După ce S-a născut* Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, ia...

Severitatea (Mânia) sau Sensibilitatea (Bunătatea)...

on 22 Noiembrie 2022

„Uită-te deci la bunătatea și la severitatea lui Dumnezeu: El este sever cu cei...

Orașe SUA

“Duşi cu trenul” - unde am fost şi unde am ajuns -...

on 23 Martie 2023

Anul 2023 a adus Americii o serie de schimbări majore pe care societatea o simte...

Paradisul, putin mai aproape ...

on 23 Martie 2023

„A cunoaşte. A iubiÎnc-o dată, iar şi iarăa cunoaşte-nseamnă iarnăa iubi e primă...

D’ale lui Caragiale…

on 23 Februarie 2023

Daca luna ianuarie este luna lui Eminescu, in februarie ne amintim cu un suras p...

Bolnavă de dor

on 22 Februarie 2023

Sunt bolnavă de dor, dorul în toate formele lui. Sunt capabilă să simt dorul ca...

La multi ani!

on 25 Ianuarie 2023

Sarbatorim in fiecare an, Anul Nou… o promisiune, o speranta care se realizeaza...

O, ce veste minunata!

on 18 Decembrie 2022

“O, ce veste minunată! În Betleem ni s-arată Astăzi s-a născut Cel făr’ de-ncepu...

Politica

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...

Schimbările climatice privite escatologic

on 27 Septembrie 2022

Sunt peste 15 ani de când, la această rubrică, în lumina Sfintelor Scripturi am...

A Patra Revoluție Industrială va încerca să schimb...

on 27 Iunie 2022

Continuăm cu impactul celei de-a Patra Revoluții Industriale (4IR) în viața fiec...

Cultura WOKE

on 17 Aprilie 2022

Vechiul sens al cuvântului definește “woke” (trezire) ca fiind pur și simplu „tr...

China pregătește calea Armaghedonului

on 25 Decembrie 2021

Suntem la încheierea unu alt an cu mari încercări și provocări pe plan spiritual...

Cultura

Rănile vechi și Centenarul Monica Lovinescu

on 23 Martie 2023

Moto:La 15 ani de la plecarea Monicăi LovinescuAdevăratul curaj este cel fără s...

LEMNE PENTRU FOC

on 23 Martie 2023

Un om batran mi-a zis odata „Nu blestema intunericul, mai bine aprinde o lumanar...

Tranșeea plină de cărți

on 23 Februarie 2023

Tinerii din zilele noastre sunt nu doar fragili, ci și foarte descumpăniți. Până...

Curajul de a cere un lucru bun

on 23 Februarie 2023

Îți aduci aminte de cele cinci fiice ale lui Ţelofhad? Mahla, Noa, Hogla, Milca...

Singurătatea istorică a pacifistului din Estul săl...

on 26 Ianuarie 2023

1. Sindromul Abatorul UcrainaUnii analiști se întreabă, azi, - retoric și strate...

Sistemul a crăpat și scârție

on 26 Ianuarie 2023

In timp ce impachetam ultimele clipe ale anului 2022 probabil multi dintre noi n...