"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Anul acesta, Festivalul International “Martisor” s-a tinut la DOLCE VITA Banquet Hall. Inca de la intrare, te primea o scena romaneasca, denumita Casa mare, scena care a fost amenajata special pentru acest spectacol cu atata dragoste de Mariana Mikesell, Denis Vacarita, Veaceslav Dragomir si Aurica Kirkwood.

Organizatorii Festivalul International “Martisor” au fost Natalia Gladkov si George Kulya, Sponsorul principal al festivalului a fost Dario, care a gazduit si prima seara de Martisor la Castello Di Amorosa din Napa Valley.

Specacolul din Sacramento a fost sustinut de cantareti romani si moldoveni, si de grupuri de dansatori si formatii de muzica instrumentala. Anisoara Morosanu si Vasile Morosanu,au fost interpreti veniti tocmai din Moldova, iar sunetul si video a fost asigurat de Ghenadie Morosanu. Romen Guitar Duo format din Vadim Kolpakov si Alex Gordez ne-au incantat cu chitarele lor si muzica gipsy si clasica.  Partea favorita a multor oaspeti a fost cand dansatorii din grupa Veselka (care inseamna Veselie) din Ukraina au dansat 2 dansuri populare: unul din partile Cernautului numit Hopak si unul din zona Polissie.Grupul este format din 14 baieti si fete in varsta de 9-12 ani care frecventeaza o data pe saptamana cercul de dansuri populare ucrainesti. Grupul este condus de artistii George si Irina Arabagi. Tot sub conducerea lor, grupul de dansuri populare moldovenesti numit Hora danseaza de aproape 3 ani si participa la festivalurile internationale din zona. In premiera, s-a lansat pe scena si Mihaela Mititelu, o fetita din comunitatea moldovenilor din Sacramento, care ne-a incantat cu vocea ei.

Abigaila Budac ne-a incantat si de aceasta data cu vocea ei atat de indragita de noi toti, interpretand melodii din repertoriul universal. Formatia 3Sud Est, aflata in turneu in America, a incununat spectacolul martisorului cu o performanta cu adevarat incendiara, ridicand publicul in picioare pe tot parcursul spectacolului lor.

Inchei cu un gand cald si o urare de la Aurica Kirkwood: “Cu atingeri dulci pe suflete de martisoare, pe aripi tandre de bun venit de primavara ne adunam noi toti cei de la alt colt de pamant la un parfum de ghiocei, la un cant scump, durut, ravasitor si dorit ca sa le spunem lumii intregi ca primavara e in noi si tot ce ne e lasat de parinti e in inimile noastre! Martisor Fericit, dragii nostri!”

 

Ruxandra Vidu