"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel


Sindromul cumpărării compulsive și hoarding

 

Sindromul cumpărăturilor compulsive și hoarding, sunt și acestea arme ale celui rău, ca să ne împiedice de a ne bucura de la lucrurile pe care Dumnezeu le are pentru noi. Aceasta este o problem reală, o boală a sufletului. Dumnezeu vrea ca să ne bucurăm de roadele muncii noastre, nu să fim controlați de lucrurile materiale care să ne ia tot timpul și energia. Noi nu trebuie să ne folosim resursele financiare doar să acumulăm de dragul de a acumula.

Domnul Isus a murit ca să ne elibereze și de aceste adicții. Domnul vrea ca noi să avem ordine în inima și mediul nostru înconjurător. Dacă nu mai ai loc să calci în casă de lucruri, dacă nu poți să arunci lucrurile de care nu mai ai nevoie, dacă în continuu cumperi diferite produse doar că ți se pare că sunt la un preț bun sau îți atrag privirea, ai nevoie de ajutor ca să te oprești. Găsește pe cineva matur în credință care să se roage, să postească cu tine ca tu să poți să înlocuiește acest obicei distructiv cu alte activități constructive. 

 

 


A cumpăra pe credit /  Cum să scăpăm de datorii

 

Biblia este sursa învățăturilor pentru toate aspectele vieții și existenței noastre pe acest pământ. Mă minunez de faptul că unii necreștinii recunosc și folosesc principiile Biblie în afaceri, relații personale sau sfaturi practice. Principii de bază pentru administrarea banilor sunt: a aveau un buget (Luca 14), a plăti datoriile și a nu te împrumuta (Proverbe 22:7), a te înconjura cu oameni de caracter (1 Corinteni 15:33), a economisi bani și a investi (Proverbe 21:22) și a fi generos (1 Corinteni 15:33).  Unul dintre cei mai competenți oameni care discută administrarea banilor din perspectiva Bibliei, este Dave Ramsey. Cursurile lui Dave Ramsey, sunt bazate principiile Biblice și experimentate de el și familia lui în mod personal. De la eșec financiar și căsătorie pe cale de divorț a ajuns să-L cunoască pe Dumnezeu în mod personal și să studieze principiile Biblie despre bani și să le pună în practică. Mulți creștini și necreștini au benficiat de aceste cursuri și nu numai că au găsit libertate financiară dar mulți și-au salvat căsătoriile sau au ajuns să devină creștini. Am vizionat aceste cursuri în casa mea cu alți prieteni și împreună cu copiii (sunt și cursuri speciale pentru copii). Aș recomanda ca aceste seminare de Dave Ramsey să fie parte din biblioteca fiecărei Biserici. Recomand fiecăruia cel puțin să asculte gratis pe youtube, seminariile acestea, dacă nu pot să-și permită să le cumpere.

 

 

Mândria, Aroganța și Etichetarea

 

În primii ani trăiți în America, am condus o mașină veche de peste 10 ani. Chiar după ce ne-am cumpărat un Adult Family Home, nu am simțit deloc nevoia să ne cumpărăm o altă mașină. Când a venit al doilea copil îmi era greu să pun scaunul copilului în mașină, iar mașina se tot strica, așa că ne-am cumpărat o mașină mai mare și mai nouă. Comparativ cu mașina pe care o aveam, această nouă mașină, Honda Odossey, cu doar 2 ani vechime, era într-o stare mecanică și estetică mult mai bună. Prima remarcă primită de la o prietenă a fost aceasta: “În sfârșit ai intrat și tu în rând cu lumea.” Șocant, nu-i așa?  Oare în ce categorie am fost până atunci pentru ea? Acum, aveam mai multă valoare? Greșit! Valoarea noastră o dă Domnul Isus. Toți am fost cumpărați cu același preț, sângele Domnului Isus. Toți suntem creați după chipul și asemănarea Lui.

