"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Avem nevoie de Restaurare.... Pentru aceasta, se cere dorință, determinare, acțiune.  O restaurare a liniștii interioare, a normalității în viața Cetății.  Comunicarea e Respirația sufletului.  Și câtă nevoie avem de... Aer.!...

În acest tulburător 2020 avem nevoie de inspirație. Avem nevoie de amintiri prin care să călătorim în timp la acele vremuri în România, când am învățat că libertatea e o condiție a spiritului. Vremuri în care ne-am slujit semenii, în pofida restricțiilor  -  sau poate tocmai datorită lor... Și acum, ca pe vremea comunismului în România, avem de ales - să stăm speriați și departe de omul de lîngă noi sau să folosim iubirea ca și catalist în descoperirea de oportunități în a ajuta și răspândi lumină și pace.

Biserică, te-am ținut de mână, de-alungul veacurilor,

zice Domnul Isus....

Comunitatea românească - un exemplu, oriunde trăiește

Poporul român - încercat în istorie, a devenit creativ. A trecut prin mari încercări cu curaj și creativitate.
Și în vremea pandemiei provocată de Corona virus, românii din Sacramento - ca și cei din alte părți ale lumii - au găsit mijloace de comunicare, acțiuni de ajutorare și încurajare.

O primăvară unică prin provocările și frumusețea ei, a cuprins pământul.

O liniște tristă a cuprins pământul - sau, în liniștea pământului e ocazia prețioasă a cercetării de sine.

Omul, cu gândul și trările lui interioare, redescoperă o viață redusă la esență - cele mai importante relații - valoarea clipei trăite frumos - pentru că nu ești stăpân pe următoarea...

A venit primăvara - și răspândim în continuare Lumină în cetatea în care trăim

 

Sărbătorim  trezirea la viață a naturii, dar și Femeia, ca sursă de inspirație, de protecție, de căldură, bunătate și iubire.

Sacramento e cetatea în care ne-am așezat... Și comunitatea românilor e chemată să aducă viață și lumină acestui nou “acasă”, în călătoria prin lume. Unitate și implicare sunt dezideratele noastre.

Ioana Curt a ajuns in Sacramento acum 5, timp în care dragostea și dorul pentru România și Cluj Napoca, unde s-a născut, nu a părăsit-o. Mirosul mâncării gătite în bucătărie, aroma dulce a cozonacului făcut în casă şi tot ce înseamnă bunătăţi făcute cu multă pasiune au fost la baza călătoriei sale culinare.

29 Septembrie 2019, o zi frumoasa de toamna in orasul Roseville din zona Sacramento capitala Californiei.

La Royer Park se strang mii de oameni sa sarbatoreasca Festivalul Romanesc 2019, organizat de Romanian Community Center of Sacramento.

Ca in fiecare an, Centrul Comunității Românești din Sacramento Romanian Community Center din Sacramento, RCCS) organizeaza Festivalul Romanesc in Royer Park, Roseville, CA, duminica 29 septembrie 2019 incepând cu ora 12. Invitatii de anul acesta sunt cei din renumitul ansamblu folcloric profesionist românesc din Sibiu „Cindrelul Junii Sibiului”.