Home
“Adoptaţi” un nou născut - proiectul umanitar “Vreau Acasă” PDF Print E-mail
Written by Marian Petruța; Chicago   
Wednesday, 18 February 2015 13:47

Unul dintre lucrurile pentru care România a devenit cunoscută aproape peste noapte în toată lumea, mai ales în Statele Unite, imediat după căderea comunismului în 1989, a fost situaţia copiilor abandonaţi din orfelinate. Imaginile care făceau înconjurul televiziunilor străine erau de-a dreptul terifiante, copii abandonaţi în orfelinate erau trataţi ca nişte animale. Atunci a venit în ajutorul nostru occidentul, sute sau chiar mii de copii fiind adoptaţi de străinii din întreaga lume. În prezent România nu mai permite efectuarea de adopţii internaţionale.

Problema copiilor abandonaţi este însă pe departe de a fi rezolvată. Conform statisticilor numărul de copii abandonaţi anual în România este de aproximativ 1400, iar cei aflaţi deja în îngrijirea statului sunt încă de ordinul zecilor de mii.

 

Dacă înainte de 1989 puţini aveam cunoştinţă de numărul copiilor abandonaţi şi de condiţiile în care erau crescuţi şi trataţi, acum o ştim şi avem obligaţia umană, morală şi creştinească de a ne implica mai mult în a-i sprijini pe cei care sunt mai puţin norocoşi decât noi.

În acest sens organizaţia umanitară Sfânta Parascheva din Chicago doreşte să susţină proiectul “Vreau Acasă” demarat de Asociația ADOR Copiii, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iași, care încearcă să vină în ajutorul familiilor aflate în dificultate şi în pragul abandonului noilor născuţi. Proiectul are ca obiectiv oferirea de suport financiar care consta în cumpărarea de scutece, lapte şi cele necesare unui nou născut. Se ştie că ataşamentul mamei faţă de copil se face în primele luni după naştere, riscul ulterior de abandon fiind mult mai redus.

Prin implicarea noastră, cu doar $150 pe lună, timp de 6 luni, putem face o diferenţă în viaţa şi viitorul acestor copii. Cei interesaţi vor putea primi detalii despre copilul/familia pe care o sponsorizează. Pentru detalii puteţi contacta organizaţia Sf. Parascheva: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it tel. (773) 353-7416 www.spcharity.org/

 

Last Updated on Wednesday, 18 February 2015 13:50
 
Copyright © 2007-2017 Romanian Times. All Rights Reserved!
Please visit romaniantimes.org for the past articles!
 

Revista in format electronic

Editii anterioare

Banners

Polls

Spuneti-va parerea despre acest website