"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Spre sfârșitul anului 2019 s-au petrecut evenimente peste care nu pot trece așa de ușor fără să le urmăresc mai atent. Fără prea mare efort unele din ele devin parte a capitolului Erezii ale vremurilor din urmă. Așa cum sunteți familiarizați cu această rubrică încerc în limita posibilităților și a spațiului să vă prezint evenimente actuale cu corespondență escatologică pentru vremurile ce le trăim.

Sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele din urmă, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl, direcţii captate în acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului). Ne-am concentrat pe toate aspectele SEMNElor și evenimentele recente mă determină să revin la una din ele și anume la EREZII.

Așa cum se știe, Erezia este o doctrină sau învăţătură religioasă falsă care ia naştere în cadrul bisericilor sau grupărilor religioase şi care se depărtează de la doctrina fundamentală. De data asta nu ne vom opri la creștinism care are trebui să aibă singura autoritate doctrinară bazată pe Sfânta Scriptură, ci vom privi la o erezie apărută în cadrul relgiilor mari ale lumii.

Apostolul Ioan în epistola sa scrie: Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi. Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteţi după aceasta: orice duh care mărturiseşte că Isus Christos a venit în trup este de la Dumnezeu; şi orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antichrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum. (1 Ioan 4:1-3)

            Una din ereziile acestui sfârșit de an și la care trebuie să dăm atenție, mai ales acum în timpul Sărbătorii Nașterii Domnului Isus este ecumenismul. Dacă până în anii trecuți ecumenismul se definea ca și o mișcare de refacere a unității universale a bisericilor creștine, cu respectarea autonomiei lor, pe calea acordurilor și a dialogului teologic, și care nu a mers, astăzi ecumenismul se extinde la toate religiile lumii.

            Cinci ani în urmă, vineri 14 noiembrie 2014, a avut loc al treilea forum catolic-musulman la Institutul Pontifical pentru Studii Arabe şi Islamice – cu sediu în Roma (Rome Pontifical Institute for Arabic and Islamic Studies (PISAI)). Început prin anul 1987, procesul intitulat “Cuvânt Comun” a adunat peste 500 din cei mai influențabili musulmani împreună cu lideri catolici pentru acțiuni comune celor două mari religii a lumii.

            În perioada 17-19 noiembrie 2014, Papa Francisc a găzduit la Vatican conferința “Humanum” focalizată pe un colocviu interreligios internațional. Participanții au reprezentat 14 religii ale lumii din 23 de țări. Au fost reprezentanți catolici, evanghelici, anglicani, mormoni, musulmani, taoiști, și ai altor grupări religioase.

Foarte interesant este faptul că Papa Francisc a accentuat o conlucrare fără pretenții din partea Bisericii Catolice: „Biserica Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata să căutăm împreună modalitățile prin care să garantăm conlucrarea necesară a bisericii în condițiile actuale.”

            “Inspirați de valori comune și animați de sentimente frățești, musulmanii și creștinii sunt chemați să lucreze împreună în căutarea dreptății, păcii și respectului pentru demnitatea și dreptul fiecărei persoane, special în acele regiuni unde după ce au trăit în pace sute de ani, acum suferă tragediile și ororile războiului”, a spus papa Francisc.

            Preotul şi teologul ortodox, Iustin Popovici a declarat în cartea sa: „Biserica ortodoxă şi ecumenismul” că ecumenismul este erezia ereziilor, motivând că ecumenismul face parte din planul pentru o nouă ordine mondială, şi nicidecum nu face parte din planul de unire şi „aderare la dreapta credinţă cu o întreagă participare şi cu o deplină recunoaştere a Adevărului dreptei credinţe”. 

            Anul 2020 ne va aduce multe surprize, printre altele o privire mai apropiată de realitate cu referire la împărțirea globului pe afilieri religioase. Statisticile recente scriu că sunt peste 33 la sută creștini din care mai mult de jumătate se declară catolici. A doua religie a globului este reprezentată de islam în proporție de 21 la sută. Urmează hinduismul (14 la sută) și budismul (6 la sută). De ani de zile papa de la Roma a căutat și insistă pe un dialog religios a lumii ”bazat pe respect, mutual și prietenie”. 

            Anul 2019 se încheie cu rezultate mari, în ecumenism, ca un aspect al unei religii unice pentru o nouă ordine mondială.

