Home
Sezonul picnicurilor si festivalurilor românesti de vară sunt în toi la Chicago PDF Print E-mail
Written by Marian Petruța, Chicago   
Thursday, 21 August 2014 03:35


În această vară la Chicago a avut loc, pentru a 11-a oară consecutiv, picnicul în aer liber "Zilele Zalăului". Românii din zona metropolei Chicago s-au adunat la iarbă verde pentru a sărbatori împreună cu muzică, mancare
și băutura românească.

Printre ei, anul acesta, s-a aflat și deputatul, de diaspora, Mircea Lubanovici, care a avut ocazia de a sta de vorba cu românii din zona pentru a discuta problemele comunitare.

 

Un alt eveniment, organizat de catedrala ortodoxă Sf. Împărați Constantin și Elena, "Romanian Summer Festival" avut drept scop strângerea de fonduri pentru o proprietate achiziționată de curând în statul vecin, Michigan. Preotul Vasile Mureșan ne-a declarat că acolo urmează a se crea condiții prielnice pentru desfășurarea a diferite activități educaționale și recreaționale, în mod special pentru  tinerii care sunt în număr foarte mare în biserică. Invitatul surpriză din acest an la festival a fost îndrăgitul interpret de muzica populară Dinu Iancu Sălăjeanu.

Pe data de 23 și 24 august biserica Nașterea Domnului invită românii din Chicago să ia parte la cea de-a 15 -a ediție a FESTIVALULUI TRADIȚIILOR ROMÂNEȘTI, care are drept scop strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției noii biserici. Evenimentul va ave aloc la adresa 5825 N Mozart, Chicago.

 

Last Updated on Thursday, 21 August 2014 04:18
 
Copyright © 2007-2017 Romanian Times. All Rights Reserved!
Please visit romaniantimes.org for the past articles!
 

Revista in format electronic

Editii anterioare

Banners

Polls

Spuneti-va parerea despre acest website