"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Data de 1 iunie 2017 va rămâne în istoria Statelor Unite și a lumii, data în care actualul președinte Donald J. Trump a anunțat retragerea SUA din Acodul de la Paris care are ca scop reducerea emiterii de dioxid de carbon din atmosferă și prin aceasta, reducerea “încălzirii globale” sau cum i se spune mai nou a “schimbarii climatice”.

 

Ce este de fapt Acordul de la Paris?

Acesta reprezintă un acord în cadrul Convenției-Cadru a Organizației Națiunilor Unite Privind Schimbările Climatice (CCONUSC) care abordează atenuarea, adaptarea și finanțarea emisiilor de gaze cu efect de seră începând cu anul 2020. Limbajul acordului a fost negociat de reprezentanții a 196 de țări la cea de-a 21-a Conferință a părților la CCONUSC la Paris și a fost adoptat prin consens la 12 decembrie 2015. Începând cu iunie 2017, 195 de membri ai CCONUSC au semnat acordul, dintre care 148 au ratificat-o.

Acordul a fost semnat de către fostul Secretar de Stat John Kerry pe data de 22 aprilie 2016, de Ziua Pământului și urma să fie ratificat de către Statele Unite pe data de 1 iunie de către actualul președinte. Statele Unite și celelalte 195 de state, se angajau să reducă emisiile de carbon la nivel global cu 26% până în anul 2025. Însă lucrurile s-au schimbat radical. Președintele Trump este un patriot și un om de afaceri, care are pe prim plan interesele țării și mai puțin un globalist cum era predecesorul său. Acordul de la Paris costa Statele Unite 3 trilioane de dolari și 6.5 milioane de locuri de muncă pierdute în sectorul industrial în următorii 20 de ani.

Acordul de la Paris are ca scop reducerea încălzirii globale până în 2100 cu … 0,05 C. Potrivit Președintelui Trump, care a ținut o cuvântare la Casa Albă pe data de 1 iunie, acest acord era în detrimentul Statelor Unite cu scopul de subminare a economiei americane și favoriza economii ca India și China și alte țări cărora li se dădea un aport mai mare de … poluare.

Schimbare Climatică există de când există lumea, că doar așa a creat Dumnezeu pământul, ca să i se schimbe clima. “Încălzirea Globală” a fost cea mai mare cacealma a secolului 20 ca apoi termenul să fie schimbat în secolul 21 la “Schimbare Climatică”. Al Gore care este guru acestei mișcări globale, a realizat un film prin care a speriat întreaga lume, cum că planeta se va încălzi necontrolat și că ghețarele de la Polul Nord și Polul Sud se vor topi rezultând în creșterea nivelurilor oceanelor și a mărilor planetei, toate acestea din cauza acțiunilor “nesăbuite” ale omului, rezultate prin poluarea excesivă a furnalelor industriale și alte acțiuni ale omului, o teorie care te face să te simți prost până și că … răsufli, ca nu cumva să poluezi … natura.

Pentru cei care nu știu, dioxidul de carbon este “mâncarea” plantelor. Acestea consumă dioxid de carbon și elimină oxigen în procesul numit fotosinteză.

Mișcarea “Schimbării Climatice” nu este altceva decât un joc sinistru al guvernelor lumii de a storace taxe și impozite de pe cetățeni, fără a le oferi nimic folositor în schimb. Este o cale ușoară pentru marile companii de a profita de incentive de la guvern pentru așa zisele inițiative “verzi” (geen initiative).

Unul dintre argumentele împotriva deciziei Președintelui Trump este că prin renunțarea la Acordul de la Paris, Statele Unite vor pierde milioane de locuri de muncă în sectorul … verde, în general în sectorul energiei eoliene și a fotocelulelor solare. De remarcat că, industria energiei verzi este doar în faza infantilă. Încă nu s-a dovedit funcțională și rentabilă. Cuvântarea domnului Trump a subliniat că decizia de a renunța la Acordul de la Paris, nu va împiedica guvernul American și sectorul privat de a excela în protejarea mediului înconjurător, însă pe primul loc sunt cetățenii americani (“Am fost ales ca să reprezint cetățenii din Pittsburgh și nu pe cei din Paris.”)

Știința se bazează pe fapte nu doar pe teorii. Potrivit unui consens politic, 97% din oamenii știință din Statele Unite  susțin teoria “schimbării climatice”, toți aceștia sunt sponsorizați de către guvern și bineînțeles că trebuie să “producă” rezultate științifice care să susțină teoria “schimbării climatice” care este una din teoriile de bază susținute de mișcarea  liberală a Statelor Unite, așadar nu este de mirare că 97% din rapoartele științifice susțin această teorie.

Peste 31 de mii de oameni de știință au semnat o petiție prin care denunță “schimbarea climatică”, printre aceștia sunt 9 029 PhD; 7 157 MS; 2 586 MD and DVM; și 12 715 BS (titluri în Statele Unite).

“Schimbarea climatică” a devenit o mișcare religioasă. Adepții acestei teorii sunt determinați să-și impună crezul asupra lumii cu orice preț, dar cu un cost exorbitant. Miliarde de dolari sunt cheltuite anual pentru aceasta. Se pare că toate guvernele lumii și companii cunoscute la nivel mondial sunt pornite în aceeași direcție: întrunite într-un singur gând pentru a combate … “schimbarea climatică”, care nu este altceva decât o luptă cu … pumnii în vânt.