"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

A venit primăvara - și răspândim în continuare Lumină în cetatea în care trăim

 

Sărbătorim  trezirea la viață a naturii, dar și Femeia, ca sursă de inspirație, de protecție, de căldură, bunătate și iubire.

Sacramento e cetatea în care ne-am așezat... Și comunitatea românilor e chemată să aducă viață și lumină acestui nou “acasă”, în călătoria prin lume. Unitate și implicare sunt dezideratele noastre.

Ioana Curt a ajuns in Sacramento acum 5, timp în care dragostea și dorul pentru România și Cluj Napoca, unde s-a născut, nu a părăsit-o. Mirosul mâncării gătite în bucătărie, aroma dulce a cozonacului făcut în casă şi tot ce înseamnă bunătăţi făcute cu multă pasiune au fost la baza călătoriei sale culinare.

29 Septembrie 2019, o zi frumoasa de toamna in orasul Roseville din zona Sacramento capitala Californiei.

La Royer Park se strang mii de oameni sa sarbatoreasca Festivalul Romanesc 2019, organizat de Romanian Community Center of Sacramento.

Ca in fiecare an, Centrul Comunității Românești din Sacramento Romanian Community Center din Sacramento, RCCS) organizeaza Festivalul Romanesc in Royer Park, Roseville, CA, duminica 29 septembrie 2019 incepând cu ora 12. Invitatii de anul acesta sunt cei din renumitul ansamblu folcloric profesionist românesc din Sibiu „Cindrelul Junii Sibiului”.

29 septembrie 2019 - Royer Park, Roseville, California

Ca in fiecare an, Festivalul Romanesc din Sacramento este organizat de Centrul Comunitatii Romanesti din Sacramento pe data de 29 septembrie 2019.

Universitatea din California Davis a organizat cea de-a 29-a ediție a Săptămânii “Soaring to a Better Campus, Better World”, eveniment prin care a onorat personalul administrativ si profesoral.

O carte despre tradiţia creştină pe teritoriul ţării noastre și ecoul acestei tradiţii ȋn lumea ortodoxă

Editurile Logos ȋn România şi Reflection Publishing ȋn America pregătesc publicarea, ȋn limba română şi respectiv ȋn limba engleză, a cărţii “Sfântul Paisie Velicikovski de la Neamţ şi Paisianismul” scrisă de Horia Ion Groza.

În fieare an, la sfârșit deseptembrie, la Royer Parc, în Roseville, se organizează Festivalul Românesc din Sacra­men­to, festival care, anul acesta, se va află la cea de-a XIX-a ediție, este organizat de mai bine de 18 ani de "Community Center of Sa­cra­mento".

Interview with Professor Ruxandra Vidu

 

Ruxandra Vidu, PhD is a nanotechnology and photovoltaic expert with over 25 years of experience in chemical engineering and materials science.