A discrimina, a eticheta, a te uita de sus la cineva care e mai sărac ca tine, nu vine de la Dumnezeu ci de la cel rău. “ Frica de Domnul este urârea răului;trufia şi mândria, purtarea rea şi gura mincinoasă – iată ce urăsc eu.” (Proverbe 8:13).  Biblia ne spune că mândria merge înaintea căderii. Această practică este condamnată în Biblie în mod repetat. Valoarea fiecărui om nu este dată de ceea ce are sau nu are, ci de cine suntem, adică de identitatea noastră în Dumnezeu. Nu te lăsa înjosit de nimeni. Nimeni nu are dreptul să-ți diminueze valoarea, să te facă să te simți mai prejos sau inferior. Dumnezeu spune despre tine că ești copilul Lui preaiubit, lumina ochilor Lui, vrednic ca El să moară pentru tine. Ascută-L și crede-L pe Dumnezeu. În spatele discriminării stă Diavolul. El vrea să distrugă imaginea oamenilor și să ne facă să avem sentimente de inferioritate și de depresie. Bogăția adevărată este în relația ta cu Domnul Isus și cei dragi pe care El ia pus în viața ta. Mașina, casa, gașca de oameni “cool”, silueta, abilitățile de tot felul la care poate tânjești ca să îți de-a semnificație nu vor face altceva decât să te dezamăgească. Nu uita că Diavolul este un mincinos, iar scopul lui este să distrugă chiar și pe creștini.

Dacă ai căzut în păcatul mândrie aroganței și etichetării, cere Domnului să te ierte și să te ajute să vezi fiecare om cum îi vede Domnul Isus. Îi vei face Domnului atâta bucurie când te vei purta chiar și cu cei mai neînsemnați oameni cu respect. Dacă vezi pe cineva fiind înjosit de alții, ajută-l și apără-l . În urmă cu 18 ani, când încă locuiam în România, am avut oportunitatea să devenim foster parents pentru un băiețel abandonat în spital de mama lui. Îl chema Sami și avea 2 luni, la fel ca primul nostru băiețel. Consider o mare binecuvântare că acest copilaș a fost adoptat în Statele Unite și nu și-a continuat viața într-un orfelinat, sau mai rău. Remarci de genul: “Alt copil nu ați găsit decât pe țiganul asta?” sau “ Nu veniți la noi ziua, că vă văd vecinii cu țiganul asta și ne faceți de rușine!”, nu ne-au împiedicat să-l creștem și să-l iubim pe Sami până când a fost adoptat la vârsta de 10 luni. Nu pot să nu mă gândesc la câtă tristețe și supărare aceste remarci discriminatorii au provocat Domnului Isus. 

Acestea sunt cuvintele Domnului Isus scrise în Matei 24:34-40 “ Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.  Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine. Atunci, cei neprihăniţi Îi vor răspunde: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit sau gol şi Te-am îmbrăcat?  Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?’  Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai  Mie mi le-aţi făcut.” Domnul Isus se identifică cu fiecare om pe care El l-a creat. Dacă discriminezi și îți bați joc de un om, tu de fapt faci lucrurile acestea Domnului Isus, și într-o zi vei da socoteală înaintea Lui. Haideți mai bine să iubim ca Domnul Isus pe toți semenii noștri așa cum și noi suntem iubiți de El. 


Doamne Isuse îți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dat
Și pentru lucrurile materiale cu care m-ai binecuvântat.
Ajută-mă să mă bucur de ele și să fiu o binecuvântare
Bucurându-mă de banii mei să aduc mângâiere și alinare.
Gol am venit în lume și nimic nu voi lua cu mine,
Doar faptele bune făcute din dragoste pentru Tine
Orice vorbă, faptă bună, a mea ascultare și dărnicie
Vor primi dreaptă răsplată în a Ta Sfântă Împărăție.

 

 

Atunci când împlinesc legea Ta,

Sunt fericit, am pacea și  liniștea

Mi-ai dat porunci pentru că mă iubești

De cursele celui rău vrei să mă păzești.

 

Sunt un copil preaiubit al Tatălui Ceresc

Și pentru El de acum eu vreau să trăiesc,

Am fost mort în al meu păcat ce m-a legat

Dar acum sunt liber, sfânt, curat, spălat.

 

 

 

Marinela Buzas / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cultura

A crede cu crez

on 18 Februarie 2018

Defaimarea credintei crestine si a unor afirmatii ce tin de ea, nu este nimic no...

Pe scurt - O cuvântare triumfală a președintelui A...

on 18 Februarie 2018

Pe data de 31 ianuarie, a avut loc prima cuvântare oficială a Președintelui Trum...

