"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Jurnaliștii Laurențiu Ciocazanu și Grigore Cartianu, asistați logistic de Ovidiu Popica, au efectuat un turneu de 7 saptamâni prin mai multe orașe din SUA și Canada, unde au ținut o serie de conferințe cu tema “De la Revoluția KGB-istă din 1989 la Revoluția din Noiembrie a Votului din Diaspora”.

Aceștia au poposit timp de o săptămână și la Chicago unde au avut mai multe întâlniri cu iubitorii de carte. Pe langă cărțile despre Revoluția din ‘89 scrise de Grigore Cartianu, cea mai nouă apariție a fost cartea “Miracolul din Noiembrie” o uimitoarea poveste a zilei în care Facebook-ul și Diaspora au obținut o victorie eroică, scrisă împreună cu Laurențiu Ciocazanu.

Cartea îi are însă ca și co-autori pe mai mulți români din diferite părți ale lumii, care au povestit cu amănunte cum au văzut sau trăit acea zi de 16 Noiembrie 2014, când și-au ales președintele.

 

 

Una din conferințele lor a avut loc chiar în sala școlii românești Logos, transformată în secție de votare, unde românii din Chicago au stat ore întregi la coadă să-și aleagă noul președinte.

“Cartea asta trebuie să fie un omagiu, pe care noi jurnaliștii, care încă mai rezistăm în România, trebuie să vi-l aducem dumneavoastră, celor de aici. Este un semn de recunoștință pe care noi românii de acasă trebuie să vi-l aducem românilor din afara României, pentru că dacă nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat pe 16 Noiembrie 2014 probabil că acum ne-am fi întors hotărât către trecut” a declarat Laurenţiu Ciocazanu.

Jurnaliștii au evidențiat, printre altele, importanța românilor din Diaspora, care trebuie să aibă în continuare un rol din ce în ce mai important în evoluția și schimbările care ar trebui să aibă loc în România la nivel politic și administrativ, aceștia subliniind faptul că doar cu ajutorul celor plecați în afară, românii din țară mai pot spera într-o schimbare în bine.

Cei interesați să achiziționeze cărțile lor o pot face prin email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai multe detalii din cadrul turneului lor în jurnalul de călătorie de la adresa: www.voceadiasporei.ro