"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Guest Book

Adresa:
PO Box 66289
Portland
Oregon
97290
United States of America
Telefon:
5038955171
Mobil:
5037083384
Trimiteți un email
(opțional)
Alte informații:

DATE DE CONTACT

Redacţia: Po Box 66289; Portland, OR 97290

Telefon: (503) 895-5171 Miercuri, Joi si Vineri 9:00 a.m.-12:00 pm Pacific Standard Time

Telefon: (503) 708-3384

Email: contact@Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

**Cea mai rapidă metodă de contact este corespondența prin e-mail.

 

 ELABORATORII PUBLICAȚIEI ROMANIAN TIMES

DIRECTOR COORDONATOR: Nelu Ciorba
REDACTOR ŞEF: Ema Sosnovschi 
DISTRIBUȚIE: Prof. Lucia McNeff

COLABORATORI:

Statele Unite ale Americii:

Marinele Buzaș

Mariana Cîrciu

Nelu Ciorba

Octavian Curpaș

Vasile Ghiță

Florian Guler

Prof. Lucia McNeff

Marian Petruța

Rev. Preot Aurel Sas

Ioan Sinitean

Prof. Dr. Vladimir Tismăneanu

Marcel Urs

Ruxandra Vidu

 

Canada:

Emil Pavel

Slavomir Almăjan

 

România:

Angela Furtună

Andrei Pleșu

Victor Martin 


PRINCIPII DE FUNCŢIONARE A ROMANIAN TIMES
 


Revista Romanian Times este un forum deschis problemelor majore ale spiritualităţii româneşti de pretutindeni. 
Principiul fundamental al revistei noastre este: Fiecare participant trebuie să vină cu tot ce are mai bun în inima şi în mintea sa la acest forum, chiar dacă ideile sale sunt mult diferite de cele ale altora, pentru a da cititorului posibilitatea să-şi alegă din această multitudine de idei şi soluţii cea mai potrivită pentru sine. Revista noastră nu impune puncte de vedere, ci stimulează creativitatea liberă. 
Din fundamentarea acestui principiu au reieşit exigenţele care impun sau nu publicarea textelor ce ne parvin la redacţie. 
Prima exigenţă este că toate ideile avansate într-un text trebuie să fie temeinic demonstrate, nu enunţate sentenţios ca de o curte supremă care nu are de dat socoteală nimănui. 
A doua exigenţă se referă la critică. Preţuim cum se cuvine critica, fiindcă ea este un instrument al îmbunătăţirii unui proces sau a unei situaţii, dar nu suntem de acord cu critica de dragul criticii, ci cerem celui care critică să se străduiască a da şi soluţiile de îndreptare, pentru ca gândul său să devină constructiv şi nu demolator. 
De asemenea, tot referitor la critică, specificăm că nu am publicat şi nu vom publica texte care conţin acuzaţii (critici) nefondate pe probe verificabile, pentru că în acest caz acuzaţia (critica) nu reprezintă altceva decât o mizerabilă calomnie. 
A treia exigenţă se referă la gradul de interes al problematicii de bază a textului respectiv, care dictează oportunitatea publicării. Un text poate răspunde cu brio primelor două exigenţe, dar se poate ca subiectul abordat să nu prezinte un interes major pentru cititorii noştri, din punctul nostru de vedere, şi atunci, renunţăm a-l publica. Sigur că această exigenţă este cea mai subiectivă dintre cele enunţate, dar ea nu are cum să nu existe. Şi această exigenţă este lăsată, evident, în responsabilitatea celor care îngrijesc de bunul mers al acestui business numit Romanian Times. 
Cât despre materialele sosite la redacţie, trebuie să amintim că, ele nu sunt restituibile. Aşa procedează toate redacţiile din lume, indiferent de însemnătatea lor jurnalistică şi aşa procedăm şi noi. 

Cristian Ioanide, Director General