"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Noi romanii ne caracterizam prin bucuria de care dam dovada in fata unei sarbatori, a unui moment aniversar sau oricand un eveniment fericit fie mare, fie mic se produce in viata noastra! Ne caracterizeaza veselia, entuziasmul, compasiunea, capacitatea de a rade sau plange impreuna.

 

Sarbatorim luna aceasta zece ani de cand a aparut ziarul Romanian Times. S-a nascut din dorinta a trei oameni vizionari: Cristian Ioanid, Mircea Lubanovici şi Beni Lucescu care desi aflandu-se departe de patria mama nu si-au uitat radacinile, dragostea de frumos, credinta in Dumnezeu si respectul pentru „dulcea limba romaneasca”. Nu pot sa nu il amintesc acum la ceas aniversar pe dl. Cristian Ioanid si doresc sa va invit sa ii pastram impreuna un moment de frumoasa aducere aminte, dansul a fost sufletul acestei publicatii; principiile de functionare ale ziarului nostru, conceptiile, structura si profesionalismul acestei publicatii isi au cu toate seva si punctul de plecare in geniul, viziunea si talentul d-lui Ioanid. De acolo unde este, sunt sigura ca dansul zambeste, stiind ca investitia sa de suflet inca dainuie!

Romanian Times este un ziar generos care ne ofera o paleta larga atat de informatii curente cat si topice din cele mai diverse in diferite domenii: cultura, istorie, arta, sanatate, politica, interviuri ale unor personalitati artistice/politice sau povestea simpla a oamenilor de langa noi si in primul rand credinta in Dumnezeu, liantul care ne uneste pe toti. Regasim cu totii in paginile ziarului Romanian Times un amestec de iubire, caldura sufleteasca, respect, credinta, pretuire, daruire, dragostea si respectul fata de istorie, traditii, vatra stramoseasca, dragostea de tara, dar nu o iubire glorificata ci una rationala, lucida si vigilenta, iubirea responsabila a fiului plecat de-acasa fata de parintii ramasi in pridvor. Marele merit al ziarului nostru este ca a reusit sa ne stranga pe toti laolalta, romani din toate colturile tarii si de diferite confesiuni, fiecare gasim ceva pe gustul nostru in paginile ziarului!!

Ma numar, cu mandrie, printre cititorii vechi si fideli ai acestui ziar, si de doi ani (februarie fiind o luna cu dubla semnificatie pentru mine) printre colaboratorii acestei publicatii neatinsa de superficialitate sau mercantilism. Nici o alta publicatie nu mi-a fost atat de aproape, in nici o alta publicatie nu m-am regasit precum in randurile ziarului Romanian Times-se simte ca noi toti cei ce participam la realizarea rubricilor acestui ziar o facem din suflet si pentru suflet! Pe langa faptul ca sunt responsabila de realizarea paginii Atlantei a acestui ziar, imi revine placuta misune de distribui ziarele bisericilor din zona Metro Atlanta, iubesc pur si simplu diminetile in care livrez ziarele la bisericile din zona, cu fiecare ocazie intalnesc fete cunoscute si zambitoare care ma asteapta cu bucurie stiind ca aduc vesti. Multi dintre cititorii in mainile carora ajunge ziarul sunt recunoscatori ca pot citi un ziar romanesc pe pamant american, in special cei mai varstnici care inca mai au probleme de acomodare cu limba engleza sau tehnologia. Pentru cei care considera calculatorul prea complicat, ziarul nostru se constituie intr-o solutie viabila si fericita a setei de a sti, a dorintei de a cunoaste, a nevoii de a nu pierde contactul cu realitatea, prezentul si cei dragi.

Personal, de fiecare data ma incearca aceeasi emotie si nerabdare cand rasfoiesc un nou numar in fata unei cesti de cafea si mai vars cate-o lacrima, sau zambesc; cand ma intristeaza nedreptatile zilei, simtind intens tot ce citesc, stiind ca nu sunt singura iar gandurile si trairile mele imi sunt impartite de mii de cititori.

Au existat cateva luni anul trecut in care din motive de ordin economic ziarul si-a incetat aparitia. Mi-au lipsit mirosul de cerneala proaspata, “greutatea” si frumusetea cuvantului tiparit, bucuria de a imparti cu voi, cititorii articolele mele, contactul cu cei a caror rubrica o urmaream numar de numar. Nenumarati cititori ma intrebau “ce s-a intamplat?” Nicicand nu ne-am dat seama mai bine cat de mult inseamna ptr noi acest ziar ca in lunile sale de absenta! Doresc sa va asigur pe aceasta cale ca noi toti, redactia, colaboratorii si fondatorii acestui ziar nu precupetim nici un efort pentru aparitia si distributia acestui ziar, suntem entuziasti, increzatori si speram ca 2010 sa fie un nou inceput, iar ziarul sa cunoasca o revigorare artistica si spirituala demna de toti cititorii sai.

Va datoram multumirile noastre ca ne sunteti aproape, contam pe suportul si incurajarile dvs. si speram ca peste inca zece ani sa ne ajute bunul Dumnezeu sa fim tot impreuna, jurnalisti si cititori!