            Papa Francisc la începutul anului 2019 s-a deplast la Abu Dhabi, Arabia Saudită, și a încheiat un legământ cu șeicul Ahmed al-Tayeb, liderul conducător al islamului sunit. Luni 4 februarie 2019 s-a lansat declarația Fraternitatea Umană (Human Fraternity). Declarația a fost semnată de papa Francisc și șeicul Ahmed al-Tayeb. Semnarea declarației a dus la formarea unui consiliu inter-religioa, numit, Chrislam. La sfârșitul lunii septembrie 2019, s-a dat publicității uimitorului anunț că un sediu al Chrislamului va fi deschis în Abu Dhabi până în 2022.

            După mai multe intervenții, joi, 5 decembrie 2019, Papa Francisc s-a întâlnit cu supremul patriarh budist din Thailanda, Somdej Phra Maha Muneewong, la Templul Ratchabophit din Bangkok. Întâlnirea a avut loc în fața unei statui a lui Buddha, de aur, de 150 de ani. Papa a urmat obiceiul budist îndepărtându-și pantofii și respectând obiceiuri budiste. În cadrul ședinței, Papa a dat Patriarhului budist o copie a Declarației sale numită “Fraternitatea Umană”, manifestul Vaticanului al religiei unice.

            Așa cum observăm, se conturează religia unică, atât timp cât enoriașii celor trei religii nu zic nimic. Conform statisiticilor, catolicii împreună cu musulmanii și budiștii ar ajunge la mai mult de jumătate din populația globului, și desigur prin conducătorii religioși vor pava calea lui Antichrist.

            Am citit declarația “Fraternitatea Umană” o mulțime de vorbe goale, fără conținut și fără a conține cuvintele Isus, mântuire, cât și orice alte cuvinte sau expresii legate de acestea. Este propagată ideea că suntem creați de un dumnezeu, pe care fiecare îl poate numi cum vrea și se poate raporta la el cum vrea.

            Reacțiile la religia unică nu au ocupat prea mult spațiu în mijloacele de informare. Sunt char și păstori ai bisericilor denominaționale care și-au exprimat intenția de colaborare. Sunt oameni politici care au fost gata să-și exprime acordul. Astfel, la Ziua Recunoștinței, (Thanksgiving Day) din anul acesta, 2019, Ilhan Abdullahi Omar, politician american, reprezentant democrat al SUA pentru cel de-al cincilea district al Congresului din Minnesota, a postat un videoclip pe Twitter despre ea la amvon într-o biserică catolică. În videoclip, Omar recită o rugăciune musulmană. Videoclipul a fost înregistrat la un „serviciu inter-religios” la Biserica Catolică Sf. Petru din Washington D.C. Nu e o noutate deja, că Nancy Pelosi purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentaților SUA, a declarat recent că a crescut în familie catolică, dar ea a fost persoana care a acceptat introducereea Koranului în jurământul oficialilor americani.  Preşedinţii americani, judecătorii, membrii Congresului American (senatori şi reprezentanţi; creştini, iudei şi atei) au depus jurământul pe Biblia personală, Biblia de familie, Biblia de la Biserică sau o Biblie împrumutată, jurământ depus  aşa cum a fost cerut de Actul judiciar aprobat de Congres în 1789. Asta s-a întâmplat timp de 218 ani, când numele Dumnezeului Scripturii a fost pus la loc de cinste la începerea activităţii publice americane. Până în ziua „istorică” cum o numea Nancy Pelosi prima femeie „Speaker of the House”, ziua de 4 ianuarie 2007, când alesul statului Minnesota, Keith (Hakim Mohammad) Ellison, fără a fi oprit de cineva a depus jurământul faţă de America cu mâna pe Koran, în faţa soției și a lui Nancy.

            Orice ar spune conducătorii religioși și politici ai lumii, Sfânta Scriptură, Cartea Cărților nu acceptă alt Dumnezeu, decât Dumnezeul cerului şi al pământului. El este un Dumnezeu gelos şi nu se lasă să fie batjocorit. Unirea religiilor nu va aduce altceva decât descoperirea şi revărsarea mâniei lui Dumnezeu.

