Home Daniel Lucescu
Daniel Lucescu
DIALOG INTERRELIGIOS (2) PDF Print E-mail
Written by Daniel Lucescu   
Thursday, 05 March 2009 11:34
(II) IUBIREA  APROAPELUI 
IUBIREA APROAPELUI ÎN ISLAM


Sunt multe porunci în Islam despre necesitatea şi importanţa supremă a iubirii pentru - şi milei faţă - de  aproapele tău. Iubirea aproapelui este esenţială şi parte integrantă a credinţei în Dumnezeu şi dragostei pentru Dumnezeu, pentru că în Islam fără a avea dragoste pentru aproapele nu este posibilă o credinţă adevărată şi nici îndreptăţire (neprihănire).
Last Updated on Thursday, 05 March 2009 13:00
Read more...
 
DIALOG INTERRELIGIOS - invitaţie din partea musulmanilor adresată creştinilor (1) PDF Print E-mail
Written by Daniel Lucescu   
Tuesday, 17 February 2009 14:36
S-a pornit  la iniţiativa unui grup de 138 lideri  Musulmani, oameni de ştiinţă, clerici şi intelectuali, care în octombrie 2007,  au trimis o scrisoare cu titlul „O poruncă comună  între noi şi voi” („A Common Word Between Us and You”  titlul scrisorii în engleză). Au trimis această scrisoare către 27  lideri crestini , printre care şi Patriarhului  Bisericii Ortodoxe Române.
Last Updated on Tuesday, 17 February 2009 14:57
Read more...
 
PUTEREA POLITICA A RUGACIUNII PDF Print E-mail
Written by Daniel Lucescu   
Tuesday, 03 February 2009 13:03
Rugaciunea intr-o forma sau alta este prezenta in toate religiile umanitatii. Rugaciunea, din anul  1937,  este pusa si in calendarul festivitatilor de instalare a noului presedinte ales in Statele Unite ale Americii. In acest  context rugaciunea devine si un subiect de dezbatere politica. Cine se va ruga? Al carei religii sa fie reprezentantul cel care va rosti  rugaciunea? Care ar trebui sa fie  continutul rugaciunii? Daca presedintele este ales prin vot liber exprimat nu ar trebuii ca si exigentele legate de rugaciunea  de la inaugurare sa tina cont de componenta electoratului?
Read more...
 
ZAMBIA -Ţara Biserică sau Este posibil o naţiune creştină? PDF Print E-mail
Written by Daniel Lucescu   
Wednesday, 21 January 2009 08:56
Nu a existat, nu este si nici nu va fi o natiune care s-o putem defini  ca si crestina in adevaratul sens al termenului. De altfel este o notiune inventata  de-a lungul istoriei ca si o incercare pentru o combinatie nefericita, dintre stat sau o anumita natiune si credinta crestina. Prima lectie din istorie care  este invatata in  scolile teologice este despre  increstinarea imparatului Constantin si  declararea credintei crestine ca si relgie a  imperiului. Crestinii au trecut de la starea de prigoniti, la pozitia de  prigonitori ai altor religii. Acest lucru nu se aseamana deloc cu definitia data de Isus  conditiei crestinului in lumea care il inconjoara.
Last Updated on Wednesday, 21 January 2009 09:02
Read more...
 
ZIDUL DE DESPARTIRE DINTRE BISERICA SI STAT PDF Print E-mail
Written by Daniel Lucescu   
Monday, 15 December 2008 15:53
Este traducerea din limba engleza a ex-presiei „a wall of separation between church and state”  care nu este mentionata intr-adevar in Constitutia Statelor Unite dar care apare inainte intr-o scrisoare a  presedintelui  Thomas Jefferson catre Asociatia Baptista Danbury din Connecticut.  La 1 ianuarie 1802 scria”...Am meditat cu adanca reverenta  asupra ceea ce a declarat poporul American in intregime, ca „legislativul nu trebuie sa faca nici o lege care sa stabileasca o religie ca fiind oficiala ori sa interzica exercitarea libera a religiei”, aceasta  construieste un zid de despartire intre biserica si stat...”
Last Updated on Monday, 15 December 2008 16:00
Read more...
 
«StartPrev123NextEnd»

Page 1 of 3
Copyright © 2007-2017 Romanian Times. All Rights Reserved!
Please visit romaniantimes.org for the past articles!
 

Revista in format electronic

Editii anterioare

Banners

Polls

Spuneti-va parerea despre acest website