"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele sfârşitului, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl, pentru a fi mai ușor de înțeles am folosit și folosesc acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

Semne legate de Muntele Templului am scris și în ediția din septembrie și revin cu o continuare.

UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) joi, 13 octombrie 2016, a adoptat o rezoluție care ignoră legătura evreilor cu Ierusalimul, conectând Ierusalimul numai cu palestinienii. Rezoluția a fost înaintată de Algeria, Egipt, Liban, Moroc, Oman, Qatar și Sudan. În favoarea rezoluției au votat 24 țări, 26 țări s-au abținut și 6 țări au fost împotrivă. Țările care s-au opus rezoluției: SUA, Marea Britanie, Lituania, Germania, Estonia și Olanda. Rezoluția vine după cea din aprilie prin care se nega moștenirea evreiască a Muntelui Templului.

Marți, 18 octombrie 2016, ambasadorul Israelului la UNESCO (Paris), Carmel Shama Hacohen a numit ”brutală” diplomația palestiniană față de rezoluție. ”Aceasta nu e o rezoluție de protejare a Ierusalimului, a fost o inițiativă politică de a distruge suveranitatea Israelului și de a rescrie istoria” a spus Hacohen. ”Nu există legitimitate morală sau istorică”. ”Nici o altă țară din lume nu a fost tratată în acest fel de UNESCO”, a adăugat Hacohen.

Trăim vremuri cumplite, când nu orice organizație, ci Organizația Națiunilor Unite, șterge cu buretele mii de ani de istorie, ridicând-se puternic împotriva Israelului. Sfânta Scriptură, istoria, arheologia, însă se ridică împotriva ONU, cea mai importantă organizație din lume.

De peste 3.300 de ani, Ierusalimul a fost capitala evreilor. Ierusalimul nu a fost niciodată capitala unei națiuni arabe sau musulmane, așa cum vrea să declare ONU. Chiar și atunci când iordanienii au ocupat Ierusalimul între 1948 și 1967, nu și-au manifestat nici un interes în a avea capital la Ierusalim.

În Vechiul Testament, Ierusalimul este menționat de peste 669 de ori și Sionul de 154 de ori, sau un total de 823 de ori. Ierusalimul nu este menționat nici o dată în Coran. Ierusalimul nu este menționat nici în Pactul palestinian.

Ierusalimul este locul Templului evreiesc Sfânt, construit în 956 B.C. de regele Solomon, fiul regelui David, în conformitate cu instrucțiunile specifice revelate de însuși Domnul Dumnezeu. Regele David a stabilit orașul Ierusalim ca și capitala celor douăsprezece seminții ale lui Israel.

Muntele Templului din Ierusalim este cel mai sfânt loc pentru evrei. A fost locul Templului construit de regele Solomon (950 B.C.), care a fost distrus de Nebucadnețar (587 B.C.), reconstruit în 541 B.C., iar apoi distrus din nou de către armata romană în 70 A.D. Orașul Ierusalim și Templul au fost întotdeauna în centrul gândirii, culturii și identității evreiești.

Pe străzile Ierusalimului și pe Muntele Templului Evreiesc s-au plimbat împărați evrei și profeți cu mult înainte de secolul al 7-lea, când un bărbat pe nume Mohamed, întemeietorul islamului, a avut o viziune pretinzându-se ultimul profet ales al lui Allah.

Muntele Templului a fost cumpărat de regale David, ca și locul jertfelor, locul de construire a Templului. Evreii au tot dreptul să pretindă moștenirea Muntelui, pentru că nu există nici o altă tranzacție de vânzare - cumpărare, sau înstrăinare ale acestui teren la alte națiuni. Israelul de azi are dreptul legal să construiască cel de-al Treilea Templu, pe același loc. Așa cum știm cel de-al treilea Templu este necesar în vederea împlinirii profețiilor vremurilor din urmă.

 

RĂZBOAIE ȘI VEȘTI DE RĂZBOAIE


Referitor la Nenorociri vreau să vă direcționez atenția, în această ediție, spre războaie și vești de războaie. Domnul Isus a spus: Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă spăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; (Matei 24:6,7) ... veţi auzi de războaie şi de răscoale, să nu vă spăimântaţi; pentru că întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri. Dar sfârşitul nu va fi îndată (Luca 21:9).