Cartea Daniel şi Apocalipsa scot în relief apariţia Antichristului care va încerca să răstoarne guvernarea Dumnezeului adevărat, să atace autoritatea divină asupra pământului şi locuitorilor lui prin formarea unui singur guvern şi o singură religie. Sistemul politic al Antichristului va fi un sistem politico-religios care se va opune relaţiei omului cu Dumnezeu, şi direcţionarea oarbă a omului spre închipuiri de dumnezei.

            Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi! - ca de obicei v-o spun pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus în Marcu 13:37.

Cultura

Binele din tot acest rau

on 25 Iunie 2020

Alaturi de cuvantul criza, pe care il auzim vehiculat foarte des, s-a lipit de v...

Sărbători Pascale 2020

on 12 Aprilie 2020

Anul 2020 ne pune la grea încercare, care este deopotrivă a trupului, a spiritu...

Bucovina - drumul de la Paradis la Infern

on 12 Aprilie 2020

Până recent, Bucovina și Suceava beneficiau de o reputație mediatică ireală, apr...

Un virus ce ne provoaca sa ne gandim altfel

on 11 Aprilie 2020

Multi dinte noi am dorit a fi agenti de schimbare si influenta dar nu am reusit...

Despre umanitatea amenințată

on 18 Martie 2020

Scenariul sumbru al pandemiei, avansând ca o veritabilă religie omniprezentă a m...

Ce să fac când mi-e frică

on 18 Martie 2020

In ultima vreme, informatiile ce abunda in jurnul nostru nu sunt din cele mai bu...

Politica

Socialismul democratic

on 16 Februarie 2020

Anul trecut pe vremea asta scriam despre socialismul inventat de Marx și Engels...

Hărțuit dar nu învins

on 16 Februarie 2020

Războiul continuă. Nu, nu este vorba despre războiul cu care suntem obișnuiți de...

Ura! Ura! Ura!

on 23 Ianuarie 2020

Sunt sigur că prima dată când ați citit titlul, v-ați dus cu gândul la mitinguri...

Filozofia, religia, stiinta si politica (11) – Nic...

on 23 Ianuarie 2020

Am afirmat în eseul anterior, în care am vorbit despre Renaștere, că Triada Nico...

Evreizarea Canaanului

on 25 Noiembrie 2019

Scriu acest articol, cu ceva emoții, la evenimentele petrecute săptămâna aceasta...

Interviu cu avocatul Obie Moore

on 05 Octombrie 2019

Construirea unui sector privat şi crearea de bunăstare socială în acelaşi timp O...

Orașe SUA

Life is a Peach - Dare Take a Bite!

on 25 Iunie 2020

“Artistul aparține operei sale, și nu opera artistului.” ~ Novalis In the Apolog...

Lumină și culoare - interviu cu pictorul Mihai Olt...

on 15 Mai 2020

“Artistul aparține operei sale, și nu opera artistului.” ~ Novalis 

Un nou normal

on 15 Mai 2020

Pentru început doar un “mic detaliu”: rata supraviețuirii COVID19 este de 98.54....

De ce refuz convenția penibilului

on 15 Mai 2020

M-am întrebat de foarte multe ori ce îi diferenţiază pe unii oameni de ceilalţi,...

Coronavirus, între mit și realitate

on 18 Martie 2020

Pe măsură ce panica asupra celui mai controversat și recent virus, COVID-19 sau...

Eveniment la Biserica Agape

on 18 Martie 2020

Pe data de 7 martie 2020, la biserica Agape a avut loc un eveniment de strângere...

Meditatii crestine

Identitatea (31)

on 25 Iunie 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de judecată - (VI) Acesta este c...

Identitatea (30)

on 15 Mai 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de judecată - (V) La timpul de r...

Ce se ascunde în spatele molimei COVID-19?

on 17 Aprilie 2020

Mai întâi o clarificare: Care este diferența între SARS-CoV-2 și COVID-19? Sever...

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de...

on 14 Aprilie 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de judecată - IV Vom mai fi la f...

PAȘTILE NOSTRU HRISTOS

on 13 Aprilie 2020

ȘI TRAGEDIA ÎNCEPUTULUI DE SECOL XXI, ÎN PANDEMIA ADUSĂ DE OM! „Curăţiţi aluatul...

O PRIMIRE REGALĂ

on 12 Aprilie 2020

Spuneţi fiicei Sionului: "Iată, Împăratul tău vine la tine, blînd şi călare pe u...

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...