La stâlp, la zid

on 18 Februarie 2018

Probabil sunt treizeci și cinci de ani, dacă nu mai mult, de când am avut pentru...

Trandafirul Nimanui

on 23 Ianuarie 2018

30 de ani de la moartea scriitoarei cu origini bucovinene Rose Ausländer (1901,...

Viata printre picaturi si faramituri…

on 23 Ianuarie 2018

Ce rapid au trecut sarbatorile, nu? Le-am asteptat mai mult decat au durat si ne...

Taxe, taxe si iar taxe …

on 23 Ianuarie 2018

Noua legea privind Reducerea impozitelor și Promovarea Locurilor de Muncă din 20...

Politica

Primul discurs al preşedintelui Trump despre Stare...

on 18 Februarie 2018

În seara zilei de 30 ianuarie 2018 preşedintele Trump a transmis un discurs desp...

Semne ale vremurilor din urmă

on 20 Noiembrie 2017

Continuăm prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţ...

Semne ale vremurilor din urma

on 20 Octombrie 2017

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare...

Eclipsa totala de soare

on 15 August 2017

Scriu articolul înainte de eclipsa totală de soare din 21 august 2017, fenomen...

SUMMIT-UL G-20

on 18 Iulie 2017

Summitul primelor 20 puteri economice ale lumii a avut loc la Hamburg, Germania,...

Semne ale vremurilor - Israelul anului 2017

on 18 Iunie 2017

Cele cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor spre zi...

Orașe SUA

Lantul

on 18 Februarie 2018

Sunt oameni care s-au nascut inzestrati cu anumite calitati si talente natural o...

Caribbean adventures

on 23 Ianuarie 2018

“Not all those who wander are lost.” –J. R. R. Tolkien Few are the pleasures tha...

Asteptandu-l pe Mos Craciun

on 19 Decembrie 2017

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar fi povesti, o iesle saracacioa...

„Am fost prieteni o viaţă, dar n-am ştiut că e ţig...

on 19 Decembrie 2017

Dragă nene Mitică, Că aş dori să ne mai vedem odată e foarte adevărat, dar nu se...

Vizită oficială la Portland

on 20 Noiembrie 2017

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu me...

Întrevederi ale ambasadorului George Cristian Maio...

on 20 Noiembrie 2017

Ambasadorul George Cristian Maior s-a întâlnit cu oficiali şi cu românii care lu...

Meditatii crestine

Stins din Privire în Privire (1)

on 18 Februarie 2018

Drama singurătății Am scris cândva despre singurătate ca o dramă, ca o tragedie...

Geneza Bisericii lui Christos (1)

on 18 Februarie 2018

(o scurtă perspectivă) „Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezați; și...

Cand plansul devine terapie

on 15 Septembrie 2017

(O privire de ansamblu asupra Cărții Plângerilor lui Ieremia) “O! voi, cari trec...

Lupta pentru adevarata credinta

on 18 Iulie 2017

O privire de ansamblu asupra Epistolei lui IUDA Mesajul și lumea apostolului Iud...

Vocabular de … Paște

on 15 Aprilie 2017

Limba română posedă taine revelatoare în cuvintele ei. Să pornim de la termenul...

De la indoiala la certitudine (Ioan 20: 24-29)

on 15 Aprilie 2017

Evangheliile ne relatează că în urma prinderii, judecării nedrepte, răstignirii...

Diverse

Campanie comuna MAE - MAI

on 19 Decembrie 2017

Campanie pentru informare diaspora cu privire la obținerea din timp a pașaportul...

Inscrierea certificatului de nastere american

on 19 Decembrie 2017

Înscrierea în registrele de stare civilă române a certificatului de naştere amer...

Drapelul Romaniei arborat pe cladirea Primariei Sa...

on 19 Decembrie 2017

În onoarea Zilei Naționale a României, administrația orașului San Francisco a ar...

La centenar

on 19 Decembrie 2017

Aici, în țara minunată, plină de oftat Suntem bogați în sfinți și în martiri Ace...

La Mulţi Ani, România!

on 30 Noiembrie 2017

La Mulţi Ani, România! Exerciţiu de admiraţie la 99 de ani de la 1 Decembrie 191...

Stelian ONUFREI - Candidate for Unites States Cong...

on 20 Iulie 2017

On July 14, 2017 Stelian Onufrei officially became a candidate for Unites States...