Mulți scriu și postează pe internet posibilitatea intrării în cel de-al treilea război mondial. Am pus pe Google ”World War 3” și în 0.55 secunde au apărut 232 milioane de articole. Primul pe care l-am găsit, ca fiind foarte căutat, are acest titlu: (PUTIN’S WARNING – Now Russia tells the US ‘if you want a war you will get one EVERYWHERE), ca un ultimatum pentru America, transmis duminică, 16 octombrie 2016. Analiștii constată că Rusia și SUA sunt într-o perioadă tensionată fără precedent, diferită de cea din perioada războiului rece. Vice-președintele Joe Biden a declarat pentru “Meet the Press”, moderatorului Chuck Todd, vineri, 14 octombrie că “vom trimite un mesaj” lui Putin și că “la momentul ales de noi, și în condițiile în care va avea cel mai mare impact.“

Trăim într-o lume extrem de tensionată, care pe linia politică este generată de greșelile catastrofale făcute în relația primelor două mari puteri ale lumii: Statele Unite ale Americii și Rusia. Cu durere trebuie să spunem că nu ne mai putem aștepta la apeluri creștine, morale, pozitive din partea Americii. America nu mai este un model pentru țările lumii. Se poate ușor vedea că în Siria este un război a rușilor cu americanii pe teren străin. Războiul s-a întețit după eșecul armistițiului inițiat în septembrie și care a durat doar o săptămână.

Personal nu-mi amintesc vremuri în care canalele de știri, pe o perioadă de mai puțin de o lună, să inunde atât de mult cu războaie și vești de războaie. Iată câteva din ele:

Vești de războaie sunt comunicate în fiecare zi, prin acte teroriste în peste 40 de țări ale lumii.

Vești de războaie venite direct de la Kremlin

În prima jumătate a lunii octombrie 2016 Rusia a denunțat duplicitatea americană și a cerut propriilor cetățeni să fie gata pentru un atac nuclear. Guvernul rus, oficial, a avertizat oamenii să se informeze unde sunt cele mai apropiate adăposturi în caz de bombardament; să-și pregătească măștile de gaze; să se aprovizioneze în cazul unui atac din afară. Rusia a instalat rachete nucleare suplimentare, ca răspuns la scutul american antirachetă din România și a testat noi rachete balistice intercontinentale.

Kremlinul a suspendat un acord nuclear cu SUA, iar Washingtonul a anunțat întreruperea contactelor diplomatice cu Rusia. Ce-o fi cu telefonul roșu, de legătură directă, rapidă între Moscova și Washington D.C.?

Anexarea Crimeii, amenințarea Ucrainei și a vecinilor au creat mulți dușmani Rusiei.

Vești de războaie venite direct de la Casa Albă

Administrația Obama a făcut acuzații directe că Rusia este angajată în războiul cibernetic cu SUA, intervenind direct în alegerile prezidențiale publicând e-mailuri personale cu informații strict confidențiale ale candidatului Hillary Clinton. Rusia a criticat amenințările americane fără precedent de represalii împotriva unor astfel de atacuri cibernetice, subliniind faptul că SUA nu a demonstrat nici o dovadă că hacking-ul a venit din Rusia. Rusia a promis că va răspunde la aceste acuzații, considerate false, fără a da detalii.

Vicepreședintele american Joe Biden atacând Rusia, prin postul de televiziune NBC a raportat că CIA plănuiește un atac cibernetic de răzbunare. CIA a anunțat că este pregătit să înceapă selectarea unor obiective, care vor duce la hărțuire și umilire a guvernului rus.

Prezență militară rusă, permanentă în Orientul Mijlociu

Vineri, 14 octombrie 2016 Kremlinul a anunțat că Putin a ratificat un acord cu Siria, prin care permite Rusiei să folosească una din bazele sale aeriene pe termen nelimitat, creând o prezență rusească permanentă în Orientul Mijlociu. Revista Jerusalem Post a anunțat, planurile Rusiei de a construi o bază navală permanentă în orașul portuar sirian Tartus. Rusia a anunțat că va începe să doboare orice jeturi neidentificate care zboară deasupra Siriei. Ca răspuns, Marea Britanie a ordonat piloților Royal Air Force să doboare orice jet-uri rusești care zboară peste Siria și Irak, în cazul în care piloții se simt în pericol. Cu alte cuvinte un singur pilot, indiferent de naționalitate, poate lansa un atac cu impact foarte grav.

