"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

ISRAEL - SIMBOL AL REZISTENȚEI ÎMPOTRIVA ASUPRIRII


Miercuri, 15 februarie 2017, prim ministrul israelian
Benjamin Netanyahu a fost primit la Casa Albă, pășind pe covorul roșu, la întâlnirea cu președintele Donald Trump. Vizita a reliefat câteva aspecte importante tratate în această rubrică, cu referire la Israel.


De câteva ori la rubrica prezentă, am menționat acțiuni intense, cu mari riscuri, ce au avut loc pe Muntele Templului, în mișcările evreiești de a re-obține controlul total asupra Muntelui și posibilitatea începerii construirii celui de-al treilea Templu.

Anul trecut, Comitetul executiv al UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură), vineri 15 aprilie 2016, întrunit la Paris a adoptat o rezoluție de protecție musulmană a regiunii Muntelui Templului și anume cu referire la moscheea Al-Aqsa, Domul Stâncii, iar Zidul Plângerii l-a numit un loc musulman sub numele Al-Buraq Plaza. Nici o referire la numele real al locului ca fiind Muntele Templului.


UNESCO pretindea ca Israelul să dea mai multă trecere musulmanilor la moschee şi a criticat planurile Israelului de a construi un loc de rugăciune pentru Asociaţia Femeile Zidului.


58 de membri ai comitetului executiv au votat cu 33 pentru, 6 împotrivă și 17 abțineri. Gana și Turkmenistan au lipsit de la vot. SUA, Estonia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Lituania s-au opus rezoluţiei. Pe lângă țările arabe, Franța, Spania, Slovenia. Suedia, Rusia au suportat prin vot rezoluția.

Documentul a stârnit reacții puternice mondiale și a provocat furia Israelului. Benjamin Netanyahu a declarat ”că decizia luată de Națiunile Unite este absurdă”, care "ignoră legătura istorică unică dintre iudaism şi Muntele Templului".


Istoria confirmă ce scrie Scriptura că în perioada 966-959 Înainte de Christos - Solomon a construit Templul folosind pietre cioplite de israeliți și neamuri, prelucrate înafara Iersulamului; cedri din Liban şi cantităţi mari de aur şi argint. (1 Regi 5-9, 2 Cronici 2,3). Solomon a început zidirea Casei Domnului la Ierusalim, pe muntele Moria, care fusese arătat tatălui său David, în locul pregătit de David în aria lui Ornan, Iebusitul.(2 Cron 3:1)


Istoria stă mărturie și tradiția islamică relatează că în anii 685-705 AD Caliph Omar a curăţat Muntele Templului şi a coordonat construirea din lemn a moscheii Al-Aksa (700 AD), şi a Domului Stâncii (terminat prin 690 AD); ca şi locul de ascensiune al lui Mohamed la al şaptelea cer.


În toamna anului 2016, din nou UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) joi, 13 octombrie 2016, a adoptat o altă rezoluție care ignoră legătura evreilor cu Ierusalimul, conectând Ierusalimul numai cu palestinienii. Rezoluția a fost înaintată de Algeria, Egipt, Liban, Maroc, Oman, Qatar și Sudan. În favoarea rezoluției au votat 24 țări, 26 țări s-au abținut și 6 țări au fost împotrivă.


Marți, 18 octombrie 2016, ambasadorul Israelului la UNESCO (Paris), Carmel Shama Hacohen a numit ”brutală” diplomația palestiniană față de rezoluție. ”Aceasta nu e o rezoluție de protejare a Ierusalimului, a fost o inițiativă politică de a distruge suveranitatea Israelului și de a rescrie istoria” a spus Hacohen. ”Nu există legitimitate morală sau istorică”. ”Nici o altă țară din lume nu a fost tratată în acest fel de UNESCO”, a adăogat Hacohen.


