Home Lucia McNeff
Lucia McNeff
Seara de decembrie in Portland PDF Print E-mail
Written by Lucia McNeff   
Friday, 23 December 2016 23:07

La sfârșit de săptămână – cântec joc și voie bună; dar suntem în decembrie, cu zăpadă și ghețuș, chiar și în Portland și mai ales în preajma marii sărbători a Nașterii Domnului. Așa că Biserica Sfânta Maria din Portland s-a gândit să ofere comunității de români o seară de neuitat cu colinde și tradiții de Crăciun. Într-o atmosferă sărbătorească ne-a bucurat sufletele și ne-a încântat ochii și auzul cu un spectacol de înaltă clasă.

 

Mobilizând multe talente și cu un volum de muncă uriaș, ne-a prezentat o gamă largă și variată de interpreți, costume și repertoriu realizând o seară minunată, care a reusit să ne capteze atenția mai bine de cinci ore.

Last Updated on Monday, 26 December 2016 22:17
Read more...
 
DRUMUL CRUCII (2) - cele 14 opriri PDF Print E-mail
Written by Lucia McNeff   
Friday, 22 July 2016 11:38

 

Grădina Ghetsimani, locul unde Hristos a petrecut Joia Mare, adică ultima sa noapte în libertate, este dominată de opt măslini, uitați parcă de vreme, despre care se spune că sunt martori ai rugăciunii Mântuitorului. Biserica Agoniei - Biserica Tuturor Națiunilor, unde Mântuitorul este înfățișat sfâșiat de durere, este ridicată chiar în Grădina Ghetsimani. De aici se vede Poarta Sfântului Stefan, prin care Hristos a intrat în Ierusalim, spre Golgota.

Last Updated on Friday, 22 July 2016 11:40
Read more...
 
MANASTIREA “TATAL NOSTRU” PDF Print E-mail
Written by Lucia McNeff   
Thursday, 24 March 2016 09:07

Biserica “Tatăl nostru” precum este cunoscută în toata lumea, este o biserică creștină din apropierea Ierusalimului, fiind aflată pe Muntele Măslinilor, mai înspre nord de Mormintele Profeților și de celelalte locuri sfinte din apropierea Grădinii Ghetsimani.


Potrivit tradițiilor creștine locale, în peștera păstrată și astăzi în incintă, ucenicii s-au adunat în jurul Mântuitorului, spre a-i învăța rugăciunea domnească “Tatăl nostru”. Rugăciunea aceasta, numită și “domnească”, după calitatea de Domn a Celui care a rostit-o întâia oară, este una dintre cele mai puternice rugăciuni creștine.

Last Updated on Thursday, 24 March 2016 10:55
Read more...
 
PELERIN IN TARA SFANTA (XII) PDF Print E-mail
Written by Lucia McNeff   
Wednesday, 23 December 2015 09:34

MUNTELE TABOR locul unde s-a produs Schimbarea la față (partea a II-a)

Prima menţionare a existenţei unei fortăreţe pe acest munte o avem încă din secolul III î.Hr, când o armată seleucida s-a aşezat aici. În anul 66, locul va fi refortificat de către Iosif, în cadrul Primei Revolte Iudaice, însă în următorul an ea va cădea sub Împăratul roman Vespasian. În anul 348, Episcopul Chiril al Ierusalimului spunea că pentru el, “Muntele Tabor este cel pe care s-a urcat Hristos, iar nu Muntele Hermon”, după cum mărturiseau unii.

Last Updated on Wednesday, 23 December 2015 09:35
Read more...
 
MUNTELE TABOR - locul unde s-a produs Schimbarea la față (I) PDF Print E-mail
Written by Lucia McNeff   
Monday, 23 November 2015 09:06

Acest munte a fost ales de Iisus, care s-a hotărât arate dumnezeirea Lui. Tot aici a avut loc întâlnirea reprezentanților Vechiului Testament (Moise și Ilie) cu cei ai Noului Testament (cei trei apostoli aleși). Sfântul Apostol Petru îl va numi Muntele cel Sfânt.

Mântuitorul trebuie să fi simțit o împotrivire a celor ce-l urmau, sau realiza că ei nu sunt convinși total, ca ar fi fiul lui Dumnezeu. Dintre toți cei ce-L urmaseră, el a ales numai doisprezece și tot I se păreau prea mulți pentru a fi convinși. Atunci a hotărât să aleagă trei dintre acești doisprezece pe care îi va sili să creadă, îi va sili să recunoască din tot sufletul, prin singura lui înfățișare că era fiul Celui prea mărit. Vor vedea acum pe Fiul Omului venind în strălucirea domniei lui, ca apoi în ceasul suferinței să-și poată aminti de această clipă și să nu slăbească în credința lor.

Last Updated on Monday, 23 November 2015 09:07
Read more...
 
Page 1 of 4
Copyright © 2007-2017 Romanian Times. All Rights Reserved!
Please visit romaniantimes.org for the past articles!
 

Revista in format electronic

Editii anterioare

Banners

Polls

Spuneti-va parerea despre acest website