"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

In perioada 2-5 Septembrie, 2010 in Atlanta, Georgia a avut loc cea de-a 42-a Conventie a Bisericilor Române din Statele Unite şi Canada. Atmosfera de sărbatoare, credinta, dedicatia si entuziasmul tuturor celor prezenti, participarea numeroasă a românilor atât din zona Metro Atlanta, cat si alte state din America, Canada si România, au contribuit la succesul acestui important eveniment din viata spirituală a românilor din diaspora. Numărul participantilor la această conventie a fost de aproximativ 4,000 de credinciosi, acestia intrunindu-se in zilele conventiei in cadru festiv la Gwinnett Center Arena, un punct de referintă in comitatul Gwinnett, statul Georgia. Evenimentul a fost deosebit, in special prin prezenta numeroasa a atator romani din intreaga lume, conventia a fost, as putea spune, o mare reuniune de familie, multi dintre cei prezenti fiind rude ale romanilor ce locuiesc in America. Bisericile s-au ocupat de invitarea in mod oficial a rudelor din Romania, multi dintre cei veniti fiind proaspetii posesori a unor vize de America eliberate special in acest scop, un motiv de bucurie in plus in viata familiilor de romani despartite de un ocean.


Printre cei ce au adus cuvantul Domnului in fata audientei s-au numarat: Beni Zăgrean, Petru Lascău, Valeriu Brâncovan, Leonard Semenea, Lazar Gog, Nelu Filip, Moise Ardelean, Cristian Ionescu, si multi altii. Prezenti de asemenea la aceasta conventie au fost dl. Deputat de diaspora Mircea Lubanovici - unul dintre fondatorii ziarului Romanian Times si sotia dansului, Monica Lubanovici.


Conventia a debut in glasurile nevinovate ale copiilor care au inceput lucrarile conventiei prin intrunirea lor in cadrul Conventiei Copiilor care a avut loc joi, 2 septembrie, 2010. Peste 900 de suflete, copii si adulti, au fost prezente la acest frumos eveniment.


Vineri, 3 septembrie, 2010 a avut loc deschiderea oficiala a conventiei de Pastorul Coordonator Teodor Luca, urmată de intonarea de către Fanfara Conveţiei a imnurilor american, canadian şi român, si defilarea drapelelor celor trei ţări. Au urmat apoi serviciile divine binecuvântate, încărcate de har, cel mai lung fiind cel de duminică seara care a început la ora 5:00 pm şi “amin”-ul a venit la 11:45 pm. Sâmbătă a fost cea mai încărcată zi, printre activităţi acestei zile amintind: Concursul Biblic al tinerilor, Conferinţa Păstorilor, Misiunilor, Surorilor, Familiilor; Seminarul de muzică şi cel pentru şcoala duminicală, si Convenţia Tineretului. Pranzul de duminica a fost pregatit de talentatele surori de la Biserica Philadelphia, si intr-o atmosferă elegantă si festivă, păstorii, soţiile şi invitaţii –aproximativ 250 de persoane-au degustat deliciile culinare în sala de mese a bisericii Philadelphia. Printre oaspetii de onoare prezenti la acest festin culinary s-au numarat si Rev. Billy J. Rayburn si familia dansului, americani cu inimă de români care au rămas placut impresionati de proverbiala ospitalitate românească.


Tema Conventiei, "Duhul si Mireasa" inspirată din Apocalipsa 22:17, a constituit un punct de plecare si un leitmotiv in zilele conventiei, participantii fiind invitati sa-si analizeze sufletul si credinta, sa-si defineasca statul de crestin al zilelor noastre, in contexul vremurilor dificile in care traim si totodata sa caute si sa găseasca cele mai bune mijloace prin care sa-si consolideze credinta si dedicatia fata de Duhul Sfant.  Bisericile locale, Biserica Penticostala Philadelphia, păstorită de Pastorul Teodor Luca si Biserica Penticostală Elim, păstorită de Pastorul Cosmin Avram, au fost gazde generoase cu un spirit organizatoric laudabil, evenimentul incheindu-se cu un frumos picnic organizat in stil românesc in parcul Tribble Mill din Lawrenceville, Georgia.


“Cuvinte care au caracterizat convenţia”- ne impărtaseste Pastorul Coordonator Teodor Luca, catalizatorul acestui frumos eveniment - “au fost:


1) CALITATE. Muzica a mers “ca pe strună”. După multe ceasuri de pregătire, Duhul ne-a cercetat inimile în timp ce muzicanţii proslăveau pe Domnul. Până şi îmbrăcămintea lor, dominată de alb şi albastru, a dat o nuanţă de sărbătoare (alb pentru puritate, sfinţenie necesară şi albastru pentru cerul dorit). Ne-am rugat pentru predicatori şi Domnul ne-a vorbit prin ei.


2) PARTASIE. Am participat la ultimele 39 de convenţii. La aceasta mare sărbătoare anuală tinuta înafara României, Psalmul 133 devine o realitate. Deabia aşteptăm să ne vedem, să întărim legăturile frăţeşti…şi ne despărţim cu greu. La picnicul la iarba verde de luni, bucătarii trudeau la miile de mici şi pulpe de pui, iar îmbrăţişările, amintirile, zâmbetele şi discuţiile nu se mai terminau.


3) PATRITISM SPIRITUAL. La convenţii întărim nu numai identitatea noastră de români, ci insusi pocăinţa noastră se adânceşte, credinţa creşte, şi dragostea lui Dumnezeu este turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt.


Cea de-a 42-a Covenţie rămâne un bun exemplu de colaborare între bisericile din metropola Atlantei, adaugându-se alte biserici precum Biserica “Betel” din Nashville, TN şi coriştii din Carolina de Nord. In vreme ce zilele sunt tot mai grele, Duhul Sfânt ne-a sensibilizat să ne pregătim pentru venirea Domnului Isus Cristos. Slăvit şi binecuvântat să fie Domnul Isus Hristos care şi-A făcut prezenţa prin Duhul Său cel Sfânt, la această minunată Convenţie! Dacă va voi Domnul, a 43-a convenţie va fi găzduită de Philadelphia Romanian Church of God, păstorită de fr. Florin Cimpean, în Chicago.”