Scriam, în toamna anului 2016 că trăim vremuri cumplite, când nu orice organizație, ci Organizația Națiunilor Unite, prin UNESCO, șterge cu buretele mii de ani de istorie, ridicând-se puternic împotriva Israelului. Sfânta Scriptură, istoria, arheologia, însă se ridică împotriva ONU, cea mai importantă organizație din lume.


De peste 3.300 de ani, Ierusalimul a fost capitala evreilor. Ierusalimul nu a fost niciodată capitala unei națiuni arabe sau musulmane, așa cum vrea să declare ONU. Chiar și atunci când iordanienii au ocupat Ierusalimul între 1948 și 1967, nu și-au manifestat nici un interes în a avea capitala la Ierusalim.


În Vechiul Testament, Ierusalimul este menționat de peste 669 de ori și Sionul de 154 de ori, sau un total de 823 de ori. Ierusalimul nu este menționat nici o dată în Coran. Ierusalimul nu este menționat nici în Pactul palestinian.


Muntele Templului este muntele jertfelor. Este muntele Moria, unde Avraam evreul, a adus pe Isaac ca jertfă (Genesa 22). Este terenul cumpărat de David cu şase sute de sicli de aur (1 Cronici 21:25) pentru a construi Casa lui Dumnezeu, Templul din Ierusalim.


Muntele Templului din Ierusalim este cel mai sfânt loc pentru evrei. Pe Muntele Templului, pe o suprafață de 35 acri, în centrul scoarței terestre, în Orașul Vechi din Ierusalim, a fost construit Primul Templu
, de către regele Solomon . Acesta a fost distrus de babilonieni prin 568 î.Hr., reconstruit de regele Persiei, și consacrat ca al doilea Templu, prin 515 î.Hr.. Apoi, a fost distrus de romani în anul 70 AD (Anul Domnului) , distrugere urmată de trimiterea evreilor în exil.


Pe străzile Ierusalimului și pe Muntele Templului Evreiesc s-au plimbat împărați evrei și profeți cu mult înainte de secolul al 7-lea, când un bărbat pe nume Mohamed, întemeietorul islamului, a avut o viziune pretinzându-se ultimul profet ales al lui Allah.


Muntele Templului a fost cumpărat de regele David, ca și locul jertfelor, locul de construire a Templului. Evreii au tot dreptul să pretindă moștenirea Muntelui, pentru că nu există nici o altă tranzacție de vânzare - cumpărare, sau înstrăinare ale acestui teren la alte națiuni. Israelul de azi are dreptul legal să construiască cel de-al Treilea Templu, pe același loc. Așa cum știm cel de-al treilea Templu este necesar în vederea împlinirii profețiilor vremurilor din urmă.


Rezultatele alegerilor din anul 2016, în America sunt clare rezultatul intervenției Domnului Dumnezeu, și una din motivațiile multora de a-l alege pe Donald Trump președinte a fost atitudinea corectă față de statul Israel și în particular față de Ierusalim.


La întâlnirea de azi, 15 februarie 2017, primul ministru
Netanyahu a declarat ”nu este un susținător mai puternic pentru poporul evreu și statul evreu decât președintele Donald Trump”. Ca răspuns președintele Trump a declarat ”Sunt onorat să-i spun bun venit prietenului meu la Casa Albă. Cu ocazia vizitei, Statele Unite își reafirmă legătura noastră solidă cu aliatul nostru drag, Israel”.


Părtășia dintre țările noastre, zidită pe valori comune, a avansat cauza libertății umane, demnitatea și pacea. Acestea sunt pietre de așezământ pentru democrație. Statul Israel este un simbol al rezistenței în fața asupririi. Nu pot pune alături un alt stat care a trecut prin ceea ce a trecut Israelul și a rezistat făcând față genocidului. Nu vom uita niciodată ce a îndurat poporul evreu, a spus pre
ședintele.


Suntem la cel mai înalt nivel de siguranță confirmând că Israelul are abilitatea să se apere singur de atacuri, care cu regrete spus, nu sunt puține. Aici este încă o motivație de a refuza tratamentul nejust al Organizației Națiunilor Unite, care în ultimul timp au tratat Israelul foarte, foarte nedrept cât și alte organizații internaționale care au boicotat Israelul.


