"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Sunt oameni care s-au nascut inzestrati cu anumite calitati si talente natural ori gena mostenita din stramosi!  Unii au talent sa picteze, sa cante, sa danseze, memorie uimitoare, iar altii dotati cu talentul de a minti, insela, escroca prin puterea cuvantului si inspirand incredere. Unii din acesti oameni - daca putem sa-i numim asa - au ajuns sa conduca tarisoara noastra. Tara care a trecut cu fruntea sus prin orgiile veacurilor, condusa de domnitori falnici si temuti de hienele ce ne pandeau dinafara hotarelor.

Astazi am ajuns sa simtim si sa vedem ca suntem prada unor hiene din interiorul hotarelor care ne devoreaza incet fara putinta de a ne apara.  Ne-au mintit, inselat si furat pentru ca erau printre noi, avand chip de oameni cumsecade dar inzestrati cu “talentele” enumerate mai sus.  Aceste animale cu chip omenesc au reusit sa castige puterea prin minciuna, promisiuni si prefacatorie, izbutind sa ne dezbine, sa ne invrajbeasca intre noi si sa guverneze fara mila cu instinctul animalelor ce-i reprezinta.  Au reusit sa darame industria si economia, sa schimbe istoria, sa ponegreasca eroii neamului, sa vanda si sa instraineze tot ce au putut din zestrea tarii care era asa de frumoasa si bogata. Au supt si chelit muntii si dealurile, au saracit populatia dandu-i cu o mana si luand inapoi cu sacul.  Au determinat golirea demografica a tarii iar astazi societatea asteapta minuni din nimic, ne-au luat in nemernicia lor pana si speranta ca intr-o buna zi viata va fi alta pentru noi, romanii.  Oameni de calitate, barbati si femei, cetateni educati si cu pregatire au fost nevoiti sa plece din tara, provocand decimarea biologica a celor inteligenti, a celor mai buni dintre noi. Au ramas surogate de profesionisti si ne lovim de un baraj al falselor competente.  Din pacate, in locul oamenilor cinstiti si educati in institutiile romanesti au aparut hotii, sarlatanii, tradatorii si falnicii analfabeti.  Au ramas fara frica, manipuland legile dupa bunul lor plac, impunandu-si dorintele relativ usor in fata celor ramasi neputinciosi datorita sistemului care a fost creat anume pentru a le inlesni guvernarea.  De la inaltimea noului tron, au reusit sa dea legi prin care sa fure si sa nu fie afectati, sa-si aserveasca organele supreme, sa dea jos guvernul, care tot de catre ei a fost investit, si sa-l inlocuiasca dupa bunul plac, cu lingai, profitori si cioflingari executanti.  Traiesc o viata de huzur in vile luxoase, au servitori si firme unde lucreaza o parte din populatia ramasa la cheremul lor.  Au dat bani mai multi unora care-i apara si le slujesc interesele dar ii recupereaza cu interes dublu prin alte taxe si impozite impuse.
           
Ce s-a realizat din multimea promisiunilor electorale? Au golit bugetul tarii, au luat imprumuturi de la FMI si alte banci marind datoria tarii care era zero la revolutie, si nu se stie cate generatii vor duce jugul datoriilor si al dobanzilor impuse. Si-au asigurat viitorul, deschizandu-si conturi in diferite banci din lume iar indiferenta fata de cei mici si saracia din Romania ii lasa reci.  Au format un lant cu zale legate intre ele, compus din hotii, mita, inselaciuni si minciuni, lant cu care au inlantuit populatia si care cu greu poate fi rupt.  Ce se mai poate face?  Este greu raspunsul…de-a lungul istoriei cam toate lanturile au fost rupte.  Sa-l rupem si pe acesta cat mai avem putina putere.  Trebuie sa ne adunam si sa ne unim!  Doar atunci vom reusi sa distrugem componenta acestui lant oribil dar nu cu vorbe si strigate, ci prin actiune! Romania, trezeste-te!

 

a consemnat Egribal T., Atlanta, SUA