"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

“Când Dumnezeu vrea să se judece cu o națiune, El le dă domnitori netrebnici”. (John Calvin)

Suntem din nou într-un an electoral în America. Pentru a ne informa și decide cu cine vom vota anul acesta la președinția Statelor Unite poate nu este rău să folosim o trecere scurtă în revistă a administrației prezente. În Portland, Oregon fiind un stat democrat majoritar, oricum vom vota, voturile noastre vor fi pentru candidatul democrat.

În anul acesta se va încheia un ciclu destul de trist în istoria Statelor Unite. În ultimii ani ai domniei domnului Președinte Obama, s-au întâmplat multe bune și mai puțin bune, dar din nefericire, multe dintre schimbările care au avut loc în această țară binecuvântată cândva de Dumnezeu, au fost schimbări negative.
Domnul Președinte Barack Obama, prin acțiunile sau inacțiunile dânsului, a schimbat cursul istorie Statelor Unite, schimbări fără precedent care au influiențat și vor afecta drastic această țară în viitor și vor fi nevoie de zeci de ani (sau poate niciodată) pentru a repara ceea ce America a fost odată.

 Așadar, domnul Președinte Obama:

1. A fost cel mai dezbinător Președinte al Statelor Unite: a colaborat foarte puțin cu Congresul și Senatul SUA, iar când a vrut să facă ceva, a dat decrete.

2. A destabilizat Orientul Mijlociu: l-a eliminat pe Muammar Gaddafi al Libiei și a lăsat această țară în haos politic.  A asitat din umbră la înlăturarea președintelui Hosni Mubarak al Egiptului, lăsând această țară în derivă politică. Dar poate cel mai mare eșec pe plan extern al acestui președinte este ruinarea Irakului și Siriei. Aceasta din urmă este doar o împlinire a Cuvântului Scripturii din Isaia 17: 1 unde citim că „Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de dărâmături”.


3. A retras prematur armatele americane din Irak și a lăsat un gol politic în această zonă și prin aceasta a facilitat tot felul de conflicte etnice și religioase, printre care și nașterea grupării barbarice ISIS (Islamic State of Irak and Syria).

4.  Cu toate că s-a declarat un creștin, a dus o politică agresivă de islamizare a Statelor Unite, toutul în numele diversității. Majoritatea acțiunile dânsului au fost împotriva creștinismului.

5. Tot în numele diversității și de dragul acceptării decăderii morale a țării, în timpul preșidenției domnului Obama, s-au “eliberat” căsătoriile între persoanele de același sex. Aceasta a fost o decizie judecătorească a Tribunalului Suprem al Statelor Unite și nu o lege promulgată de aparatul legislativ al SUA, Camera Deputaților și Senat, așa cum era normal.

6. A fost cel mai anti-Israel președinte din istoria Americii - a evitat cât a putut o întâlnire cu primul Ministru al Israelului Benjamin Netanyahu și a evitat orice posibilitate de a promova sau apăra acest popor ales de Dumnezeu.

7. A fost un președinte anti progress economic. Din punc de vedere economic, în ultimii 8 ani economia SUA a crescut cu o medie de doar 1,55%. Actualul președinte va intra în istoria Americii ca fiind unicul președinte în care GDP-ul (Gross Domestic Product, în limba română PIB) țării nu a trecut în nici un an din cei 8, peste 3%.

8. A reformat sistemul medical al SUA prin înființarea sistemului medical de sănătate sponsorizat și controlat de guvern. Acesta nu numai că a făcut ca prețurile polițelor de asigurări de sănătate să crească enorm, atât cele private cât și cele de guvern, dar și costurile tratamentelor medicale au crescut foarte mult.


9. Nu a reformat sistemul de imigrație. Nu a colaborat îndeajuns cu congresul pe această temă, a încercat să dea un decret în această privință, dar nu a reușit. Reformarea sistemul de imigrație rămâne în continuare un vis a fiecărui politician al Statelor Unite, și un subiect de dezbatere pentru candidații la președinția Americii.

10. Sub administrația lui, Statele Unite a acumulat cea mai mare datorie din istoria acestei țări, peste 17 trillioane (nu știu care este corespondentul trillion în limba română, 1 trilion - 1,000,000,000,000).Sunt lucruri în lumea aceasta pe care noi ca indivizi, putem să le controlăm. Unele lucruri chiar dacă am voi să le schimbăm, nu o să putem. Eu cred că Dumnezeu încă iubește poporul american și următorul președinte, care va fi îngăduit de Dumezeu, va întoarce poporul cu fața spre El sau va contiuna cursul pe  care această țară a intrat de o vreme.