Home Liviu Antonesei
Liviu Antonesei
PERSECUTIILE CRESTINE ALE SECOLULUI XXI PDF Print E-mail
Written by Nelu Ciorba   
Monday, 27 April 2015 09:40

Pentru majoritatea oamenilor de azi, imagini cu persecuția creștină din primul secol - credincioși reuniți pe furiș în case izolate, creștini târâți prin închisori de maximă siguranță, creștini capturați, arși de vii, răstigniți sau aruncați la fiare le sunt familiare doar prin vizionarea de filme specifice persecuției creștinilor.


Imagini de acest gen sunt văzute și azi, reprezintă realitatea cumplită cu care se confruntă milioane de credincioși creștini - bărbați, femei și copii - în multe părți ale lumii noastre, chiar acum, în secolul 21.

Last Updated on Monday, 27 April 2015 09:42
Read more...
 
CHIVOTUL LEGĂMÂNTULUI - DIN SION IN TEMPLU PDF Print E-mail
Written by Nelu Ciorba   
Sunday, 22 December 2013 10:44

În câteva ediții ale publicației Romanian Times caut să vă supun atenția la semne ale vremurilor din urmă, legate de Muntele Templului, care, de fapt, a avut o importanță istorico-religioasă de la aducerea Chivotului Legământului, pe acest munte. Una din preocupările studiului prezent este să urmărim cum s-a prezentat Domnul Dumnezeu omenirii, până acum și cum înțelegem, din Scripturi, că se va revela pământenilor, în vremurile din urmă. De la facerea Chivotului Mărturiei, Domnul Dumnezeu s-a revelat în mod cu totul special în anume loc, sau locuri.

Binecuvântările Chivotului Legământului erau pe de o parte garanția israeliților că Dumnezeu este prezent acolo, că rugăciunile lor sunt ascultate și că sunt pe o cale bună; și în același timp binecuvântările Chivotului Legământului era garanția că străinii, acolo, se pot apropia de Dumnezeu, dar, numai după rânduielile date de El.

Last Updated on Sunday, 22 December 2013 10:45
Read more...
 
Morcovu' si Napoleon PDF Print E-mail
Written by Emanuel Pavel   
Thursday, 25 August 2011 02:12

Ce vezi? Cand mi se pune intrebarea asta si mi se arata un desen ciudat ori prea simplu ma gandesc ca undeva este o iluzie optica. Sunt fascinat de puterea creierului si de coordonarea cu ochiul uman. Uneori iluziile optice incanta mintea si privirea insa nu intotdeauna deformarea realitatii are efecte benefice.

 

Am rasfoit o revista cu peisaje alcatuite magistral din fructe si legume dar cel mai interesant mi s-au parut portretele; asa am dat de portretul lui Napoleon realizat din vegetale. Normal m-a vizitat si gandul: “ce’are Napoleon cu morcovu’“ dar n-am vrut sa intinez prea mult memoria ilustrilor nostri inaintasi.

Last Updated on Thursday, 25 August 2011 02:14
Read more...
 
A început eurocampania? PDF Print E-mail
Written by Liviu Antonesei   
Tuesday, 02 June 2009 10:20
Vorbeşte lumea că ar fi început campania electorală pentru alegerile europene, dar eu nu văd niciun semn, nici pe panourile de afişaj, nici pe ecranele televizoarelor, în afara unor monoloage cam oloage recitate conştiincios şi tern. Ciudat comportament politic! Deşi pînă la europarlamentare mai sînt vreo doiă săptămîni, pe cînd prezidenţialele au de aşteptat pînă toamna tîrziu, toată lumea politică se comportă de parcă lucrurile ar sta exact invers ori ca şi cum alegerile pentru Parlamentul European ar fi lipsite de orice însemnătate.
Read more...
 
Un milion de noi europeni PDF Print E-mail
Written by Liviu Antonesei   
Monday, 04 May 2009 11:34
Dacă-i lăsăm de-o parte pe lăudătorii din oficiu şi pe înjurătorii calificaţi ai preşedintelui, discursul acestuia privind situaţia din Moldova a fost primit de opinia politică şi de cea civică cu interes şi nuanţat. Unii dintre receptorii oneşti, fără parti pris-uri declarate  ai acestuia, se întrebau, de pildă, dacă, aşa „patriotic” cum părea la suprafaţă, discursul nu risca să rămînă suspendat cumva în zona pur declarativă, dacă nu demagogică. Prin urmare, consistenţa acestuia nu poate fi măsurată decît prin consecinţe. Cred că se întrevăd deja măcar două dintre acestea, care îl scot din zona exclusiv declarativă.
Read more...
 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 1 of 4
Copyright © 2007-2017 Romanian Times. All Rights Reserved!
Please visit romaniantimes.org for the past articles!
 

Revista in format electronic

Editii anterioare

Banners

Polls

Spuneti-va parerea despre acest website