În ce privește mutarea ambasadei la Ierusalim, privind spre viitor ca o împlinire. Trebuie făcută cu grijă, cu foarte mare grijă, și se v-a întâmpla, a spus președintele Trump.


Printre declarațiile primului ministru Netanyahu, referitor la subiect, a spus: ”Ei bine, chinezii sunt numiți chinezi că vin din China. Japonezii sunt numiți japonezi pentru că vin din Japonia. Ei bine, iudeii (evreii) sunt numiți iudei pentru că vin din Iudea. Acesta este pământul nostru strămoșesc. Iudeii nu sunt colonii străine în Iudea”.

 

S-A GĂSIT VACA ROȘIE


Evreii credincioși Torei au mari speranțe în viitorul apropiat de a fi sprijiniți în construirea celui de-al Treilea Templu. O știre a lunii februarie 2017 este fascinantă, cu referire la pregătirea poporului evreu pentru slujirea la Templu.


„Am crescut ascultând povești și știu cât de rare și valoroase sunt vițelele roșii“, scria revista virtuală WND news luni, 6 februarie 2017, cu referire la declarația rabinului Benny „Bentsion“ Hershcovich făcută în Breaking News Israel. „Nu am mai văzut o junincă roșie, și nu m-am așteptat să văd una. Inima mea a tresărit literalmente când am văzut-o” Unde a văzut?
Hershcovich este un rabin în Baja, Mexic. El spune că a mers într-o zonă îndepărtată a peninsulei de coastă pentru a cumpăra lapte de la o fermă, și a fost șocat să vadă un specimen perfect și un element vital pentru purificare al celui de-al treilea Templu chiar în fața ochilor săi - o junincă roșie, mestecând cu o liniște profundă soarele din Baja.

Vaca roșie este una dintre cele mai mistificatoare porunci ale Torei, este un element cerut de lege pentru procesul de curățirea ca să permită evreilor oficierea serviciului în Templu. Cartea Numeri declară la 19:9: „ Un om curat să strângă cenuşa vacii (n.e. roșii) şi s-o pună într-un loc curat afară din tabără; s-o păstreze pentru adunarea copiilor lui Israel, ca să facă apa de curăţare. Aceasta este o apă de ispăşire...

Pe parcursul celor aproximativ 1000 de ani dintre primul și al doilea Templu declară Benny, doar nouă vaci roșii au fost utilizate în prepararea apelor uzate pentru procesul de purificare. Conform tradiției evreiești, cea de-a zecea vacă roșie se crede ca va fi folosită în al treilea Templu.

Deși familiarizat cu conceptul vacii roșii, Hershcovich a simțit, fără rezerve, nevoia de a stabili cu certitudine dacă această vacă roșie îndeplinește cerințele Torei. Legile referitoare la vaca roșie sunt complexe și o pată mică sau un fir de păr de culoare greșită poate face vaca improprie.

„Indiferent de statutul său, o văd ca o parte integrantă a Templului și împlinirea măreață a istorii evreiești“, a spus rabinul. „Am fost fascinat de această vacă simplă.“ Foarte puține specimene ale vacii roșii au fost găsite. Cele mai multe s-au fost descalificat din cauza unor pete pe corp sau în firele de păr.


În 2016 Institutul Templului din Ierusalim a depus efort de a produce vaca roșie din embrioni de Red Angus, o rasă distinctă de vacă roșie importată, și implantându-le la vacile israeliene la o fermă în Negev. Rezultatele încă nu sunt cele dorite. „Este o parte din cine suntem și reprezintă o parte importantă a viitorului nostru“, a explicat Hershcovich. „Văzând această minune ne arată că speranța noastră poate fi realizată. … Văzând această junincă roșie în fața ochilor mei arată că se poate întâmpla într-adevăr, ceea ce părea de necrezut.“


Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:36).