Un război care a început, cinci ani în urmă, cu o revoltă împotriva președintelui al-Assad a împărțit acum Siria în mai multe părți și a curmat peste 300 mii de morți. Aproximativ 275 mii de oameni trăiesc în zonele asediate și organizațiile de ajutor nu au fost în stare să ajungă la ei, deoarece asediul a fost reluat la 4 septembrie 2016. În decurs de câteva săptămâni mai mult de 370 de persoane, inclusiv aproape 70 de copii, au fost uciși în bombardamentele din estul Alep, potrivit Observatorului Sirian din Marea Britanie pentru Drepturile Omului.

Luni 10 octombrie 2016 Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan au semnat acordul de livrare a unor sisteme de apărare antiaeriană Ankarei.

Vești de războaie venite din SUA

Rusia a încetat cooperarea cu SUA pe una dintre acordurile sale cheie de dezarmare nucleară pe baza faptului că SUA nu s-a ținut de promisiune. În loc să se treacă la negocieri, pentru că războiul nuclear este extrem de periculos, amenințările continuă. Administrația Obama a declarat vineri 14 octombrie 2016 că va lansa atacuri aeriene directe împotriva regimului Bashar Assad în Siria, regim sprijinit de Putin.

Secretarul American John Kerry a acuzat Moscova că participă, zilnic, la ”Crime de război împotriva umanității”.

Eforturile diplomatice internaționale eșuează. Pe 15 Octombrie 2016 participanții la reuniunea internațională pe tema războiului din Siria, întruniți la Lausanne, Elveția, după 4 ore s-au despărțit fără nici un rezultat. Bani plătiți de noi cei de rând ca să se facă pace și nu se face.

Statele Unite au amenințat China că o încercuiește cu rachete dacă nu oprește programul nuclear al nord-coreenilor.

Războiul SUA - Yemen

Iranul sprijină gruparea rebelă Huthi în Yemen, care, pe deoparte este într-un război civil și pe de altă parte, în mod repetat, a atacat distrugătorul American USS Mason cu rachete . De mai mulți ani SUA a lansat atac cu drone asupra unor ținte Al-Quaida din Yemen. În prima jumătate a lunii octombrie 2016 americanii au răspuns cu foc la rachetele de croazieră vizate. Secretarul de presă al Pentagonului Peter Cook a declarat că președintele Barack Obama a autorizat atacul la recomandarea secretarului Apărării Ash Carter și a generalului Joseph Dunford. Fox News a transmis prezența în zonă a unor nave de război din China și Rusia, urmărind stadiul liber de acces la Marea Roșie.

Pe 8 octombrie 2016, coaliția arabă al Arabiei Saudite, cu suportul SUA a lansat un atac împotriva rebelilor Huthi, în timpul unui serviciu funerar, în capital Sanaa, ucigând 140 de vieți și rănind peste 500. E cu adevărat o crimă de război, spun observatorii ONU.

Vești de război în Sudul Pacificului

Relațiile din Pacificul de Sud sunt s-au deteriorat foarte mult, ajungând ca noul președinte filipinez, Rodrigo Duterte să-l jignească în public pe Obama, chiar trimițându-l în iad. Duterte a spus că trebuie să realinieze politica externă a țării sale, deoarece Statele Unite au eșuat în relația cu Filipine având curajul să spună “Voi rupe cu America, și mă voi realinia cu Rusia.” În Filipine sunt mișcări în masă pentru scoaterea trupelor americane din zonă. Duterte a început, de asemenea, o realiniere cu fostul rival China. China a confirmat că președintele filipinez Rodrigo Duterte va vizita China pe la jumătatea lunii octombrie 2016 deoarece relația liderului din Asia de sud-est cu aliatul său tradițional Statele Unite ale Americii au înghețat. Înghețarea relațiilor este dată de prezența navelor militare din SUA în Marea Chinei de Sud, aparent, controlând operațiile navale filipineze și menținerea accesului internațional în zonă.

Ce vă zic vouă, zic tuturor: VEGHEAŢI ! a spus Domnul Isus prin Marcu 13:37.