Home Slavomir Almajan
Slavomir Almajan
Pierderi (Fiti cu voie buna) PDF Print E-mail
Written by Slavomir Almajan   
Saturday, 21 January 2017 10:57

Duhul Sfânt vă strigă vouă, tuturor celor ce suferiți pagubă: fiți cu voie bună, furtunile sunt prea intense, suficient de intense ca să scuture tot ceea ce este vremelnic și corabia mâinilor voastre nu va rezista. Fiți cu voie bună, există un liman pe aproape, patria mai bună pe care ne-a pregătit-o Domnul... Să nu uităm dar de toți aceia care au împărțit puntea cu noi, strigați-le, frângeți pâinea pentru ei, dați-le hrană...

Last Updated on Saturday, 21 January 2017 10:59
Read more...
 
Petru Lascau – Omul pe baricade PDF Print E-mail
Written by Slavomir Almajan   
Monday, 24 October 2016 09:48

„Regret că anii care au trecut de atunci, peste treizeci acum, au lăsat patina uitării peste numele si faptele multora. Știu că este imposibil să pomenesc numele și faptele tuturor. Mângâierea mea este că, acolo sus, există mai multe cărți, care se vor deschide la urmă, în care vor fi toate numele și faptele fiecăruia. Dumnezeu are evidențe perfecte și El vine, și răsplata este cu El.”

Petru Lascău este, așa cum un titan al poeziei romînești, Ioan Alexandru, îl numește, o „conștiință șiroind pe crucea veacului în ranele Mielului răstignit de la începutul lumii pentru izbăvirea neamurilor și fiecăruia dintre noi.”

Last Updated on Monday, 24 October 2016 09:49
Read more...
 
Numărătoarea PDF Print E-mail
Written by Slavomir Almajan   
Wednesday, 18 February 2015 13:04

Vocile, multele și atât de diferitele voci… Mesajele de o amețitoare varietate de forme se încrucișează în aerul fierbinte al haosului, al labirintului acestui veac, într-o vânare neostoită de atenție. Avalanșele de informații, mai mult sau mai puțin contradictorii, se prăvălesc peste mințile obosite în căutarea răspunsurilor. Sentimentul de copleșire a cuprins, în neodihna umbletelor noastre, inimă cu inimă, adaugând la numarătoarea din staulul disperării milioanele-i de victime. Unde este odihna?

Last Updated on Wednesday, 18 February 2015 13:08
Read more...
 
Lacrimile … PDF Print E-mail
Written by Slavomir Almajan   
Sunday, 19 October 2014 12:31

Îmi dăduseră lacrimile și o adâncă nostalgie mi-a cumprins lăuntrul mistuindu-mă într-o tristețe care s-a îneverșunat împotriva confortului meu lăuntric, urnindu-mă la masa de scris… Apoi, intrigat oarecum de puterea de pătrundere a poetului mi-am pus mintea și inima în a înțelege adâncimea, lungimea și lățimea sursei din care o minte ca a lui Blaga și o inimă ca a lui putea distila comori de o astfel de frumusețe.

Last Updated on Sunday, 19 October 2014 12:31
Read more...
 
ACUM PDF Print E-mail
Written by Slavomir Almajan   
Friday, 16 May 2014 23:09

Deschidem uși, una câte una, apoi alergăm în altă parte, deschidem alte uși și, după ce aruncăm o privire scurtă înlăuntru, alergăm mai departe și deschidem alte uși... Suntem, parcă, într-un travaliu de o intensitate inimaginabilă încercând să cuprindem cât mai mult între două felii de timp, încercând cu disperare să nu rostim aceleași cuvinte despre lucrurile care se repată zi de zi într-o monotonie implacabilă. Câte uși am deschis și câte priviri am risipit înspre același lăuntru?


Fugim cu o pasiune vinovată de lucrurile care se repetă, spoind stereotipul repetării acelorași greșeli prin inventarea de noi cuvinte a căror colțurozitate am rotunjit-o prin autoînșelare. Îmbrăcați cu o falsă pace ne facem, zi de zi, cu fiecare ușă pe care o deschidem, victime ori înfrânți ai aceluiași război.

Last Updated on Friday, 16 May 2014 23:10
Read more...
 
«StartPrev123456NextEnd»

Page 1 of 6
Copyright © 2007-2017 Romanian Times. All Rights Reserved!
Please visit romaniantimes.org for the past articles!
 

Revista in format electronic

Editii anterioare

Banners

Polls

Spuneti-va parerea despre acest website