Home Nelu Ciorba PROOROCIE PENTRU DAMASC
PROOROCIE PENTRU DAMASC PDF Print E-mail
Written by Nelu Ciorba   
Tuesday, 20 October 2015 09:39

Revenind la prezentarea din luna septembrie 2015, Proorocie pentru Damasc, trebuie menționate câteva considerente. În primul rând, Damasc, este capitala funcțională a lumii cu cea mai mare vechime în istorie. Urmărind evenimentele Scripturii, Damasc s-a format undeva între anii 2400 (vremea potopului) și anii 2000 (distrugerea Sodomei și Gomorei). Damasc are o vechime de peste 4 mii de ani și nu peste 9 mii așa cum din greșeală am menționat în articolul din septembrie 2015.

În al doilea rând, profeția lui Isaia din capitolul 17 este direct adresată Damscului: "Iată, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de dărâmături”; (vers 1) și este conectată cu un eveniment fără precedent în istorie, migrarea sirienilor în lume: Vai! ce vuiet de popoare multe, care urlă cum urlă marea! Ce zarvă de neamuri, care mugesc cum mugesc nişte ape puternice. Neamurile mugesc cum mugesc apele mari (vers 12-13). În mare parte sirienii își părăsesc patria datorită războiului pornit împotriva regimului actual ca o revoluție și apoi continuat de războiul împotriva autointitulatului Stat Islamic.

 

 


Frontex, Agenția Europeană de Supravegherea Frontierelor, a publicat marți 13 octombrie 2015, un comunicat citat de AFP și ADP, cu privire la situația imigranților ce au intrat în Europa, ajungând la peste 710 mii, în perioada 1 ianuarie și 30 septembrie 2015 de aproximativ trei ori mai mulți ca întreg anul 2014. Cei mai mulți imigranți sunt sirieni. 80 la sută sunt bărbați, care își planifică să-și aducă familiile când vor avea ocazia, mărind și mai mult numărul sirienilor emigranți. Cea mai mare dislocare a populației, din lume se petrece în jurul Damascului, în Siria. Astfel, emigrația din Siria a redus populația țării la doar 16,6 milioane de la 22 milioane în 2011. Cel puțin 250 mii sirieni și-au pierdut viața în război. Altele peste 6 milioane sirieni au plecat în diferite locuri din lume, incluzând Europa. Plecarea din Siria se face din mai multe motive: războiul împotriva forțelor guvernamentale, războiul statului Islamic, căutarea unui nivel de trai mai bun și o educație corespunzătoare pentru ei și copiii lor.

 

Last Updated on Tuesday, 20 October 2015 20:08
 
Copyright © 2007-2017 Romanian Times. All Rights Reserved!
Please visit romaniantimes.org for the past articles!
 

Revista in format electronic

Editii anterioare

Banners

Polls

Spuneti-va parerea despre acest website